Friday, August 5, 2011

Diet Yang Betul Membawa bahgia...dulu ingat tak makan nasi..dah kira Diet paling best...........

Wah...mementang dah turun cikit (setengah kilo) vangga nyer ngalahkan turun doploh kilo sejam.

bukan apa...bukan senang oooooo nak turunkan berat badan unless kalo ko berpenyakit...haaa tu memang tak diminta-minta...berat badan gerenti turun mendadak. Kalo boleh takmo le cenggitu. Aku nak kurus dalam keadaan sihat sejahtera. Takpun nak kurus baikpunya..aku kena masuk training balik kat polapol......azab ooooooooo......(tapi mujarab untuk dapat body stock model).

Pagi nie....bangun jer...perut memulas...(bukan cirits eh)..aku suka time waktu cenggini...membuang sisa penghadaman semalam.....and after mandi terus timbang......alhamdulilah......kurang 1 kg lagi...(berat jugak taik kita nie eh?) ni maybe berkat jogging satu jam before berbuka.......tapi selalunya berat akan turun naik.......tapi yang pasti berjaya turun tu penting. Tahniah buat aku....tepuk bahu sendiri.

Selama nie kan aku dok kata....takmo makan nasi.......ya...memanglah....boleh kurus..tapi aku lapar giler and kulitpun tak berapa nak sihat. So one of my officer ni nasihatkan aku.....itu ini begitu begini......."ko nak ke kurus tapi nampak tak ceria/sakit"?.....makanya aku lebih banyak baca mengenai diet yang betul. Patutlah aku tak makan nasi seminggu.....berat takdelah turun mendadak sangat...tapi adalah turun...but bila aku makan balik nasi sepinggang after 1 week....naik lagi banyak weh berat badan aku. Sometimes tu...sebab lapar....aku tak boleh nak membuang...padahal sakit perut tu ada...cuma sembelit jerlah...tension oooooooo bila takde power nak meneran...padahal taik dah ada kat hujung-hujung jer haaaaaaa........bila makan cam biasa, baru boleh buang air besar cam manusia normal.

So sekarang nie..aku makan fat burner.....and ikut diet yang betul...makan tetap makan....tapi dalam kuantiti yang sikit......nasi tetap kena ambil..sebab itu adalah kaborhidrat (bak kata officer aku)........kaborhidrat penting untuk body. So far aku ikut diet yang betul......alhamdulillah menjadi......walaupun orang tak nampak perubahan body aku...tapi aku nampak.....contohnya.....seluar jeans yang aku kata semalam. Seluar jeans tu kalo aku pakai..masyallahhhhhh...jangan harap leh pakai dengan baju berbody....lemak dia terkeluar-keluar...tapi kelmarin aku sarung sekali and aku perasan....sedang elok jer jeans tu...xdelah lemak yang terkeluar..semua elok jer tersorok dalam seluar tu. And pagi nie, aku pakai baju kurung hitam...selalunya baju kurung ni akan nampak ketat kat peha aku........tapi hari ni aku pakai...kira ngam-ngamlah...xde ketat tetas dah......Cam biasa........soronoknya tak terhingga. Itu perubahan yang aku sendiri nampak.

Semalam aku pakai baju maxipun sama.......selalu kalo pakai maxi, kalau tak pakai girdle tak sah! wajib pakai girdle ketat tu untuk flatkan lemak kat perut yang vuncit tu...but semalam aku just pakai panties and kain dalam jer disebalik maxi tu.....and so far tak nampak ketara vuncitnya....(ini ada 2 officer pompuan yang tegur and siap spotcheck lagi) nak tau sama adaaku sorok lemak disebalik girdle atau idok. Bukan aku kata ilang terus vuncit tu...ada tetap ada..tapi tak ketara sangat untuk pompuan beranak 2 cam aku ni.

Makanya...kalau dah turun banyak lagi...aku akan informkan nama Fat Burner tu (Fat Burner nie bukan stock ko dok diam dia leh kurus.....ko kenalah xcercise sama).......and rutin xcercise aku? Pemakanan??? aku ambil cam biasa....pagi, kul 10, tghari and petang.......but dalam kuantiti yang sikit...janji tak lapar. Tapi time puasa nie...lainlah......aku makan sahur and berbuka jer......still dalam kuantiti yang sikit. Akupun dah rajin jogging....setengah jam pun jadilah.......janji berpeluh. Sejak makan fat Burner tu peluh aku lebih banyak keluar dari biasa...idak dulu nak keluar peluh sikit jer. Tak macam orang lain, xcercise sikit dah menitik-nitik..aku??? cam embun di pagi hari........

Yang pasti...aku dah setop ambil COKE!............eheheheheheh

Me Naughty..me Netty

9 comments:

MushroomCute@Mariea said...

Salam Pg Jumaat..(cam baikk jer aku rasa)

Jom lawat blog Mush tgok Mush diet...dalam masa 3 bulan i'm lost 11.5 kg...

notti netti said...

Wah tahniah!!! leh tgk kat kelas nanti perubahan awak eheheheheh.

mummy_ayu said...

ok ek ko makan pil tu?

notti netti said...

so far oke...itu bukan pil kurus Ayu. Itu fat burner..menggalakkan kita excercise.

unai a.k.a puan.U said...

teruja lah tgok org berjaya kurus.. cam tgok The Biggest Loser tue.. hehehe..

eh,tunjuk arrr rupe Fat Burner tu..
ni kira permintaan ni!!hehe..

notti netti said...

Unai - hahahahah betoi tu teruja cam tgk TBL........oke..nanti saya tunjukkan yer..but not today :)

lia said...

umum la apa nama produk tu..tp kan nett aku tgk ko mantain cun jer...xde la gemuk mna pon....

Anonymous said...

publish la produk ape...nk try gak...

eimanlalia said...

nett bgtau la nama fat burner tu nk try jgkkkkkkkkkkk


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno