Wednesday, August 17, 2011

My 1st attempt buat Chocolate Box.....oke la kot.........

Lastweek on Sunday
aku still kat kampung dengan adik bongsu aku+family dia

entah mana datang rajinnya aku, aku buat butter cake untuk diaorang
and butter cake untuk jiran-jiran mak aku.

Tapi sebelum tu aku ke kedai barang-barang kek kat Tampin.
seyes, walaupun kedai dia tak lah besar macam kedai Bake With Yen,
tapi aku kagum dengan barang-barang yang dia jual..
ada yang BWY tak jual, dia ada jual.

oh! by the way, semalam ke BWY lorong Hj. Taib
cooking chocolate dia naik hargalah!!!

so....aku ada beli mould bentuk kotak hadiah
sangat sweet...so aku trylah
lagi satu saje je nak suprisekan anak-anak aku and anak buah aku
tapi anak-anak aku tak makan chocolate pulak dah...
diaorang pandang sebelah mata jer..
kecik ati mak ko nih!!!

so, aku berpakat dengan adik ipar aku nak suprisekan anak dia 
si kecik Ain yang suka chocolate.

and result dia.....

'
'
'
'
'
taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........!!!!!!


cincai boncai jer aku buat
katapun 1st attempt nak menerai
dalam tu ada cokolat gak..tapi aku boleh bijak sangat tak snap...
dalam kotak tu ada chocolate oreo..
aku ajar my SIL buat chocolate oreo
melopong mulut dia,
dia ingat susah giler buat choc oreo
padahal senang sangat!!!!

tapi yang bestnya...bila nak suprisekan si Ain
masuk bilik....tengok2 dia and bapak dia (adik aku) 
dah terbongkang atas katil

turn dia lak kecik ati...
ehehehehehhe

alih-alih suprisekan dia time berbuka puasa...
muahahahahaah...

oke tak???????

psst- Ayu, ingatkan nak buat untuk ko semalam, tapi aku tekun siapkan sampul duit raya edisi khas aku.....
insyaallah esok yer: ^-^

Me Naughty..me Netty

4 comments:

fazilzura said...

wahh besh nye ... aci nak jgk kan

mummy_ayu said...

cantik2.....nak nak..tapi mesti sayang je nak makan nanti...

mama tisya said...

cun..tknk wt utk anniversary aku esok:0

notti netti said...

hahahah senang jer wat......janji ada azam, semangat kesukanan, kesabaran yang tinggi, hati yang cute.


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno