Wednesday, August 19, 2015

Mak Andam Di Kalangan Kawan-kawan Seperjuangan

Halloooooooo.........

sebelum aku nak merapu panjang lebar...meh aku cerita serba serbi simple dimple mengenai juru make up baru kegemaran aku ni. Yaaaaa bila lagi nak promote member sendiri kan.....beberapa tahun aku kenal member aku ni tak pernah dia belai muka aku elok-elok. Ni kira fes time la dia bagi kasih sayang kat wajah aku walaupun kengkadang aku rasa..."eh! dia ni nak make up aku ker? or nak tonyoh muka aku".....hahaha dan kau harus redho sentiasa bila mak andam ni jerkah kau suruh diam yang mana secara otomatik terkejut lalu tak sengaja terkeraskan segala urat saraf, urat kentut kau........Seyes memang korang akan diam, walaupun korang dah rasa miang atas bawah nak bercakap.


haaaa see....lawa tak dia make up?....yang patung tu memang dah sedia lawa tapi bila di touch up kan lagi memang ko rasa macam princess beku jer. 

Mak andam pun lawa juga......aku syak dia guna susuk timah cair. Seyes tak tipu. Hahahahah yang sebelah aku tu la mak andam/ make up retis yakni kawan aku. Nama dia Izyan. Terpulanglah pada korang nak panggil dia apa...kak Yan ker, kak make up retis ke, kak Yayan ke.....aku pun kengkadang tersasul gak panggil dia kakak walaupun aku seinci matang dari dia muahahahah.

So far pada sukakan make up yang ala-ala santai.....boleh la gunakan perkhidmatan dia. Dia ni simple jer orangnya.....takde la nak sediakan kemenyan, pulut kuning, kelapa muda, ayam hutan ker untuk naik serikan wajah korang. Yan ni guna make up yang bagus...So no penggunaan make up Fake ya.....sekali dia touch up korang, insyaallah naik serinya....kalau tak naik seri jugak...salah kan diri sendiri...jangan salahkan si Yan tu...ahaks....

So pada sesiapa yang berminat nak gunakan perkhidmatan jurusolek apa-apa juga majlis (events, wedding, photo-shoots, photo boom) dengan harga yang berpatutan, boleh contact Yan

Instagram : Redzara_makeup
Wassap/Contact : +60176605857

Insyaallah...dia akan layan kalian dengan baik.......dia bukan lah karnivor....saya jamin.

ok...lupakan pasal Freelance make up artist tu....

meh baca story lepas main make up-make up.....
'
'
'
'
'
'
'
'
'
sebenarnya tak ada apa pun yang nak di ceritakan...
just nak tunjuk gambar kawan-kawan I yang mulus tulus skema konon.....di majlis makan malam di Renaissance Hotel kelmarin.
Bila dah jadi mak-mak ni sometimes we need old friends (see tua dah kan?) untuk naikkan seri muka kita yang monyoooooooookkkk memanjang.

at least ada kawan-kawan tua ...ooopppsss kawan-kawan lama ni la bagi kita seronok dan hilang stress.
Ada jer gossip nak cerita walaupun gossip tu sebenarnya takde kena mengena dengan kehidupan peribadi masing-masing. Habis semua mat bangla bawah hotel nak digossipkan....eh kenapa.....????

Ni laaaa kawan-kawan aku yang ikut mood sewelnya.....akupun sebenarnya jarang nak lepak dengan diaorang ni.....tapi atas matlamat untuk jadi PM wanita pertama...aku gagahkan juga merapatkan diri dengan diaorang ni walaupun aku tak nampak sebarang bantuan oleh diaorang untuk mengharumkan nama aku di arena politik tanah air.

Yang pakai tudung pink tu platun mate aku Si Mai namanya.....haaa dia orang pertama aku rapat time 1st time nak ambil ujian kecergasan......time tu dia tak pakai tudung, dia pakai rambut lagi.....dan aku memang target dia akan terkeluar disaringan pertama sebab dia kuruih sangattttttttttt. Sekarang ni pun kuruihhhhhhhhhhhh!!!!...aku bennnnnncccciiiiiii......sebab dia boleh makan sedozen pizza dengan body tak mengembak manakala aku makan 2 keping pizza dan usus aku akan mengembang bak dibajai oleh baking powder...nyampah!!!

haaaa member aku yang lagi satu tu....yang pakai rambut panjang tu......eheheh itu namanya Alin Tan.....orang kampung aku tu......aku bersyukur sebab rapat dengan dia sekarang ni.....why? sebab dia baik, ala-ala skema....dan yang penting dia lebih blur dari aku....so aku win sikit kat situ ehheeheheh.
sorrie eh amoiiiiii
"watch your step"!!!!!


ada jugek kawan-kawan yang lain yang kira rapat lite-lite.....tapi kami still boleh bergossip perkara yang sama seperti kadar pengeluaran buah kelapa sawit Malaysia, gossip mengenai arena bola sepak negara...gossip mengenai total uban di janggut KJ......yaaa itu semua kami boleh get along together.........

Bila dah masuk 30 an ni....memang seronok kalau dapat bercerita dengan kawan-kawan lama....
nanti masuk 4 series pulak...then 5 series....then 6 series.....then 7 series.....mesti tak dapat nak cerita laju-laju and panjang lebar kan....sebab memasing dah pakai gigi palsu.....oh sedihnya.......
boleh terfikir bila cakap laju-laju.....dengar bunyi gigi palsu berlaga...tak pun paling havoc kalau ada yang terjatuh lalu disambut oleh kawan-kawan seperjuangan....dengan hilai tawa...ooohhhh sungguh sedih saat itu. T_T

ahahahahahahha kenapa aku gelak?

Dah laaa....

adios!!!!!.....


Tuesday, August 18, 2015

Cerita TWG Tea Garden Jumaat Lepas

ohayogozaimasuuuuuuuuuuu tomodachi tomodachi sekalian....
(sesuka hati aku jer kan?)

Apa menu breakfast kalian for today? nasi kerabu? nasi ayam? paw nasi kawan-kawan? awwwww
Aku minum air suam jer as usual...dengan harapan air suam tu berjaya kikis dedinding lemak tepu dalam perut aku ni. Seyes tak tipu.......aku memang harap air suam dapat memberi bantuan ke atas apa yang aku hajati. Walaupun aku rasa minum asid lagi mujarab kot...ahhhh persetankan semua itu.

Hari ni aku takmo cerita pasal breakfast....
aku nak cerita kisah Jumaat minggu lepas.....*akukan suka cerita-cerita basi ni*.
Actually sudah lama aku tak cerita kisah makan-makan bersama BFF aku si Mummy Ayu tu. 

Makanya.....adik-adik sekalian....
akak ko yang ketika itu ibarat gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati....pun mengajaklah BFF untuk keluar jenjalan ketika orang lelaki sibuk ke mesejid untuk sembahyang Jumaat.
-mana tak kenyang dik non oiiiii.....kat opis bersepah majlis raya.....pitam tengok lemang, ketupat, orang datang muka menyengih semua tu-

So......
Kami sebolat suara nak ke Midvalley.....dengan harapan akan lapar kembali saat sampai di parking shopping mall tu.

Tapi nan hado...memasing perut kenyang bak telan anak dinasour sorang sekor.
.....makanya.....aku suggest untuk kami lepak di TWG Tea Garden....
di mana?...di tengah ruang The Gardens Mall tu haaaa.

Saja.....nak fe'feelings bangsawan lak...minum tea pukul 1.30 pm.
ahaks...


Haaa.....sekali minta menu...bersepah biji mata hitam kau tenung senarai teh yang berpuluh-puluh lemon tu.
Aku just nak teh o ais jer......tapi tengok satu satu tajuk tea tu...haishhhh hampir setiap negara ada teh nya hoiiii.....

Habis power.....sebab malu-malu alah dengan pelayan tu...aku pilih jer Creme Brulee Tea yang berharga RM19.80......hahahaha rasa dia mcm english tea tapi bau creme brule tu tak tahannnnnn.....seksi kot bau dia.
Haaa..yang aku minum kat atas tu...bukan secawan ya tapi seteko......boleh lah 3 round minum tanpa henti.


BFF aku pula....sama jer macam aku....blur bila tengok tajuk tea kat menu...kemain lama telek......last-last dia minta air suam jer...Eh!!! no no no..air suam takde okey....ko minta la sky juice ke, warm water ke, plain water ke....yang ada hanyalah Mineral water bertajuk FIJI water...gitew, yang berharga RM15.10...haaa hambik ko!!!.......
Aku siap bawa balik botol air tu oooooo......konon-konon nak bagi ikan gapi anak aku stay dalam botol FIJI tu. Takde la cantik mana pun...saja jer BFF aku ni...nak bagi ikan gapi anak aku teruja sikit.


ok....kalau dah minum tea.....tak sah kalau takde dessert kanssss.....
dalam pada ko memboyot kenyang, masih lagi gagah nak sumbat makanan-makanan penyebab kencing manis dalam perut kau kan.

Setelah ditimbang tara...dengan rakusnya aku pilih Cream Brulee (RM19.85) ....see??? betapa tak advanture nya menu aku?...semuanya cream brulee.....while BFF aku pilih Chocolate Fondant (RM19.85).

Tapi sumpah gila.....Cream Brulee dia sedap weiiiiii...tahap aku takmo share dengan BFF aku.....itupun bagi dia rasa sikiiiitttt jer sambil ajak-ajak ayam....kot dia nak rasa lagi. 
Hahahaahah untuk chocolate fondant cake tu pula...hmmm bagi aku ok jer laaa....maybe sebab kuat kot rasa dark chocolate dia......BFF aku suka la kot, tapi hazabedah juga lah nak habiskan chocolate fondant tu sebab dia kek yang padat. 


Dah makan semua...time untuk bayar....pepaham jer la harga....lebih-lebih lagi tambah GST 6%...then ado pulak service Charge 10%........nasib baik aku suruh pelayan tu jadi photographer kita orang so takde la ralat sangat kena service charge tu. 

Last total payment yang kita orang makan kat TWG Tea Garden tu ialah RM87.....
.....sekian.....

Nanti kita story lain pulak ya.

© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno