Wednesday, August 24, 2011

Kejadian Itew Berulang Lagi.........Aku Redha......Ampunilah dosa ku.

Huhuhu tajuk macam aku baru jer lepas rompak bank sambil tembak mati Pak Guard Bank kan? Oh tidaaaakkkkkk.........

Lalu??? apa cer? ehehehe
Nampak gayanya kejadian INI berulang lagi.
Ya......seyes aku tak sengaja.......kali nie aku takmo blame apek kilang kacang/kerepek...aku nak blame mak aku and anak-anak aku.....voleh????

Haaa pemangkin yang paling strong sekali ialah mak akulah. Kalo takde kata-kata perangsang dari mak aku...sure benda ni tak jadi. Sudahnya mak aku gelak giler-giler.

cenggini kisahnya. Pagi semalam punya storylah.....
Kebiasaannya kalau anak-anak aku (Imran and Starbuck Latte) bangun pagi-pagi, mak aku akan suapkan diaorang dengan Coklat Minda (Motif??? kasi anak aku yang si Imran tu rajin bangun gie Tadika and cemerlang lalu menjadi seorang usahawan yang bijaksana dan kaya raya sambil menampung hidup mak dia untuk membeli kereta lamborghini, designer handbag dan sebagainya yang harga ribu riban) astagfirullahhalaziiimmm Net!! ko ke laut dah!!!

So, memandangkan mak aku di KL, dia nak bersenang-lenang dan aku sebagai ibu kandung kepada anak-anak aku yang sah, telah dipaksa untuk menjalankan tugas-tugas memaksa anak aku makan suppliment coklat minda tu. Anak aku bangun awal lebih kurang jam 8am....so lepas mandi aku kasi Si Imran dua biji chocolate minda tu untuk dia kunyah. Tapi Imran takmo...aku paksa lagi...sambil tu aku kasi sebijik pada Si Starbuck Latte...the same thing happen, Si kecik tu hisap kejap jer pastu dia buang.

Aku tanya mak aku....."tak sedap ke coklat ni mak?? budak-budak takmo makan". Mak aku suruhkan jugak, dia kata kena makan kalau nak anak cerdas, cergas, terbilang dan menjadi seorang usahawan yang berjaya dan bakal bergelar Datuk, Datuk Sri, Tan Sri, Tan Tin Tun....tengok!!!! aku ke laut lagi......

So, sebagai ibu yang berbau-bau bacang ngan Hitler...aku ngangakan mulut anak aku.....Paksa diaorang makan......si Imran muka kelat-kelat kena paksa makan coklat tu ngan aku, Si Starbuck latte???? aku tak mampu buat apa-apa...ko kecik lagi...aku marah ker...aku jegil bijik mata ker...ko tetap maintain senyum.

Chocolate yang dibuang oleh Starbuck latte aku ambik. Aku tanya mak aku lagi yang sedang baik punya landing cam cleopatra kat atas sofa. "Coklat ni pahit kot mak?....budak-budak tak suka kot? Mak pernah rasa tak?" tanya aku sungguh-sungguh. "Entah, namapun chocolate. Sedaplah. Cuba Wen (Aku) Rasa, sedap tak" Jawab mak aku sungguh-sungguh. Aku tanpa memikir masa depan aku dan anak-anak, aku pun telan sebijik. "Oh! mak, patutlah budak-budak takmo. Rasa rempah-rempah bercoklat sikit." jawab aku ikhlas gilaakutaksedaryangakusedangpuasa.

"Yer ker?, alah, dah beli. Kasi jer diaorang makan, bagus untuk minda. Testimoni yang mak baca bla...bla...bla..." Bebel mak aku. Akupun dengar dengan kusyuk then aku nampak sebijik lagi coklat tu kat tangan Si Starbuck Latte. Dia tak makan, dia hisap jer. So, dari membazir, aku ambik dari tangan dia dan aku masuk terus ke mulut aku. Tiga kali kunyah........diulangi.....3 kali kunyah!!! baru aku perasan sambil menjerit. "Ya Allah Mak!!!!! orang puasalah!!!!". Mak aku yang duduk feeling-feeling Cleopatra terus terduduk style hero Tamil Rajhnikhan. Tercengang-cengan mak aku then dia gelak giler-giler sambil kata "Takpe wen, tak sengaja...." sambung mak aku sambil gelak lagi....."Apalah mak nie, sib baik orang tak kenyang tau" jawab aku after berkumur kat sinki dapur.

haish, sampai balik ke Melaka petang semalam...dalam kereta mak aku gelak sorang-sorang. Ceh!
tapi seyes coklat tu rasa rempah ratus.

haaaaa...inilah dia coklat minda yang aku termakan tu...........aku magsa di sini...diulangi aku MANGSA di sini.....eheheheh

Me Naughty..me Netty

10 comments:

Lelord said...

hahhhahhaa iyer la...ko mangsa keadaan

huhuhuhu..hiihihihiihh aku tetap nk gelak ni

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

hahhaha sure cute mak ko posing atas sofa tu kan nett hehheeh tak sengaja demi anak2 xpe kot hihihi tapi sampai 3kali tu x tau la pulak..

**kad raya dah sampai..TQ nett..cantik hand writting ko**

zara zaman said...

hahaha... pagi2 dah ketawa sorang2 bace entry nie...
Net kad dah dapat...tq...

Nana said...

heheheh xpe la nett tu nama nye rezeki ko tu
aku penah gak mnm air stengah botol dah baru sedar hehehee

::NureeN:: said...

hehehhe... dh lama x dengar org terlupa diri dia puasa.. sure cuak cikit muka bila sedar kan ;p

rasa rempah ratus.. maksudnyerr ada kelat2 la cikit ek??

Zue AnnaLeeya said...

tgk tajuk pon, aku dah blh agak ko watpe......
xpe net.. ko tak sengaja...
hahahaha... aku sambung balik yg mak ko gelak tuh....

notti netti said...

haish.....mak aku dok gelak jer ni.

SiTi said...

rezeki tu kak...rezeki merasa...ehehhe

anisalya said...

tak apa..
tak sengaja pun...

mummy_ayu said...

ha ha ha..aku baru terbaca entry ko nie.suka sgt termakan...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno