Wednesday, March 8, 2017

Selamat Hari Wanita dan Selamat Berblogging Kembali


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Huargggg dah lama tak berblog. Bukan takat bersawang....mereput bagai pun ada.
Apa-apa pun Selamat Hari Wanita kepada seluruh wanita-wanita di luar sana.

Adios...doa-doakan aja la saya rajin berblog kembali okey.

Me Naughty..Me Netty

Friday, June 24, 2016

My First Ramadan Post



Salam and Good Morning.
 I wish to all my readers a blessed and productive Ramadan.

Hey, time flies so fast kan?. Another year has passed and the precious Ramadan has arrived. 
So guys, how was everything? Fine?....
I missed blogging day by day (use to ignore blogging because of certain-certain thing yada yada yada). But hey, I'm back!!....

Hmmm for this month I'm trying to exercise and eat well hahhaha (I don't know why I laugh)
but what to do la kan, generally woman like me eager to loose weight in Ramadan while men loveeees to eat ahahah (forgive me if I'm wrong men out there).

anyway will show you what I eat for berbuka and suhoor next.

to be continue after this ya.....

daaaa

donning Munaa long shawl from Akasia.Attire



Thursday, February 11, 2016

Jom Bergaya Dengan Culottes

Yuhuuuuuu....Assalammualaikum and a very good morning uols.
Wahhh berasap nak tunggu post ahkak ni keluar kan?.....kira boleh bunting....beranak and bunting balik lah.

Maaf sangat, sangat....dah namanya masa lebih kepada family dan kerja...maka terlepas pandanglah nak update blog picisan ni.

by the way.....Korang baca tak tajuk post ni?.
Haaa, haruslah korang terkial-kial sambil garu kepala tanya tentang “apa benda tu Culottes?” Cokolat ker?, Churos ke?. haaa meh Kak Net Nak habaq mai. Culottes ni pendekkan citer nama untuk seluar orang pompuan la. Orang lelaki nak pakai pun tak salah, itupun kalau diaorang pandai gayakan fashion culottes ni la kan. Alah bukan kena tangkap pun kan kan.
Koleksi culottes ni unik ooo sebab rekaan ‘wide leg’ dengan potongan loose dan berukuran singkat pada paras atas buku lali korang. Koleksi seluar culottes ini pun dikategorikan versatile dan sesuai korang nak gayakan dengan apa jer jenis pakaian.
4 Idea Bergaya dengan Culottes yang harus korang…korang…korang choba. Nak Kak Net kasi contoh:

 
Kalau korang jenis yang nak gaya kasual yang ala-ala santai tepi Jalan TAR, haaa koleksi seluar culottes ni dikahwin kan pula dengan pemakaian t-shirt cotton yang tak panas memang la sesuwei sangat. Gaya ni bukan jer selesa dipakai sepanjang hari, malah korang Nampak beautipulll jer…... confirm orang pandang ko dua kali. Pandang tiga kali dia langgar tiang la jawabnya.


Kalau nak tampil lebih glamour pula, korang jangan segan silu padankan culottes dengan koleksi outerwear seperti jacket. Perghhh glamour wei.

Atau kalau korang teringin nak tampil dengan gaya smart casual, padankan seluar culottes dengan t-shirt lengan panjang dan wedges atau heels. Huyoooooo menangis sambal ketab-ketab bibir member sebelah perati gaya ko.


Dan idea last nak gayakan seluar cullotes ni…… adalah dengan menggayakan seluar ni dengan kemeja atau blouse untuk ke pejabat. Seyes culottes yang loose ni buat korang Nampak sweet and sopan and the same time terserlah imej kewanitaan korang yang selama ni tak berapa nak kewanitaan tu.

Pada yang muslimah yang pakai tudung tu…korang jangan la kecewa pula sebab seluar senteng tak boleh nak gayakan……no can also maaaa. Aku dok bayangkan aku yang bertudung ni pakai seluar cullotes dengan High boot cut (tall boots). Hehehehe. Rasa pelik? Takpa…pelik itu fashion kanzzz. Janji korang sendiri yang rasa vavaavommm.

                                                           
Me Naughty..Me Netty

© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno