Wednesday, August 17, 2011

Kali ni ke Tarawih Niat Nak kasi chocolate kat budak-budak nakal tu.......

Huhuhu semalam aku ke surau bawah rumah cam biasalah to perform solat tarawih berjemaah.
dalam dok berbuka puasa tu....aku makan lite-lite jer.....
aku terus bersemangat nak buat chocolate oreo pada bebudak kat surau.....yang pasti untuk bebudak nakal 2 orang yang kaco aku sembahyang tu........acik nie memang notti tapi ati baik nak oiiiiiiii......dalam ko dok raba buntot acik, acik still teringat nak kasik chocolate oreo untuk korang.

makanya laju-laju aku buat choc oreo....benda senang memang laju, cer suruh aku buat patlova...nangis nak kejor masa. Pejam celik pejam celik dah siap.........fresh from peti ais.

Simple jer..........tak ader campur-campur kaler lain.......aku kesal sikit tang tu, choc putih aku dah expired.....so tak elok aku guna...buang cenggitu jer...so gunalah chocolate gelap nie.....ada gambo-gambo binatang......


aku pek elok-elok...ingat nak bubuh riben, tapi bila fikirkan...alah bukannya buat majlis pun...just nak sedekah pada kanak-kanak riang kat surau tu jer......aku bungkus dalam clear plastik jer la.

so, dapat satu kotak bulat penuh.......sukanya aku.........lepas solat Isyak kat rumah, aku bergegas turun bawah ke surau........sembahyang tarawih dah nak mula, aku letak dulu plastik beg choc tu kat tepi dinding beserta camera, nak snap gmabo budak nakal tu la....

bila dah habis sembahyang, cam biasa bebudak berlari ke meja makan, ada mee hoon goyeng......aku tetiba segan lak nak kasik, manalah tau tak laku ker...diaorang pelik ker.....atau diaorang ingat aku nak racun diaorang ker sebab kaco aku sembahyang tempoh hari.

Makanya, aku cecepat letak Tupperware bulat tu kat tengah-tengah  meja, time tu bebudak tengah makan. AKu letak and cakap kuat-kuat..." Nah! acik sedekah chocolate oreo"...dan jalan laju-laju........tapi aku perasan muka bebudak tu cam blur.....tapi ada satu sore (ketua budak kot) kata...."e'eh chocolate la" (versi budak darjah 6)......so aku toleh...haaa hambik ko......kena serbu chocolate oreo aku...eheheh suka...suka...suka.......harap-harap bebudak tu sukalah chocolate aku ^_^ eheheheheheheheh

psst- tapi bayang 2 budak naughty boy tu takde la..........and aku malu nak snap gambo...isk la bedish tul!!!!
Me Naughty..me Netty

5 comments:

mama tisya said...

AKU SUKA OREO CHOCOLATE

fazilzura said...

acik notti ni dlm ati ada taman gitu ...

baguih le hang , tp lg baguih kalau hang anto skit kt i ..

* eh dear , veledrom cheras tu , tmpt main beskal tu ye (area2 flat sri sabah gitu kan)..hihihi baru ku tau , aci ye awk anto kt situ if i nak order2...

mummy_ayu said...

ah ah..cantik ada gambar2...and cedap....

iduraz said...

hehe..garang-garang acik pon baik ati tau..bagi coklat lagi..

notti netti said...

aimi- aku suka yg ko buat..ehehe

fazilzura- ko niee macam2 eheheheh

ayu- betoi ke cedap?

iduraz- kan?kan? acik baik tau.


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno