Tuesday, August 2, 2011

Apabila Solat Tarawih ku Diuji Oleh Perbuatan Puak Pelampau.......aku reda dalam dendam.

Salam Ramadan.........
Macam mana puasa korang hari ni?....
Aku siap boleh gie jogging lagi petang semalam....jangan tak percaya.......
sudahnya lambat bangun sahur....flat screen jadinya mokcik ni haaaa.......(sapa suruh jog kan????) sib baik laki kejutkan...buek malu jer.

kisahnya.....
aku nak bercerita perihal semalam......
gumbira tak terhingga dapat pergi solat tarawih kat surau bawah rumah nie.......ramai orang pulak tu....

bermulalah kisahnya...
bila selesai sembahyang Isyak, maka jemaah pompuanpun jadi kurang gak...seksanya aku yang sembahyang kat cecelah sliding door masjid......kendian dapatlah parking elok kat saf depan sikit bila nak start solat tarawih....(xdelah depan sangat...still kat belakang, cuma bukan kat sliding door la)..sakit buntot aku kena palang sliding door tu.

Parking untuk sembahyang Tarawih adalah sangat best, lebih-lebih lagi ada pegawai yang aku kenal kasik share sejadah dia ngan aku......cantik pulak tu sejadahnya......ok..tempat dah elok....tapi yang buat aku gelisah is.....depan aku ada seorang ibu muda.....aku tak kisahpun pasal ibu muda tu.....dia tak kacau rumahtangga akupun......yang menjadi persoalannya sekarang...anak-anak dia (baya starbuck latte aku).
Di sebelah ibu muda tu terduduklah sorang anak laki dia lebih kurang 3 tahun kot and kakak kepada budak lelaki tu dalam 4 tahun kot......aku aim budak tu...

sebab???? budak tu aim kat aku........
aku rasa salah satu punca budak tu aim kat aku sebab aku pakai keronsang besau macam keronsang ultraman kat bawah dagu telekung sembahyang aku. (memula aku tak perasan.....dah habis solat baru perasan) namapun nak cepat ke surau, sampai main capai jer telekung yang selalu aku pakai kat rumah....telekung tu besar bukaan muka dia..tu yang aku terpaksa pakai kerongsang beso tak hengat. Keji diri sendiri!!!

Maka, tibalah saat sembahyang rakaat pertama dan kedua solat tarawih...budak tu just main-main with kakak dia.....biasalah namapun budak-budak stay dalam masjid...cer stay dalam library...diam la kot....(kalo takmo kena baling dengan buku).

haaaaa..nie..part yang aku tak sabo nak bukak pekung di dada ni..........
aku memula tu kusyuk jugak....sampailah tetiba budak lelaki tu merangkak depan aku...haaa..sudah!!!!.

Tengah berdiri tu...boleh pulak budak tu babai-babai aku......isk budak nie......aku totop mata...kusyuk sikit.....bila nak rukuk........aku bukak jer mata tengok budak tu dah terlentang depan sejadah aku......ya rabbi!!!!!.....jap lagi aku nak sujud nie......kang ada aku sujud atas perut budak nie.......aku sabar.....time tu aku antara kusyuk dengan tidak......sempat jeling ahkak kat sebelah..dia macam kusyuk giler....akupun...er...kusyuk jugak lah...jangan dilayan budak tu......pujuk hati aku......

Ya, sampai jer time untuk aku sujud......budak tu dah bangun...kakak dia tarik.....then main sep-sep pom-pom....(alaa yang tepuk amai-amai tu)......bingit!!!.....then tahiyyat akhir habis.....aku nampak..mak dia suruh si anak-anak diam......eh! diam jer......sambil belai2 anak.....bagus mak dia....kalau akulah...aku gantung kat pintu sliding door.....ehehehe...astagfirullahhhh puasa Net...puasa............

Aman sikit.....sebab dua-dua sister brother tu diam. Then bila sambung rakaat seterusnya...dia buat balik..........kali nie aku bebetul tetapkan pendirian..kusyuk!!!!! aku tenung tajam-tajam sejadah depan aku tu....dengan harapan budak lelaki tu takut nak tengok aku. (sib baik tak tembus je kain sejadah tu).....then aku totop mata kejap......kusyuklah katakan.....bila bukak mata nak rukuk.......astagfurillahhalaazimmmmm.......boleh pulak budak kecik tu berenang-renang depan aku?!!.....kuak lentang gayanya haaaa........sejadah dah senget benget dah ni.......ai budak ni...sib baik dalam sembahyang tak boleh gerak..ikutkan hati...nak jer aku pijak budak ni.......(dah nampak sangat aku nie kejam ngan budak)........tak pun aku selubung jer budak nie bawah kain telekung aku..biar insaf skit.......
dah rukuk...nie nak sujud nie......, memang..aku niat dalam hati...kalo budak nie takmo bangun....memang aku sujud atas perut dia...and siap kekoh lagi pusat dia ngan gigi runcing aku nie........time tu aku dah tak kusyuk dah!!!!..langsung!!! ke laut.........

bila nak sujud and aku macam nak bukak mulut (nak kekoh pewut budak laki tu)....otomatik dia bangun..pandai pulak tu....sejadah tu dah macam cadar atas katil laki bini baru bikin projek jer rupanya.

Isk. sampai sudah .....bising jer kerjanya adik and kakak......itupun time doa..aku tenung budak laki tu....budak laki tu tenung aku....ikutkan hatilah..kan...(sib baik tak ikut kata hati)...nasib baik lah ko adik and kakak sangat comel.......mak ko pun comel kecik-kecik jer......kalo budak lelaki tu beso..memang aku pandang keciiikkkkk jer! tapi sebab dah memang ko budak kecik...aku nak pandang kecikpun macam tak sanggup.

Harap-harap....hari ni aku dapat parking sembahyang yang jauh sikit daripada budak-budak itu........letihlah nak main renung-renung.....siap ada niat lagi dalam sembahyang nak kenakan budak tu......isk!!!...tarawih aku tak kusyuk langsung malam semalam.......

Yang bestnya...bila dah nak balik...masih ada niat lagi nak belai budak lelaki comel tu...sambil hadiahkan sedas cubitan manja kat pangkal bontot dia..tapi....elok jer hilang ntah ke mana....takpe..takpe......solat tarawih masih banyak hari lagi......relax dulu........rimau yang nak terkam mangsapun boleh tunggu dengan penuh kesabaran...apatah lagi aku kan? kan?.....

malam nie kalo xde apa-apa...(kalo bendera merah tak serang)....I'll be back to see u budak!...siap acik snap gambo ko masuk dalam blog.........eheheheh....

psst-camnolah aku nak kusyuk cenggini.

Me Naughty..me Netty

10 comments:

mama tisya said...

die tau ko nk kekoh tu yg die bgn...mmg tk kusyuk la kalo dh gaya camtu

mummy_ayu said...

ha ha ha...osah tak kusyuk semalam..
ahria nie..tidak..tidak..tidak..
jumpa lagi bebedak after 1 week la.. :-)

notti netti said...

mama tisya- tulah...tak kusyuk dah..saat-saat akhir. Harap2 aku dok jauh lagi dr budak tu hari ni.

iduraz said...

hehehe..anak sapo la tuh..tu memang masaelahnyer klo bwk budak gi masjid, ngaco orang lain..

Sidratul Muntaha said...

abislah pahala terawih ko nett
ahahhaa
aduayii..
parking jauh2 net..
klu aku..
mgm aku dah sujud dah kat perut budak tu..
ekeke
aku siap semak daun lagi.

Puan tia said...

hihihih lawak...


kita teringin nak g sembhyg terawih tapi tula anak sape nak jaga..kang anak aku jadi cam budak tu kang ssh pulak ..huhuhuhu

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

ni mmg separuh khusyuk hehhe
dak lelaki tu minat kat u nett sbb tu suka main kat area u hahha kuak lentang tu..

Diela Zaimi said...

hehe klaka la...bkn budak tu yg klaka...kak net la...budak tu sy mmg rase nak cubit je...penah gak alami situasi camni...rasa annoying sgt...lagi2 kalo mak dia tak amik kisah...iskkkk mendidih je hati...

notti netti said...

hehehe xdapek jumpa bdk tu minggu ni...aku red flag daaaaa.

Ms Pancake said...

Ya Allah..lawak gile..siap berenang2 yek.. camne nak khusyuk.. >.<
salam berkenalan, netty..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno