Friday, August 19, 2011

Sempat lagi Nak Bersedekah ni.....Jom korang!!!

Sapa kata aku habiskan duit gie shopping jer? huh? huh?
tapi eloklah tu...aku habiskan beli barang-barang nampak...daripada beli barang-barang tak nampak umpama ke clubbing ker? berparty ker? karaoke ker? ahaks.......+wink+wink+

apa kata kita sedekah sikit-sikit duit kita untuk membeli baju untuk anak-anak yatim. Diaorang yang organize tak mintak banyak pun......sehelai untuk seorang penderma. Size disediakan. Alah...apalah sangat sehelai baju baru Melayu/kurung tu kan?...bukan ratus-ratus...Puluh hengget jer kan?.....insyaallah, tuhan akan mempermudahkan rezeki untuk kita suatu hari nanti........kalau kita menderma. Lebih-lebih lagi di bulan puasa ni. Bila lagi nak tambah kredit pahala kan? kan?.....

tapi jangan ingat aku paksa korang bersedekah macam paksa beli insurans pulak *owch!*
sesiapa yang nak jer la...ikhlas dilubuk hati. AKu dah lama beli baju Melayu untuk size S. Cuma belum berkesempatan nak pos. Semalam dah beli pos laju....insyallah tengahari karang aku pos. Tak jauh tempatnya...kat Shah Alam jer.

okee..kalau ada sesiapa yang baru dapat bonus tu, yang nak bersedekah barang se'sen' dua, bolehlah ke web site



Tarikh tutup penghantaran baju ialah pada 25 OGOS 2011.

baju yang aku beli untuk kanak-kanak tu.


JOM BERSEDEKAH?!


Me Naughty..me Netty

4 comments:

Diela Zaimi said...

bagus betul la kak net ni...sy mmg kagum betul dgn kak net sbb rajin bersedekah...x kira la utk sape pun...x penah kedekut...untung org2 yg berada di sekeliling kak net...sy teringin nak ikut cara kak net...yg penting sy kena tanam sifat ikhlas dlm diri dulu... betul kan kak net?

p/s : sy bertuah sbb dpt kenal kak net even cuma dlm blog...i adore u! =)

fazilzura said...

murah rezekiiiiii

notti netti said...

Diela- aloh...jangan ler cenggitu...kak net nie boros jugeks......tapi kalau nak ikut bersedekah tu bagus...amalan masing2 kan akan dihitung kelak...janji ikhlas kan?kan?kan.

fazilzura- aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....

anisalya said...

murah la rezeki hendaknya...
pada yang berkemampuan apa tunggu lagi...
jom la beli baju...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno