Thursday, August 18, 2011

Custom Made Sampul Duit Raya Aku Dah Siap......Nak Tengok?????? DIY jer.

Huhuhu.....antara wishlist aku Raya tahun nie nak buat sampul duit raya kan? kan?....
eheheh yang aku beli dulu untuk kasi orang biasa-biasa jer...
haaa..yang aku DIY sendiri ni khas untuk orang-orang penting jer.
muahahahahahahah.

 ok....sebelum tu, let me introduce to 
Mr. Cash Book Keeper
kerja buku kat atas tu adalah untuk devidekan sampul-sampul raya
dari RM1, RM5, RM10 RM50 dan RM!00
senang..ada devider....takdelah tershahul kasi bapak RM1 and anak jiran tak kenal RM100 kan? kan?

 Haaa..cenggini ghupa dalam Mr Cash Book Keeper tu
ada banyak devider kan?
tapi.....
apa yang ribbon-ribbon bebanyak tu?
haaaaa
inilah koleksi DIY sampul duit raya aku.

 Haaaa, itulah dia antara sampul-sampul Do It Yourself (DIY)
yang dah aku buat malam kelmarin.
satu malam jer boleh dapat 10 sampul....
eheheheheheeh
aku nak buat lagi 10 sampul khas tema kanak-kanak untuk anak-anak aku dan anak-anak buah aku.
and also anak BFF aku kalau ada lebih untuk anak-anak blogger yang ajak datang rumah hari raya gaban.
eheheheh

 Haaa....yang nie sampul duit raya khas buat Mak aku, Ummi aku, Makcik and Maklong aku
Style fomfuan skit....
-Pandangan depan-
 -Pandangan belakang-

 Haaa....yang nie pulak style kelelakian khas buat
bapak aku, bapak mentua aku, pakcik and paklong aku.
jangan diaorang buang tong sampah after ambik duit raya sudah!
orang lelaki ni lain skit dari orang pompuan.


Ada banyak lagi corak......aku buat 4 corak semuanya
tapi aku pilih yang penting dulu....
jap lagi nak cari corak kanak-kanak pulak
khas untuk bebudak pulak......ehehehe

dan yang pasti sampul surat nie leh masuk duit tebal-tebal....
aku takmo kasi anak-anak buah aku RM50 keping dah......macam dolu-dolu.
aku nak kasi diaorang semua duit RM1 dalam 50 keping...
hahahahah masak korang.....mak ngah korang nikan naughty.

Mak ngah korang dah siap tukar semua duit RM1 dalam beberapa ratus dah 
ehehehehehe........sukanya kenakan bebudak tu..
mesti terkulat-kulat diaorang kira.

nie tengah fikir nak kasi mak bapak aku duit RM1 keping jugak ke....?
jenuh diaorang nak kira
mau kena sembur pagi raya kang
ehehehehehehhe

tadi ofis mate aku sorang nie datang tengok sampul aku
tetiba dia nak order 10 keping
aku charge RM1 untuk sekeping ok kan?
nama pun kertas keras
eheheheheheheheheh

Me Naughty..me Netty

5 comments:

ZaNa aDieyZa said...

rajinnya buat sendiri!! zana beli yg dah siap jer.. huhuhu

mummy_ayu said...

chantiks......suka2..mcm nak buat gak tapi malas..

@e_da said...

huh kreatif la nett kalo wat promosi awal2 leh kitorg order gak.. ehhe

zara zaman said...

cantiks...

iduraz said...

baguss tui la kamu nih, dahla kreatif inovatif..rajin plk tuh..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno