Tuesday, August 2, 2011

Bulan Puasa Nie Banyak Betul Dugaan......Kisah Abang Posmen lagik......haish....

Banyak ke dugaan Net????
Baru satu dua jerk.....bukan lebih dari 5 pon...eheheheheh

aku lemah tul la..kalau dapat call dari abang posmen......
rasanya ada beberapa en3 aku berkisar kepada abang posmen...sini, sini ngan sini.

Tadi...baru jap tadi...kisah abang posmen timbul lagik......popular demand betul abang posto ni.
haish.......aku keep sharp and simple dimple jer lah!

Kisahnya,

Si Posmen nie suruh aku turun ke gate B....ambil barang pos untuk aku. Aku kata...aik???? selalu posmen tanya mana alamat nie or ada orang kat rumah tak?...ini 1st time posmen suruh aku turun sendiri ambil barang. Aku kata kenapa tak hantar pada alamat yang tertera tu?.
Alasan posmen tu takmo hantar is.....leceh nak masuk ofis aku.....lagipun parking untuk orang luar tak ada......ditambah lagi...dia kata jauh nak jalan. Aku pun cakap baik-baik...bolan poser kata kooooo.....
"adik, mana ada kena masuk bukit aman dik?......alamat tu tulis Flat BA....bukan dalam BA.....takde sorang pak guard pun akan setop kan adik.....malah adik leh parking sesuka hati kalo namapon posmen......Then dia tanya...kat mana flat ni...kata alamat BA.......

aku kata memanglah alamat BA....tapi diluar dari kawasan larangan.......then boleh pulak dia "terkata" ala kak...malas laaa..jauh....e'eh..ko kerja ikhlas ke tak ikhlas nie dek......?.......ker ko jenis hantar barang depan signboard taman jer...then ko kol owner bungkusan tu suruh ambil kat simpang ko tunggu tu?......wah!!! dah tukar strategi ke posto-posto di Malaysia ni?......

Sib baik..ko bercakap time ahkak nie dalam keadaan lapar dan dahaga...so tenaga tu disavekan sampai petang....kalau bertenaga tadi...mau kena dengar tazkirah pagi free ikhlas dari ahkak.......bendera jopun baru jer menyerang tadi....(tak dapat nak jumpa budak comel kat mesjid sepanjang 7 hari ni).........rindulah aku nak cobit montot budak tu.

oh! sambung kisah posmen.....

Aku fudilik apa.......aku suruh jugak dia cari alamat tu.....tak perlu jalan kaki jauh-jauh aku kata.....dia bagi alasan pulak...dia bawak lori kecik......leceh......dah tu???? ko arah orang suruh jalan kaki turun kat gate B...tak leceh?????......bukan tunggu kat gate B...ko siap suruh aku turun kat simpang keluar dari BA berdepan Daya Bumi....aiiiiii....*&^%$$$ aku carut dalam hati tunai kerana Allah Taala......

last-last dia feed up sebab aku suruh jugak dia hantar ikut alamat....then dia kata dia cuba dulu.....ada ke?????....haa nak.......ko chobaaa la.....kalo cari tak jumpa.......anggap jer chooooobaaaaaannnnnnnnn....

psst- pelik? aku tanya barang apa yang nak hantar kat aku???? dia kata mogcoron.......pueh laaaa ahkak fikir.....rupa-rupanya.....macarons.........isk isk isk.......maaplaaa bulan puasa ni otak lemau sikit nak beroperasi.......

Me Naughty..me Netty

4 comments:

nUR_rOsALiNdA said...

Hahahahaha~ Pemalas punya posmen..Aikkkk???!!~ Carut pon leh kerana Allah Ta'ala ke..

LYAfrina said...

cobaaaannnnnnnn...

salam ramadhan buat net :-)

Diela Zaimi said...

aikkk teruk bebenor posmen tu...makan gaji buta ke ape...

mama tisya said...

mogcoron...hahaha..ko order macaron cikmin lg ke?


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno