Monday, August 15, 2011

Bila anak kena penampo dengan bapak..........

tengahari tadi aku ke sogo dengan Mummy Ayu
Teman dia beli baju anak-anak dia,

sedang sibuk membeli-belah
aku nampak sorang bapak nie umur baya-baya kitaorang gak tarik tangan anak-dia.
anak dia tengah muka masam mencuka lah keadaannya.

then aku and Mummy Ayu dengar bunyi "pelepak!". aku tak tengok live, mummy ayu lah tengok live, bapak budak tu tampar pipi anak dia. Belakang kitaorang je kejadian tu. Aku nampak after budak (baya anak aku 4-5 tahun) tu kena tampar ngan bapak dia....
Ayu cecepat suh aku pandang tempat lain....maksudnya jangan sibuk!...

tapi aku kan kaki sibuk...aku tengok jugak aksi bapak dia tampar muka anak dia.
aku cakap kat ayu....apa punya bapaklah nak ajar anak macam tu gayanya...nak tampar, tampar lah budak sama bayar ngan bapak dia ker...tampar Mummy ayu ker.....tampar pak guard ke...kalau tampar slow2 (tampar speed bebudak) takpe la jugak...nie macam tampar muka penyamun jer.

sian budak lelaki tu....dah kena tampar kena heret pulak depan orang ramai...aku perati lagi..konon nak ambil gambo kan? kan?
tapi mummy ayu bising..jangan sibuk!....
dia tolak jer anak dia..
isk isk isk..kejam nyer..........nak jer aku gie kat bapak da, ambil gambar sipi-spi tunjuk kat paper..ehehe
tapi mummy ayu tak bagi.....isk ayu nie..

ayu kata ala...itu bapak mengajar anak...

huh! bagi aku..itu tampar bapak mengajar bapak pencuri  tu.......kuat tu kena tampar. aku kena tumbuk pun sakit, nie kena tampar.

tapi..last-last apa yang mummy ayu katakan tu betoi.....sebab bila aku spotcheck, anak dia tersedu-sedu nangis tapi dalam pelukan bapak dia.....bapak dia peluk dia belai dia,.huh sib baik..idak aku call teledera dah.
Me Naughty..me Netty

9 comments:

mama tisya said...

ko ckp soh tampar ayu..lawak tul..ye la ngajar anak tp jgn kuat sgt...

iduraz said...

siannyer dak tuh..tapi bapak anak ku pon garang gak..mak die nih jer ati tisu..hehehe

Puan tia said...

aikk akak mcm pernah kena tumbuk je..hehehehe

littlehumblelynn said...

Tuh ler pantang betul org naik tangan kat anak.kalo ikut islam pun nk memukul ada caranya.

MushroomCute@Mariea said...

budak pon tahu malu kena tampar di khalayak ramai..ingt sampai mati beb...

tp harap2 dia ingat sampai mati pengajarannyalah...

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

tu mesti anak dia nk something tp bapak dia xnak beli, anak tarik muka masam sbb tu si bapak tampo aduhaiii..

notti netti said...

aimi- aku kan ati sensitip.....

iduraz- huhuhuhuh org pompuan gak ati tisu ehehehe

puan tia- alaa...dulu training polis- selalu kena tumbuk dlm karate....pedih ulu idung.

lynn- kalau ikutlah cara islam. masalahnya ramai ker ikut cara islam kan?...kan?....

mushroom- betoi! aku malu...

adlin- ha'ah...tak silap aku, budak tu tak kenan bapak dia pilih baju raya kot....biasalah taste bapak and anak lain.....akupun dulu lain taste.......tapi dapat gak apa yang aku nak eheheheheh

bOnda said...

tsk..tsk...nasib baik ayat last tu menyejukkan hati aku nett

sbb walau apa pun salah anak tu, jangan la tampo depan org ramai
anak tu pun ada maruah dia jugak
cube ko tampa dia nett depan org
konfem dia malu kan?

huhuhu

just my 2cents ;)

bOnda said...

pssstt: bila aku baca balik komen diri aku sdr tu kan, aku rasa macam fail SPM! ya ampunnnn..

kengkawan,
maksud saya, bukan saya cakap nett yg tampo budak tu tau..
bapak budak tu
sbb setiap manusia even anak2 kecil ada maruahnya sendiri..
malu la anak itu bila kena tampo depan org ramai kan?
isyk..
nauzubillahimin zalik


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno