Wednesday, August 10, 2011

Haaa meh tengok saya tayang baju raya ke-2 untuk tahun nie.........nie la Abaya.....

Huhuhuhu...adik ipar nak pakai Abaya tahun nie..sayapun terikut sama nak pakai Abaya.....huhuhuhu
walaupun at 1st tak pernah terfikir nak pakai Abaya time Raya........mau I berkipas depan tetamu nanti...muahahahahah.

haaa..kali nie, bolehlah ikut tema cikit-cikit...nak cari warna ezekli macam baju raya somi..uisshh susah ooooo...

Saya beli di kedai Zainab Yusrina....kedai Pak Arab bersebelahan Restoran Zam Zam Seksyen 9, Shah Alam.



Yang best tu......kebetulan, Tudung Fareeda yang dah beli lama tu...kena sangat ngan kaler Abaya nie.....hehehehe........sukernya....kasutpun ada dah ehehehehehehhehehe.............ok tak??????? cuma baju nie tak boleh berpanas, kang lencun peluh aku.......ehheheheheheeheheh...harga???? alhamdulillah......ikut kemampuan jer.....anyway SIL support RM100...yang lebih aku bayar...thanx sister..muah! muah!.......tahun nie adik-adik ipar aku and bapak mertua (belah hubby semua raya di Indonesia...aku jer tak.....*_*)

okee meh aku cerita butik Abaya yang aku pergi ni. Kot korangpun berminat....nak pakai Abaya kan?.....

 Haa...memula tu time Sis In Law aku ajak ke butik Abaya nie...cam biasalah aku dok fikir...alaa...takkan nak pakai jubah hitam kot pagi-pagi raya. Tapi SIL aku nie memang terror...diapun takkan nak pakai abaya hitam kot pepagi raya kan? kan?.......so tiba jer kat kedai nie..aku dah mula nganga....banyak betul abaya dia.

 Yang paling best tu abaya dia bukan jer ada kaler hitam. Macam-macam kaler ada. Yang pasti ada body shaping gitu. Akukan jenis ngengada. Takmo abaya cam jubah tu....kalau boleh nak yang fit-fit kat body.

 Haaa, tu SIL aku tengah bercakap dengan tokei kedai (Pak Arab kawin dengan Melayu kita)....sangat baik hati Pak Arab ni.....and sentiasa suruh kita try baju tu....dia tak kisah lipat berapa banyakpun.........see...macam-macam kaler ada. nampak jer lurus potongan baju abaya tu..tapi sebenarnya body cutting tau.
Haa..punya banyaklah abaya yang aku try...last-last aku hambik yang nie........ehehehehehehehe......ada gak warna hitam, hijau, putih...bla..bla....tapi rasanya...dah nak sold out....banyak orang booking daaaaa.....

sooo itu jerlah...kalau korang nak pakai abaya untuk majlis-majlis tertentu......kat butik arab niepun ada abaya khas untuk pergi dinner......batu-batu permata and manik-manik dia sangat menarik, tertarik kau memang da boom!!!!. Lepas beli abaya, korang leh terus berbuka puasa at restoran zam-zam sebelahnya tu eheheheheheheh.....

oke...baju raya yang terakhir...nanti-nantilah bagi tau eh ehehehehehhehheheeheh..
mood adalah sangat happy.......

Me Naughty..me Netty

12 comments:

mummy_ayu said...

wei..chantiks abaya ko....
plus its pink..of coz chantiks.. :-)
matching gak ngan shannon ko..kan?

mamasuri said...

cantik lah nett..
aku pun tgh dok survey2 jubah jugak ni..
nak cover perut 3 bulan ni..hehehe

Diela Zaimi said...

cantikkkk sgt...tp x berani nak pakai...hehehe...maybe kalo ade geng bestla kot...jd retis gitu... ;)

Lelord said...

pheeweeet liplap2,last year pakai kaler kuning this year ngada kaler itam lak

notti netti said...

kihkihkihkihkihkih

*Miss Geli^ said...

weih..cantik la wei...

pm la aku brapa rat!

*Miss Geli^ said...

saiz aku ada tak wei...

Nana said...

cantiknye!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ooo..ni lah abaya tu..serius..sangat cantik!!!

karipapsayur said...

size aku agak2 ada x? ke kena pakai abaya kanak-kanak?

MushroomCute@Mariea said...

Kedai ni kat mana?

notti netti said...

karipap- size ko?..hmmmm masalhnya nie free size.....kih kih kih

Mushroom- kat seksyen 9, shah alam...:)


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno