Wow!!

Thursday, August 11, 2011

Tadi ke kilang kacang kat Taman Jinjang....meriahnyerrr.......kacang and kerepek...

Yuhuuuu..anda sedang busy mengira logo Net ker?....haa kira lagi..kira lagi yer..sampai pandai. Muahahahahahah.

Tapi sebelum tu meh nengok aksi apa Net buat pukul 10 pagi tadi.....
Net dan kawan-kawannya telah melakukan lawatan sambil belajar dan sambil mengeluarkan duit di Kilang Kacang kat Jinjang.
Wah..sangat meriah ketika itu...kerana kami berlima sahaja yang menyerang Kilang kacang tersebut.
nyonya dan Apek tua tersebut sangat gumbira menyambut kedatangan kami yang tidak terduga ini.

Mari kita saksikan gambaran sebenar kilang kacang tersebut...


Kilang kacang tersebut tidaklah memproses kacang-kacang mahupun kerepek atau keropok......mereka cuma membungkus sahaja jajan-jajan tersebut.......sayang, kami berpuasa...jika tidak pasti saya turut sama membungkus kekacangg tersebut di dalam mulut saya.


Setiap produk pasti ada model yang akan mempromosikan produk mereka. Jadi saya amat kasihan sama apek dan amoi tersebut yang sebatang kara. Kilang pon papan campur batu sahaja. Maka saya dengan ikhlas hati mempromosikan kekacang tersebut tanpa meminta sesen bayaranpun.....baikkan saya ini?.......bertuah kekacang tersebut. Isk isk isk anak sapa tu? ayuuuu nyer.....bertinggung disisi kekacang.....

 tak perlulah saya perkenalkan lagi...atas tu kekacang dan kerepek.....harga sekitar RM4.00/RM4.50/RM5.00
 Haaa itu hulubalang saya..kih kih kih...teman ofis yang meracun saya untuk pergi buat rate kat kilang kacang tersebut.
 Haaa inilah hasil tenusu yang berjaya dirampas......bahagia sungguh dapat melaburkan sedikit duit di kilang kacang tersebut. Terima kasih amoi dan apek kerana sudi menerima duit saya yang tidak seberapa ini.


Tidak dilupakan juga buat BFF (Mummy Ayu) yang terchenta........saya turut membeli kekacang dan manisan untuk kamu dan anak-anak kamu makan sampai buncit. Harap kamu suka yer???????.......

kami tiba di ofis sekitar jam 11.45 pagi...sangat indah hari ini kerana sempat memborong kekacang untuk bekalan Raya dan sesudah Raya. oh!!!! indahnya alam......

Me Naughty..me Netty

12 comments:

mama tisya said...

smp ke kilag borong kacang..murah2

MamaEma said...

wah, murah dah tu..ingatkan hari ini akan terkantoi makan lagi..ahaks..

Puan tia said...

pembetulan: bekalan raya dah sebelum raya..miahahahahaahh

mummy_ayu said...

uiih..awal tu ko kuar memborong...
ma acih ingat aku...terharu aku...he he he.....

Diela Zaimi said...

meriahnya kedai tu...rasa nak pegi je...tp jauhhhh...nak order kat kak net boleh? bolehlaaaaaaa....(sambil kenyit manja) ;)

notti netti said...

Diela- eheheheheh tak pergi dah..kalau pergi nextweek kompom full and jammed eheheheh

Sweet Bakery Cakes House said...

pe nama kilang kacang ni ek? nak g tp xtahu alamat..dah try search p xde pon...=(

Anonymous said...

blh taw address kilang kacang ni?

notti netti said...

alamak.....saya pun tak berapa tau jalan dia kat mana...tapi kat area taman jinjang laa......naik DUKE....terus jumpa......saya pergi dgn akak2 kat ofis ni....

notti netti said...

alamak.....saya pun tak berapa tau jalan dia kat mana...tapi kat area taman jinjang laa......naik DUKE....terus jumpa......saya pergi dgn akak2 kat ofis ni....

Anonymous said...

Delat mane ni.. mm gah cri Gak kilang ni..dekat belah mane ye?

Faez Azwann said...

Salam. "Oct 2014" Kami Team Be Crunchy Caremel ingin mncri wakil pemasaran utk memasarkan produk kami (biskut bepang badam). Kami bertapak di Jerantut Pahang dgn nama pndftan perniagaan "Eriseryna enterprise".. sebarang prtanyaan sila hubungi no (0179422652) dlm kadar segera. Pengeluaran produk kami sangat laju dan mndpt smbutan baik drp AGENT-AGENT pemasaran dan pembeli. "Keenakkan pelanggang keutamaan kami"