Wow!!

Friday, October 24, 2014

What I Wore Today..........Dress Jubah by Me



Bagi peluang pada minah mata sepet ni berbicara sebentar okey.
Yes, currently I tengah berurusniaga dengan teman-teman untuk mengeluarkan rangkaian pakaian untuk dijual. Alohhhh biznes kecil-kecilan bak kata orang kampung. 

dan saya tahu biznes jual baju ni memang bersepah kalau nak dikatakan. Tapi hey berapa banyakpun yang jual dress jubah yang size badang macam I ni. I know ikut pada pengalaman memang frust bila order pakaian online size XL tapi bila pakai eh? ukuran kecil macam size M. So disebabkan alasan frust tersebut, I and my kengkawan kepercayaan pun cuba try test la nak hidupkan satu rangkaian pakaian design kami sendiri di bawah nama _______ *akan dimaklumkan setelah didaftar nanti*

Buat masa ni......I akan pakai dulu dress-dress yang I rasa sesuai untuk kawan-kawan berbidang besar macam I ni. Bagi uols teliti dan lihat kot sesuwei ke tidak dengan citarasa uols.

Ok dah! itu jerlah, nanti kalau dah siap semua dress-dress design kami....insyaallah akan I war-warkan kepada kalian semua. Oh! ini bukan buka kedai yer...just online boutique saahaja. So jangan ditanya alamat kedai.

Jubah chiffon by me
Model tak make up pun by me
Tudung by Tengkurinanda (IG)
Shoe??? tak nampak sebab jubah labuh.

tata

Thursday, October 23, 2014

Siapa Suka Planner? Angkat Tangan!! It's From Stickerrific.

Assalammualaikum friends
Bestkan hujan renyai-renyai ni, rasa macam romantik jer.......berjalan terkepit-kepit pegang payung Avon di tepi-tepi lopak sambil control muka cas nealofa.......dan sekali zasssss!!!! kuyop ko dek non. Semua atas jasa baik kereta honda putih yang jeles dengan kegojesan ko bercatwalk tepi jalan sebelah lopak. Ahhhh! sialan loh!!!! tak sempat acik ambil no plat kereta....kot boleh gores dan menang kereta honda kamu lepas ni.!!!!
Rosak akhlak.

Baiklah lupakan tragedi melanda akak pagi buta tadi. I maafkan si pelaku durjana sebab I perasan gojes pagi ni. Sekian.

Hari ni mari bersama-sama mendengar cerita Planner terbaru I, It's for 2015.

Begini ceritanya ya adik-adik, kakak-kakak dan kekabang sekalian.

Pada hari Selasa 21 Oktober 2014, I telah dapat satu bungkusan yang maha keramat. Awwwww....see betapa eksited nya I bercerita pasal Planner ni.

Sebaik dapat jer bungkusan ni......I buka and memang tertanjat I  sebab suka ooooo dapat sampul cover yang bersepah dengan sticker siap ada nama I lagi. Baguslah! kena betul dengan nama FB owner ni....Stickerrific .

Then persis kanak-kanak yakult....I terus carik-carik cover tu *rakuslah konon* and yey!! keluar benda alah ni...tu kat bawah. Julingkan mata uols di bawah.

Saat dapat jer barang-barang ni, I dah tak fikir Brad Pitt, Azman, leman, Saiful, Darren, Sopian, Ah Kaw, KJ, Helman ASST...ahhh semua jantans yang terpampang di computer I time tu.....
I terus lurus bendul buka one by one barang-barang yang I order.....
and terharu bila tuan kedai kasi nota kasih sayang pada I...wow.....dengan hanya RM 237, I dapat nota kasih sayang dan beberapa barang....and some more sticker free....Ko eksited tak???? menggeletis jer rasa urat kentut ko kan?


Kendian....I buka barang yang paling I suka....
sila julingkan lagi bebola mata anda di bawah

Inspired Midori Traveler's Notebook
Yeayyyyyyyy!!!
oh!! kenapa I kata inspired?....haaaaa ini kira klon pada original Midori Traveler's Notebook (MTN) la.....
Sama jer....cuma takdok la cop mohor MTN. Kalau ori MTN mau cecah RM400 complete set.
Lagipun kan I dah habaq before...MTN ni dah kebanyakannya Sold Out gitu. Dah tu bila I tanya siapa gi Jepun bulan ni? memasing diam membisu tuli jer...alih-alih sedar-sedar jer bagi I fridge magnet dari Jepun ....huh!!!! Nampak tak permainan di situ?. Ah!! nak kim salam otomen pun tak sempat.!!!!

Tapi kan.......Inspired MTN ni still like ori...apa orang cakap? grad AAA??? ahahahahah
still bagus...and isi dalam diapun mostly from original MTN. Isi dalam mahal ya...bukan mughah!!!!!

Haaaa ni I dapat terus touch up mana yang patut. Kebanyakakkan nya I beli di FB Stickerrific tu la....
Owner dia Si Szetoo tu baik sangat...5 patah ayat I tanya....5x5 patah ayat dia jawab. Huuuuu bravooooooo......

Balik rumah jer...apa lagiiii, I keluar semua bala tentera I (sticker, washi tapes, sticky notes...bla..bla)
and mulakan project bedah siasat Planner I....10 jam ngadap bendalah ni oooooo
but still tak habis lagi.....sambil lekat-lekat sticker sambil ketawa ngilai-ngilai then masak then kemas rumah then sambung lagi tepek sticker then ngilai lagi .....memang la 10 jam pun tak sempat kan?.


Penat hambat anak-anak panda ni masuk Planner I...Nasib baik dengar kata.

See..tempat pen holder tu pun I transformkan bagi nampak macam DIVA sikit
blink! blink! gitew.

Nanti nak akhir tahun baru I show off kan satu persatu isi dalam Planner I ni yer...
Buat masa ni kasi uols terliur dulu.

heheheheh nanti I tunjukkan satu lagi Planner yang sama macam MTN.
Tapi kali ni bewarna *belum beli lagi sebenarnya*...wowwww eksited lagi rasa macam nak hempuk kepala di atap kereta Porsche abang Ahmad Akhmar *sumpah aku tak kenal siapa mamat ni*

Adiossss!!!!


I Love Planner

Monday, October 20, 2014

Pagi Yang Tenang



Assalammualaikum dan Selamat Pagi

Hari ini bos dah start cuti Deepavali
Nampaknya banyak juga kerja yang bos amanahkan
So nak yak yak yea tu tak boleh la. Lagi pun minggu depan Al Imran dh start exam akhir tahun (darjah 2).
Kena mak sure dia struggle la since tahun depan dia nak pindah sekolah di Kuala Lumpurdah. Segan kot kalau teacher tengok result dia macam tempoyah sambal merah jer.

Pagi ni pergi kerja dengan BFF....I've make her Red Velvet cake
harap dia suka hendaknya.

orait adios...

okey tak jubah cutting saya?
Starting new business. Insyaallah

Jubah by me.
eheheheheh


Thursday, October 16, 2014

Ada Sesiapa Pergi Jepun Tak Bulan November Disember Tahun ni?

Hahahaha
kan...I tanya macam Jepun tu sebelah dapur jer dari rumah uols kan? Main langkah jer.
ahhh tak kisah lah. Orang kata kalau malu bertanya nanti sesat jalan. Ahahahah

So, kalau ada sesiapa kenalan saya yang ada trip ke Jepun tu yang baik hati nak tolong hamba Allah yang brengset ni.....do hope sangat kalau sudi membantu saya.

bantu apa Net?. Yeah probably most off you who read my blog know or understand my obsession of collecting diary/planner/agenda.

Makanya bersemperna tahun baru yang akan tiba lagi 2 bulan lebih sahaja lagi
maka dah tibalah masanya tuan punya blog ni update baru beliau punya planner untuk 2015
dan oleh itu I telah terjatuh hati pada 3 planner ni.
Antaranya:

Pertama

Kate Spade Agenda


Memang syok gila dengan Kate Spade agenda ni TAPI
alahai dah habis stok pula doh!!!!! Alahaiiiiiii

Kedua

Kikki.k Agenda


Yang ni pun to die for. pun TAPI size yang I nak dah out of stock di websiti kikki.k.com
But I dah minta pertolongan hubby's friend untuk belikan di Singapore. Since ada kedai kikki,k ni di Singapore. But......senyap je since last I minta hubby order seminggu yang sudah ahahahahah.
Hmmm.....

taken from bubbielicious.net

ahhh boleh gila lah kalau ada kedai kikki.k di Kuala Lumpur ni. ( Itu yang datang gila ajak kawan pergi Singapore kejap untuk cari planner ni tapi jawapan yang diberi adalah...."ahahahahha" purffff!!!)

Ketiga

Midori Traveler's Notebook
0
Taken From http://www.pipitzakkastore.com/

hmmm memang dah jatuh cinta kali ke 78 loh.
Korang tengok memang takda apa pun tapi mata kerrow aku yang tengok ni memang hadoiiii ko offer aku nasi kandaq line clear sekarang ni pon aku tak selera sebab kan si Midori Traveler's Notebook ni.

Namapak jer simple tapi notebook ni memang lain dari yang lain.
Sebab insert kertas dia semuanya boleh ditukar ganti. Ahhh susahlah nak explain ahahha


Harga dia?...hahah kalau harga dia korang rasa dalam rm98.90 hmmm memang silap besarlah!.
Online kat Malaysia ni jual cover kulit dia jer (kilang kat Thailand & Jepun) RM155 and ada yang jual RM165. Tu belum you beli buku kat bahagian dalam, tempat sangkut pen, pocket book, pocket card...ehhh! macam-macam lah....yang boleh cecah rm300. Ya! I gila kan?....

Sebab gila lah I order. TAPIIIIIIIII....out of stock jugeksssssss and I terlepas train untuk pre order and owner website dah tak boleh ambil order untuk customer yang lambat bertindak macam I....Ahhhhh!!! padan muka I.

Youtube.com

Sebab tu lah, I bertanyakan kawan-kawan yang mana baik hati....alang-alang ke Jepun tu and sanggup belikan I Midori Traveler's Notebook ni kot sudi-sudilah hantar message kat I ker....untuk I titipkan pesanan I yang tak seberapa ni. "kedip" "kedip"

Pleaseeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!

Sekian.

p/s: Net yang jiwa kacau tiap kali cecah akhir tahun


Me Naughty..me Netty

Wednesday, October 15, 2014

Me Breakfast For Today



Roti Wholemeal
Telur goreng tanpa minyak
Hot dog panggang
Strawberry 
Air masak 2 ltr (for pagi)

Selamat ber'breakfast kalian semua

Tuesday, October 14, 2014

Selamat Pagi Anda Semua



hari ni rasa ceria jer.....
sebab?.....

- business baru yang bakal bermula insyallah...
- business kek yang kian menjadi-jadi dan memang tak boleh tamak ambil order....cukup seminggu concentrate 2 jenis kek sahaja....maaf andai terasa...wah!
- 25 muka surat penulisan novel dari yours truly telah berjaya ditaip...wah!!!!! chaiyokkkkkkk!!!! (jangan kena buang tong sampah udehhhh.
- Manolo blahnik bakal dalam genggaman.....awwwwww.....kena marah ke kena maki ke...I tak kisah janji I senyum sampai ke telingga.

Sekian......sambung balik kerja

Friday, October 10, 2014

Cupcakes For Husband


      Tq my dear Norimy. Request cupcakes for husband's birthday. Loike it!