Wednesday, August 24, 2011

Walaupun handphone murah, tapi mampu buat mak aku tersenyum lebar.......


yuhuuuuu.......tadi petang ke Mydin, MITC, Melaka.
after beli barang dapur untuk stok raya
kami singgah ke farmasi, bapak aku nak beli air zam zam
manakala aku and Imran ke satu kioks alat-alat komunikasi.
Nak tengok harga Samsung galaxy tabs 2...tapi nan ado
so, aku tengok handphone..cecuci mata kejap sementara tunggu mak and bapak aku.

then aku terpandang Samsung Corby
cumelsss giler....before ni ada gak aku pegang member punya dalam 10 saat
tapi tak menarik perhatian lagi time tu
tapi tadi aku teruja and siap nak belek-belek.
Harga...murah...baju raya aku lagi mahal haaaaa.....(ayat belagak malam rabu)

then mak aku datang
aku terus tanya dia
"mak nak tak hp samsung ni? tau pakai tak?"
selama nie mak aku pakai cik puan nokiah jer.....itupun jer aplikasi yang dia reti.
mak aku terdiam...
bapak aku belek-belek handphone tu...
bapak aku kata okey untuk orang yang tau bagi sms, angkat phone and call jer...(perli mak aku le tu....)
so, mak aku agree..dia nak..
hp lama dia tu dah lusuh sesangat ditambah-tambah lagi kesan DNA anak aku penuh kat hp tu......isk isk isk....

so, aku bayar.......and kasi mak aku...
riak muka mak aku errm nak kata happy giler tak, marahpun tak..
ermm lebih kepada terkejut and teruja kot...
maybe dia tak sangka aku akan beli dia hp...
selama ni laki dia jer yang tukang beli hp (bapak aku)

eheheh apa-apa pun mak aku cakap tq tadi...
dia kata...memang sengaja dia tak beli hp baru sebab dia nak tengok anak dia yang mana satu yang prihatin.....wah!.........

bapak aku sengih jer...sambil cakap dia minat tengok hp samsung galaxy II (huh sudah!!!!)

pssttt- aku tak dapat beli I-phone idaman pun takpelah, janji barang keperluan mak bapak aku diutamakan......jangan lepas nie depa ngidam kereta BMW X6 udah.....

Me Naughty..me Netty

5 comments:

littlehumblelynn said...

Nett,


mak kita mmg suka apa aje brg ank2 bagi kan.
Harga galaxy tab 2 bulan lepas yg aku beli rm1350, mmg harus beli kalo minat android.

Pen Kertas said...

Walaweh...caya lah nett...bagus anak ini...good girl...;)

notti netti said...

lynn- yer ker ? murahnya......tadi tya cina kedai phone tu dia jual RM1580 galaxy tab 1st series lak tu.

anisalya said...

hahaha... boleh ke mak guna tpon tu? ayah saya kalau boleh nak pakai yang canggih2 jgk. tp yg x canggih pun buat dia selalu hangin satu badan.nak tekan benda lain. tertekan benda lain pulak.

dia tau jawab call je. sms mmg dia tak pandang lgsg. huhuhu...

mummy_ayu said...

anak yg solehah sungguh..bagus la..aku memang suka tgk corby, comels giler..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno