Wow!!

Monday, October 20, 2014

Pagi Yang Tenang



Assalammualaikum dan Selamat Pagi

Hari ini bos dah start cuti Deepavali
Nampaknya banyak juga kerja yang bos amanahkan
So nak yak yak yea tu tak boleh la. Lagi pun minggu depan Al Imran dh start exam akhir tahun (darjah 2).
Kena mak sure dia struggle la since tahun depan dia nak pindah sekolah di Kuala Lumpurdah. Segan kot kalau teacher tengok result dia macam tempoyah sambal merah jer.

Pagi ni pergi kerja dengan BFF....I've make her Red Velvet cake
harap dia suka hendaknya.

orait adios...

okey tak jubah cutting saya?
Starting new business. Insyaallah

Jubah by me.
eheheheheh


Thursday, October 16, 2014

Ada Sesiapa Pergi Jepun Tak Bulan November Disember Tahun ni?

Hahahaha
kan...I tanya macam Jepun tu sebelah dapur jer dari rumah uols kan? Main langkah jer.
ahhh tak kisah lah. Orang kata kalau malu bertanya nanti sesat jalan. Ahahahah

So, kalau ada sesiapa kenalan saya yang ada trip ke Jepun tu yang baik hati nak tolong hamba Allah yang brengset ni.....do hope sangat kalau sudi membantu saya.

bantu apa Net?. Yeah probably most off you who read my blog know or understand my obsession of collecting diary/planner/agenda.

Makanya bersemperna tahun baru yang akan tiba lagi 2 bulan lebih sahaja lagi
maka dah tibalah masanya tuan punya blog ni update baru beliau punya planner untuk 2015
dan oleh itu I telah terjatuh hati pada 3 planner ni.
Antaranya:

Pertama

Kate Spade Agenda


Memang syok gila dengan Kate Spade agenda ni TAPI
alahai dah habis stok pula doh!!!!! Alahaiiiiiii

Kedua

Kikki.k Agenda


Yang ni pun to die for. pun TAPI size yang I nak dah out of stock di websiti kikki.k.com
But I dah minta pertolongan hubby's friend untuk belikan di Singapore. Since ada kedai kikki,k ni di Singapore. But......senyap je since last I minta hubby order seminggu yang sudah ahahahahah.
Hmmm.....

taken from bubbielicious.net

ahhh boleh gila lah kalau ada kedai kikki.k di Kuala Lumpur ni. ( Itu yang datang gila ajak kawan pergi Singapore kejap untuk cari planner ni tapi jawapan yang diberi adalah...."ahahahahha" purffff!!!)

Ketiga

Midori Traveler's Notebook
0
Taken From http://www.pipitzakkastore.com/

hmmm memang dah jatuh cinta kali ke 78 loh.
Korang tengok memang takda apa pun tapi mata kerrow aku yang tengok ni memang hadoiiii ko offer aku nasi kandaq line clear sekarang ni pon aku tak selera sebab kan si Midori Traveler's Notebook ni.

Namapak jer simple tapi notebook ni memang lain dari yang lain.
Sebab insert kertas dia semuanya boleh ditukar ganti. Ahhh susahlah nak explain ahahha


Harga dia?...hahah kalau harga dia korang rasa dalam rm98.90 hmmm memang silap besarlah!.
Online kat Malaysia ni jual cover kulit dia jer (kilang kat Thailand & Jepun) RM155 and ada yang jual RM165. Tu belum you beli buku kat bahagian dalam, tempat sangkut pen, pocket book, pocket card...ehhh! macam-macam lah....yang boleh cecah rm300. Ya! I gila kan?....

Sebab gila lah I order. TAPIIIIIIIII....out of stock jugeksssssss and I terlepas train untuk pre order and owner website dah tak boleh ambil order untuk customer yang lambat bertindak macam I....Ahhhhh!!! padan muka I.

Youtube.com

Sebab tu lah, I bertanyakan kawan-kawan yang mana baik hati....alang-alang ke Jepun tu and sanggup belikan I Midori Traveler's Notebook ni kot sudi-sudilah hantar message kat I ker....untuk I titipkan pesanan I yang tak seberapa ni. "kedip" "kedip"

Pleaseeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!

Sekian.

p/s: Net yang jiwa kacau tiap kali cecah akhir tahun


Me Naughty..me Netty

Wednesday, October 15, 2014

Me Breakfast For Today



Roti Wholemeal
Telur goreng tanpa minyak
Hot dog panggang
Strawberry 
Air masak 2 ltr (for pagi)

Selamat ber'breakfast kalian semua

Tuesday, October 14, 2014

Selamat Pagi Anda Semua



hari ni rasa ceria jer.....
sebab?.....

- business baru yang bakal bermula insyallah...
- business kek yang kian menjadi-jadi dan memang tak boleh tamak ambil order....cukup seminggu concentrate 2 jenis kek sahaja....maaf andai terasa...wah!
- 25 muka surat penulisan novel dari yours truly telah berjaya ditaip...wah!!!!! chaiyokkkkkkk!!!! (jangan kena buang tong sampah udehhhh.
- Manolo blahnik bakal dalam genggaman.....awwwwww.....kena marah ke kena maki ke...I tak kisah janji I senyum sampai ke telingga.

Sekian......sambung balik kerja

Friday, October 10, 2014

Cupcakes For Husband


      Tq my dear Norimy. Request cupcakes for husband's birthday. Loike it!


Thursday, October 9, 2014

Ok...I want This!

Money yang Suami bagi pada saya semperna My Birthday Hari tu masih belum digunapakai lagi. 
Memang sayang nak pakai sebenarnya......(dalam hati nak simpan Tabung Haji jer...cheewah) but I just can't help my self when terlook at this gojes Moschino iPhone casing. To die for la...buat masa ni.

So far I tanya the price around RM200 lebih.
hmmm perlu atau tak ya? 
Di kepala I sekarang ni fikir...If I buy Moschino authentic.....dah tentu mesti ada keluar yang inspired *lagi mughah* hahahahah..... 



Barbie Moschino Pink Collection Mirror iPhone 5 Case


hmmmm harus fikir dengan perasaan tenang.
Sabar Net sabar.


Tahun ni birthday saya lebih kepada hadiah berbentuk wang ringgit. Awwwww.....


Me Naughty..me Netty

Thursday, October 2, 2014

Hey! Today is my Born Day.....Hurry Wish Me !!

Now you know why I am super excited when October comes.
hahahaha Why??
ehehehhe I just can't stop smiling (giggled) right now.
Because......it's my BIRTHDAY month la.
Alhamdulillah doakan saya yang indah-indah ya.

"Oh!! to my looooooong lost friend, YUYU....happy birthday to you too, I love you and still remember the 1st birthday present you gave me. CD KRU ahahahaha then the next year was er,,er,,,pink thermos right?.....oh! how I wish you ada di KL....so you can give me birthday present yang lebih canggih sesuai dengan gaji you yang juta-juta tu...ahahhaha" 

And really it is not my fault that the Ron 95 petrol and Diesel increased on my birthday....
Betoiiii......I did not wish for that, I just wish for 5 inch high heels, Dior Long Wallet, FiloFax Planner, Shoes, Blink Ring, Kasut, and Sepatu jer for my birthday....minyak-minyak ni memang tak  tersenarai langsung dalam wish I la.

-taken from my diary-

Anyway, since it's my birthday today, really, I think I should do some shopping lawatan sambil belajar. Ahahahah tq him for the $$$ (janji akan guna suku $ sahaja atau maybe separuh) *wink* *wink*

But then tq to all my FRIENDS and family who did wish me since yesterday, now and probably tomorrow, tq tq tiada apa yang lebih bermakna selain dari birthday wish dari kalian semua.
I know you all nak kasi hint yang umur I makin meningkat and just to remind me that I am not kanak-kanak Ribena lagi. Tq again
Sob! Sob! Sob! I don't wanna grow up. 

Ok, 


psst:// Kepada yang wish me birthday today and ask for free cake, boleh...boleh..minta sahaja di mana-mana bakery......assume that I belanja okey. Ahahahha



Me Naughty..me Netty