Friday, August 19, 2011

Rasa Tak Puas Hati Pada Sorang Geng Blogger :( Maaf kalau Terasa...

Salam hari ke 19 kita berpuasa......
hmm dalam minggu nie dah 3 hari aku tak pergi solat tarawih........
takpe lah.......aku tak pergipun sebab ada kerja......^_^ 

korang sentap ke baca tajuk kat atas tu?
maaflah......aku terpaksa buat luahkan kat sini,
kalo aku pendam lelama, leh jadi cancer hati aku ni or barah payu dara.....(bila tua nanti)
so....untuk mengelakkan sakit-sakit tersebut singgah kat lubuk hati aku.......
maka terpaksalah aku lempiaskan apa yang bersarang kat jantung aku ni.

Anggap jer lah aku kasi Tazkirah pagi Jumaat yer...
dulu cecita nak jadi Ustajah....tak boleh
sebab aku tak alim.....
haaa hari ni izinkan aku jadik ustajah ok?

Aku tak kata blogger jahat
so far alhamdulillah,
mana-mana geng blogger yang aku kenal....semuanya baik giler......
lebih-lebih lagi geng bachelor yang selalu keluar makan-makan hari Jumaat tu.....
memang baik sangat. Tak pernah la aku jumpa diaorang dalam keadaan pisau ditangan, pistol terselit celah kangkang. Geng Gangster kampung dusun ker kan?....paling power pon senjata diaorang adalah gelak cam akak ponti.....ngilai-ngilai gitu...(aku tujukan khas untuk diri sendiri, watie wynn dan suziey.com) oh! suziey sedang berhibernasi di sebuah gua. Sebab tu dia diam jer.

Aku kalau terima kawan blog...aku anggap semua baik, sebab aku baca cara penulisan diaorang....then ok..bila nak jumpa...so dah tau sikit sebanyak pasal apa yang diaorang suka, tak suka, perangai diaorang. Mana yang aku rasa diaorang nie garang ker...pepandailah lembut-lembutkan lidahkan kalau berjumpa.....

tapi, ada satu geng blogger nie......aku pernah jumpa dia sekali, sangat baik...diapun dok puji aku melambung yang nyaris-nyaris memperkoyakkan sepender getah aku. Tapi masalahnya......dia baik ngan aku ada maksud tersirat yang aku rasa sooooo damn irritating gitew. 

Aku kalau berkawan, memang ikhlas....kalau geng blogger tu baik ngan aku...haaa adalah gift yang aku kasik....ko tanyalah geng bachelor muahahahahahahah......aku suka gitew...gula-gulakan diaorang dengan gula-gula getah!.......aku suka diaorang happy yang menyebabkan akupun happy. ehehheheh.....kalau diaorang sedih...er..aku tetap happy. Aci tak?

Tapi geng yang sorang nie....hmmmm dia just sungguh-sungguh nak kawan dengan aku semata-mata nak jual insurans dia. padahal, aku rasa dia dah tau...aku dah ambil insurans dengan Prudential. Tapi still keep on forcing suruh aku tukar insurans yang dia promote. Kamon laaa.......apa kes aku nak tukar-tukar insurans?..so far agen insurans aku adalah terbaik dari ladang and aku kenal since belajar Mass comm kat Uitm dulu. Diapun selalu jer tanya keadaan anak aku and aku dan juga tak paksa-paksa sedara mara aku yang lain join insurans dia. 

Hmmm...geng blogger yang sorang nie aisheeh man.......memanglah aku jumpa dia dulupun sebab dia ada kata nak terangkan sesuatu yang takde kena mengena dengan insurans. Tapi bila jumpa...huh! dah sah-sah dia jual insurans yang aku terpaksa layan jer. Janganlah macam tu kawan......siap ugut-ugut and inform.....kalau sesuatu terjadi pada tok laki.....aku and anak-anak nak makan apa?.....insurans yang ada tak tentu boleh cover........suka sangat cakap ayat tu berulang kali....kamonlaaa.......aku manusia zaman 2000 an....benda-benda nie dah tentulah aku fikir since belajor lagi. Dah tentulah ada duit simpanan and harta. Akupun kerja gomen....insyallah aku boleh tanggung anak-anak aku kalau apa-apa jadi pada laki aku (nauzzubillah). And laki akupun takdelah tinggalkan hutang ah long ker apa ker yang perlu aku settlekan (so far takdelah). Ini asyik ugut kata kalau family aku cenggitulaa..cengginilah...aku nak cekau duit kat manalah...apa ko nak sangat ker family aku jadi cenggitu. Mula-mula bolehlah aku bagi alasan, takpe.....so far can survive...tapi kalau dok sms and PM jer....sapa tahan kan?.......

aku faham.....dah nak raya nie...dia perlukan duit. Jual insurans nie banyak dapat duit jugak. Tapi bukan cara cenggini. Yang tak sedap tu...kalau dia promote kat aku jer takper......leh aku tolak baik-baik. Ni dengan anak-anak aku, laki aku dia suruh tukar insurans. Ko gila minah?.....laki aku ada insurans dia sendiri takkanlah aku nak suruh dia keluar insurans and burn cenggitu jer semata-mata nak masuk insurans ko?...fikir logiklah...jangan fikir nak dapat duit jer......aku rasa adalah jugak geng-geng lain dia promote insurans dia. Mummy ayu pun dia promote...cuma ayu tak layan. Aku layan sebab sebelum nie dia baik (dalam bloglah) lagipun sebelum baik dengan dia, setahu aku dia belom jadi agen insurans lagi.

Entahlah.....nak kawan dengan aku biar ikhlas....nak promote segala jenis bendapun aku sudi dengar. Tapi kalau dah mula paksa memaksa, menakut-nakutkan aku dengan cerita kematian family, ni sudah melampau. Cara ko tak betul la kawan, nak promote insurans....promotelah aku tak marah....tapi jangan ada paksaan...biar client ko sendiri terbuka hati nak masuk insurans tu....kalau ada rezeki, tak ke mana. Memang insurans ko terbaik tapi ko tak tau cara-cara handle target ko. Paksa memaksa tak ke mana babe. Sudahnya aku terpaksa menjauhkan diri dari orang macam kamu. Walaupun aku dah terus terang cakap aku tak berminat!.....ko tetap suruh aku fikir.

dan sekarang aku berfikir...aku takmo! dan tak berminat!

Me Naughty..me Netty

21 comments:

mama tisya said...

geng bachelor mmg meriah..tk rugi jd geng bachelor sebab dpt gula2 getah...hehehe...bab insuran ni kena pandai..tkleh paksa2 nk2 kalo org tu dh ada insuran tkkn sewenang2 nk tukar ...

**eh jmpa arini bole..ke gula2 getah tgal kt umh...hehehehe

Lelord said...

net...u masscom thn bila? huhuhu tetiba kan

notti netti said...

Aimi- aku no hal...ko kena tya ayu la. eheh aku sekarangpun leh kuar. muahahah. gula-gula getah dlm kereta. Jgn cair udah.

lelord- I masuk masscomm tahun 1999. major in advertising.

mummy_ayu said...

tak abis lagi ker dia kacau ko..sian ko..sabar je la..buat dek je la babe..

mommyYen said...

kesian kamu ye Nett.sabar ye,baik jauhkan diri org mcm tu..

Nana said...

uit sama mcm kes aku gak ni
tp dia bukan blogger
dia kawan opis lama
tak rapat sgt
tp tiba2 da rajin dok chat2
rupa2nya nak suh bli insuran
aku ckp dah ada xminat la..nak tuko2
kemain dok desak haih letih

*Miss Geli^ said...

aku kawan ngan ko tak dapat ape pun??

apa ni? ko kata ko suka gula gulakan kekawan ko..takde pun ??

tipu reader eh?

AyuArjuna BiGoshh said...

sabo jer lah net..menyampah gak bila berkawan sbb ada hidden agenda...

iduraz said...

ku cukup pantang klo paksa2 suh beli insurans@join bisnes mlm diorang...tak payahla paksa2.memang TAK MINAT.so klo tetiba kwn lama@kwn baru ajak minum2 tuh, paham2lah..adalah benda yang dia nak suh kita buat..muahahahha..jahat kkan ku fikir..

notti netti said...

Miss Geli- pooodaah. aku bag hadiah bag make up tu, ko campakkan luar tingkap!......haa apo lagi ko nak. kad raya aku dah anto.....hada labo jer terlupa....eheheh aci tak? nextweek aku cuti aku kasik.

notti netti said...

iduraz- ko nak hada labo kan? kasik add.

*Miss Geli^ said...

eh ada eh? camne bole lupa ni?

eh, saya jual insuran..beli la ngan saya...


hahahahahha

fazilzura said...

PENAH KENOOOO & KENOOO LG NOW>.. tensen den ..

skang ni plak dok nak paksa2 haku beli set PB .. gilo kentang , dh le mahei , aku mana mampu & AKU X SUKE PAKAI KOSET u ... aku kawin pun x pakai koset pe tah lagi lepas kawin ..wakakak sume org , bengkung pun aku xpakai (hambik ko) psl czer ...

konon2 wat baik , ingtkan mmg nak baik le dgn ku , ghupe nye nak paksa suh beli PB ...

Shiela Rahim said...

one of my fren...ada jugak perangai mcm tu..apa punye terukk la perangai cenggitu..elok je nk ugut2....mmg org2 insurans ni mcm gitu ke?
so skrg stop trus..rasa menyampah gaban dah

notti netti said...

Miss Geli- ko poyo kan?.....haa nie yang tetiba nak letak ubat gegat dlm hada lobo ko ni.

Puan tia said...

kita lg siap dtg opis kaco..huhuhu benci.

Mama Zharfan said...

i dgr pun naik menyampah when it comes to paksa2 gitu..

pstt..nak jd kawan u sbb nak gula2 boleh gitew hahahah dun worry, i tak jual or promo apa2 :p i keje ngajar students ajer, tak de skill nak jual2 brg :p

notti netti said...

Mama Zharfan- haa leh jer..jom laaa join gather2 nanti....ala bkn net sorang jer bagi gula-gula getah tu...geng lain pun rajin jugak bagi..cuma diaorang tak ckp jer.

anisalya said...

sabar je la.. tp org insurans ni ada jgk yg kurang sabar dan ada yg sbr sesgt. dia tak fikir pun perasaan org... yang dia tahu masyuk!!!

Diamilikku said...

hurmm i pun ada kena mcm ni jugak..tapi bila dia suh tukar insurans hubby n anak2..su bagi jawapan...hubby ketua keluarga..dia ada decision dia sendiri..anak2 tanggungan dia..duit dia..so biar dia pilih insurans apa dia nak...saya nak masuk syurga tak nak derhaka pada suami...kalau bab insurans saya....saya selesa dengan apa yg saya ada skrg...*terus dia tak contact dah* awal2 kita duk cakap berlapik dipujuk mcm2....rimasssss

SuriHanna said...

Org yang jenis maksa maksa cenggini mmg irritating... buat bisnes tp x professional..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno