Wow!!

Tuesday, September 30, 2014

Good Morning

Yeay esok dah start cuti....yahooooooo.....
best! best!

Dah itu jer nak bagi tau
Jom sambung kerja.

sshhhhh jangan bagitau Encik Suami saya ya....kihkihkih (hantuk kepala)

Thursday, September 25, 2014

Tragedi Pagi Hari - Salah Masuk Kereta.

Assalammualaikum and Selamat Pagi Kawan-kawan.

Pagi ni punya cerita memang buat malu muka je.
Dah macam mana boleh tersilap masuk kereta kan?. Adakah itu tandanya banyak betul masalah negara yang aku perlu fikir?. Hahahha atau memandangkan hari ini hari Pay Day so kepala otak ni ligat memikirkan apa perlu dibeli disamping apa yang perlu dibayar. Sepatutnya aku perlu fikir apa yang perlu dibayar dulu kan?.

Tapi betul aku asyik terfikirkan perbelanjaan untuk bawa anak-anak bercuti *dalam negara jerk*
ahahhaahha.....Seawal jam 6.30 pagi aku dah sampai Bangsar untuk order nasi lemak Pakcik depan Maybank tu. Niat di hati nak belanja kengkawan ofis. Then aku pergilah bayar apa yang patut di bank-bank terkemuka sekitar Bangsar tu. Wah!
"Pakcik saya pergi tempat lain nanti saya datang balik ya" Pesan aku pada pakcik yang baru susun lauk pauk tu. Eh! macam ayat novel lak.

Waktu aku park kereta di salah satu bank and siap berurusan di kaunter ATM aku cepat-cepat masuk kereta. Ya la korang, jam masih pukul 6.45 pagi. aku rasa aku sorang jer...memanglah aku cepat-cepat buat kerja kat ATM tu. Takutlah kan apa-apa kes ke kan....

Time aku masuk kereta tu aku perasan ada dua kereta warna hitam. Cuma ya la bila ko nak cepat, ko main masuk jer kereta dan terus nak start enjin. Haaaa tang ni la bila aku nak start enjin aku rasa lain. Bila masa pula depan stereng atas desk tu ada patung kucing kepala goyang-goyang.

Ehhhh...aku tengok tepi tempat duduk "eh! mana back pack aku?"....then tengok belakang...ok...kereta sudah tukar ka....suddenly pintu kereta terbuka and terpampang badan seorang lelaki baya aku kot. Muka dia ala-ala terkejut macam terserempak perompak (aku le tu) and muka nak marah tapi tak jadi marah maybe sebab aku comel sangat kot. Ahahaha maybe dia dah perasan aku tersalah masuk kereta.

Apa lagi aku cepat-cepat keluar and toleh sebelah kereta...ooooo confirm aku masuk salah kereta. Aku cepat-cepat cakap. "saya minta maaf encik. Salah kereta, Saya bukan nak curi kereta Encik" Tertunduk-tunduk aku minta maaf dah macam awek Jepun haaa gayanya. Orang tu diam and angguk jer....terkejut lagi kot. Nak sah kan lagi cerita aku betul. Cepat-cepat aku buka pintu kereta aku (time keluar dari pintu ATM tadi aku dah tekan switch kunci kereta, memang dengarlah bunyi) and start enjin kereta. Apa lagi tak pandang dah mamat yang masuk dalam kereta dia tu. Cepat-cepat aku blah. Haaaa camnolah kereta boleh sama brand and sama warna kan.
Encik tu pun satu...awatlah tak kunci kereta. Kan aku dah masuk senang lenang. Ataupun dia sama dengan aku keluar ke ATM untuk ambil duit. Entahlah.

Nasib baik tak kena cop pencuri kereta kan. ahahahahha

ok lah....cerita aku dah selesai...
meh belanja "What I Wore Today" ya.


dan sarapan yang tak habis....
ayam masak merah, telur mata and Quinoa
Sekian.



Wednesday, September 24, 2014

ERIN CONDREN Life Planner | How I Organize & Decorate It



Pada mereka-mereka yang sejiwa dengan aku jer boleh tengok ni.....sekian

Me Naughty..me Netty

Best Tak YSL Heels?

Ada sesiapa yang dah pernah pakai or beli Yves Saint Laurent Tribut Heels tak?.
best tak?...ada rasa sakit tak di kiri kanan kaki?

Kepingin la pula bila belek-belek Ig and baca status kekakak semua macam.....tetiba ada satu perasaan hasad dengki kat dada aku ni.
Lagi aku baca lagi rasa semak jer...aku pun teringin nak hiasi Ig aku dengan "Oh! YSL di kaki ku...ko ada?"
atau "Alhamdulillah rezeki menang kontes teka buah durian dalam bakul, dapat merasa kasut YSL...syukurrrrrrr" #tqTescok......ataupun "Tq Encik Suami....I love you sampai bintang kejora pusing ke jula juli bintang tiga and balik semula ke bumi......cantik YSL yang you hadiahkan"....Huh kalau kannnnnn......

Udahnya aku juga yang ikat perut ikat wallet semata nak tunggu cukup duit beli sepatu hantu ni.

Pagi ni aku macam biasa belek-belek book agenda aku. Then nak tengok tarik konvo aku bulan Nov 2014 nanti...tu yang tetiba terpandang sketch YSL ni. Maka berbunga-bunga lah hati nak tanam satu semangat, apa orang kata? cuba try test kasut ni. Eeheheheh

Close up sikit.


Aku sketch lukisan ni time tengah emo baca Intagram kekakak yang happy bebenor dapat YSL ni dari husband, husband angkat, boypren......also duit sendiri hasil menabung sejak kecil.

Tu yang aku dengan perasaan dendam kesumat lukis gambar kasut YSL ni....
Baca komen orang yang dah beli...rata-rata kata best la sedap la....isk..aku bab-bab ni memang nafsu aku menjerentat sikit. Lagi-lagi dah beberapa bulan aku puasa beli kasut semata-mata nak tumpukan pada wallet mahal nak arwah tu la. Isk.....

Takpe nak sedap kan hati...ko lukis jer banyak-banyak kasut ya Net...Heheh anggap jer ko tengah pakai kasut tu. Muahahahahah.
Ok bai.

Taken from google picture


Anggap jer tu kaki aku tengah pakai YSL....huh

Tuesday, September 23, 2014

My Not So Rajin'nes' Cleaning Schedule

Yeah, I was looking at my agenda and examine the activities that should be done today, when
 suddenly I saw a page of my daily activities.
Ya....a page full of my routine (suppose to be) "Cleaning Schedule"

Why suddenly the words become big???
ehehhe

Ok la senang cerita. Actually I should always *must* (okay almost always) have to make sure to follow all the routine I've wrote. But nuhhh non off the routine I follow ahahahah benci ahhhh!!! My husband for sure gonna tease me for that (if he read my blog la kan)

As u can see, the following is my schedule. 

Konon!.....kiranya ada schedule rumah akan jadi bersih kilat tahap boleh jilat la.....purffhhhh but non...non...of that cleaning routine I followed. Again!!!

Ntah la why eh?...malas sangat walhal di office kemain rajin fikir nak balik nanti nak kema situ ini begitu begini but

.....at the end...Zzzzzzzzzz....cooking...TV...Zzzzzzzzz....


Better do something about it.....kena naikkan semangat rajin sekali lagi.
don't lazy lazy you bom bom....

huh!!! so...because of my Zzzzzzzz sangat!.....I've joined one private group at FB
"Deco Rumah ku Syurga ku"

trust me....it was soooo amazing!!!
sekaligus nafsu nak kemas rumah membuak-buak.
Gila ko!!! the house was sooo tidy and beautiful eventho it's only apartment or flat or rumah kampung. But entahlah...you guys should join the group. And yes!! no nudity no cakap-cakap merapu dalam group ni ok.
Semuapun baik-baik bagi pandangan and ilham.....

Balik rumah dah ada semangat baru...like...hmm nak tukar langsir itu nak buat design ni..
and for now...yup for now...I am going crazy on the wallpaper design....thanx for the group member yang show off sangat wallpaper diaorang yang marvelous tu.

ahahahah
Crazy la sangat angat angat

Net dah ngek! 

Busy Bee.....

Ini adalah breakfast saya untuk hari ini.
"Overnight oatmeal"

Resepi:

Oats 3 sudu besar
yogurt (natural) 2 sudu besar
chia seed 1 sudu
green apple 1 biji
yogurt buah 1 cawan
susu low fat 1 cawan

cara-cara:
humban semua bahan tu dalam satu bekas....dangdut-dangdutkan (goncang) bekas tersebut dan simpan semalaman dalam peti ais (kasi sejuk)

wallaaaaaah!!!!


pssst :/ pada yang order L'arome. Barang hanya sampai pada 20 October 2014. Sabar naaaa sabar. Siapa nak order meh habaq ka cheq naaa.

Monday, September 22, 2014

Saya Sebuah Punching Bag, Silakan Marah.

Punching bag tu gapo mek?

yang serupo bag beras tu ko?

ehehehehhe...sat sat naa......I google.


haaaaa ibaratnya I adalah punching bag tu, redhoooooo jer kena punch Ko tumbuklah macam manapun....body I solid jer rupa gitew.....dan yang menumbuk tu kiranya si tukang marah la....takkan happy-happypun nak menumbukkan. Unless nak keep fit. Tu lain cerita.

Al kisahnya sebaik sampai di ofis jam 6.30 pagi. I macam biasalah melepak dulu. Mengemas sambil mengilai sorang-sorang. Then datang sorang office mate (staf) I. Lalu mengetuk pintu bilik. I yang sedang mengilai versi vibrate ni pun cepat-cepat cakap. "Tunggu! Tunggu sat"...dah siap bersusuk bagai, ok terus buka pintu. Oh! staf I yang comel masuk sambil minta maaf sebab ganggu hilaian I pepagi buta.

"Maaf Pn. Net, ganggu pagi-pagi. Kita nak mengadu sikit"
lembut tutur kata staf I sorang ni. I pun ceria macam biasa. Hari Isnin kannnnn harus happy.

Lalu.....staf I ni meluahkan perasaan yang membelenggu. Dari seelok-elok tatabahasa terus menjadi sekeras-keras ntah apa-apa bahasa. Marah kemain koooooo. Terkebil-kebil aku dengar luahan perasaan dia yang membuak-buak bagaikan loji kumbahan taik air. Uissshh! orang pompuan kalau dah hangin.....tangan macam Karam S. W. Nasib baik dia tak pegang pisau time tu...kalau tak mau berlobang muka perut aku ni.

Aku macam biasalah terkebil-kebil sambil minum Chia Seed. Kot dengan harapan cepat sikit lemak aku terbakor.
Dia terus bermarah-marahan. Aku faham orang tengah marah ni kita kena diam and dengar dulu. Nak mengilai rasanya tak kena pada situasi. Nak turut sama marah pula kang ada pula adengan Hang Jebat and Hang Tuah.

Tindakan aku seharusnya ke arah lebih positif lah. Walaupun aku boleh buat dua perkara ni.
Sama ada hasut lagi staf aku ni.....bakar dia kasi rentung!!! Make sure sampai bunuh-bunuh.
Astagfirullah.....tu nak ke Neraka tu....

ataupun
Nasihat dia dan sabarkan dia. Ingatkan kembali saat-saat indah dia dengan kawan yang dimarahi nya. Walaupun aku tau susah nak feel balik kenangan manis time ko tengah marah-marah. Memang takdo nak imbau-imbau la.

Tapi aku still cakap...(before dia terbalikkan meja aku yang memang sedia bersepah). If dia dah tak tahan sangat dengan perangai kawan dia maka adu jer pada bos. Kalau takut, aku boleh tolong sampaikan (eh! aku bukan batu ronsen ya) aku membantu. Tapi kalau dah tahap aku sampaikan pada bos, maka akan adalah positif and negatif. Yang mana staf-staf yang takde kena mengena turut terbabit sama.

Maka aku..(eh! tadi ber 'I" kan....ni "aku" pula) takpe janji faham. Maka aku cakap....buat masa ni aku akan nasihatkan staf yang digossipkan tu. Kalau tak jalan juga....maka baru aku akan panjangkan pada bos. Aku tau kalau aku panjangkan pada bos...dah tentu-tentu bos suruh aku settlekan....tau sangat. Sebab ni kes terpencil, lainlah kes bunuh orang ke ataupun kes curi kereta bos bawa pergi Thailand untuk meronggeng ke....kan..eheheh

ahahahahah.......harap-harap takde kejadian bunuh-bunuh lepas ni.

dan kepada staf ofis yang lain.....bantu la sesama staf. Jangan longgokkan kerja pada staf yang cuti. Bila staf naik kerja terkezut beruk dia tengok kerja atas meja yang secara otomatik boleh mendidihkan darah perwira dalam badan.

dan lagi....berpada-padalah kalau tengok 'tonton.com' ker...you tube ker sampai kerja pun anggap bukan kerja dia. Tak baik camtu.....kita kawan-kawan takleh gaduh...kenapa????
nanti mak marah! dah tu jer.

Aku nak buat kerja...semangat lepas tumpangkan telinga pada orang tengah marah.

ni ada pula member panggil ke ofis dia just untuk tengok kulit muka dia yang mengelupas.....oh!! baru ku tahu...diriku amat berharga......patut ada alaun-alaun "tertentu" untuk orang macam aku ni.


heheheh maaf yer.


Me Naughty..me Netty