Thursday, August 4, 2011

Pepagi lagi Husband aku dah bikin aku panic.......

Semalam pagi aku sampai ofis and siapkan entry blog
around 7am husband aku sms.....tanya aku beli lauk sahur kat mana....
aik? cirit birits ker?......aku makan okey jer......kalau pun makanan tu tak elok, aku antara manusia yang pertama akan kena cirits..almaklumlah pewut manja........

so, aku tanya husband aku why? kenapa? nani nan desu ka? porkee????
then dia kata dia muntah and nak pitam.
Hah sudah!!!!! aku nie mana ada pengalaman handle orang-orang pitam nie....dulu time sekolah masuk persatuan St.John pun banyak nyanyi and kawad jer...and kengkadang tu....aku yang pengsan...eheheh tapi, adalah ingat cara pernafasan mulut ke mulut...time muda mudi dulu....subject mulut ke mulut tu pun memang feveret aku...darah muda kata kooooooooo....(don't think -ve eh...dulu sekolah fomfuan jerk mano ada laki).

okee berbalik pada laki aku.
aku suh dia lex and kalo tak larat gie minum air......bukak poser....aku kena tunggu bos aku sampai and inform dia untuk balik rumah.

Dah dapat kelulusan dari big bos, berdesup aku balik sambil fikir...camno aku nak angkot laki aku ke klinik? nak papah ker? nak panggil ambulans ker?.....

sampai rumah tengok laki aku terlentang dah......hmm aku lex lagi....(cuak jugak sebenarnya, sebab laki aku jarang sakit) susah jugaklah nak tengok dia sakit...kalo takat migrain tu aku dah biasa and tau nak handle....nie dah nak pitam........ghupanya terlentang jer.....kat lantai rumah.

aku tanya dia nak makan ker? boleh aku masak bubur....sebab akupun lapar sebenarnya...muahahha motiffffff!.....tapi dia tak nak......(melepas aku). then aku ajak dia ke klinik, aku leh papah lagi...akukan stock-stock gaban!.......dia taknak jugak....then aku cadangkan call office mate aku angkat dia.....diapun tak nak.......then aku pujuk dia naik ambulans....dia taknak jugak (kali ni air muka dia dah macam incredible hulk)...sooo...aku yang dah kawin almost 6 years dengan dia...paham sagatlah tanda amarah tu.....maknanya...sudah! usah ditanya lagi kalo taknak tapak kaki berada di depan muka kamu. Just senyum...dan cepat-cepat urut badan dia.

Makanya....aku terpaksa guna alternatif lain, aku call bapak mentua aku yang sangat baik. Cepat jer dia datang....padahal dia ada hal lain. Bila dia datang baru segar nyawa aku. Bapak mentua aku lah yang ke klinik cari doktor....aku pulak??? duduk bersimpuh sebelah laki aku sambil merenung masa hadapan.....(dah nak jadik jando ke aku ni...eeeee pemikiran sampah betoi!) sambil picit-picit kaki laki aku.....dok mengelamun sampai aku terpicit kaki sendirilah!..patutlah best.....

Bapak mentua aku bawakkan ubat, but still doktor nak jumpa laki aku...takut penyakit lain...aku suspect tekanan darah rendah jer. semua kerja bapak aku buatlah, lapkan air ECPI ke kepala laki aku, urut kepala laki aku..........yang aku? dok bersimpuh macam tengah tunggu pinangan pihak lelaki gayanya haaaaa......

sampailah petang, aku masak jugak bubur untuk laki aku......and dia dah okey sikit but still pusing-pusing.....and dah gagah sikit nak ke klinik. Apa-apapun semua okey...........laki aku dah okey.....maybe tekanan kerja yang melampau....laki akupun balik rumah kalau tak kul 2 pagi...kul 5 pagi dia baru balik.......and somemore....rokok....isk isk isk..

tengah buat check wayar-wayar penuh satu badan....dah macam bahan xperimen dah.

doktor tanya laki aku merokok tak?...aku tunggu jer laki aku nak jawab apa kat doktor......aku ingat laki aku akan kata dia hisap 1 kotak rokok satu hari jer...but tadi laki aku sendiri ngaku dia hisap 3 kotak rokok sehari.......mak datookkkkkkkkk.......!!!! isk isk isk........laki aku nie.........

alhamdulillah...malam ni tengok dia dah okey, boleh makan........boleh bercerita....boleh bercakap hp ngan anak-anak.

sob...sob...sob....tetiba sedey....ingatkan aku dah nak jadi janda dah.............isk..sekali lagi...pemikiran sampah betoi. Doakan jer untuk kesihatan keluarga oke....


Me Naughty..me Netty

9 comments:

Sidratul Muntaha said...

isk net..
nauzubillah net..
aku phm sgt klu ade alki bangsa susah nak sakit
bila sakit ginilah..
1st tiem laki aku skit dlm bulan pose jugak lepas 3 thun kwin
suspect denggi..
pastu pose thun depannya sakit lagi..
tekanana darah rendah jugak..
tpi laki aku ade simptom,asal pose mesti sakit.
thun nih?!
ni haa..
tgh sakit jugak..
sakit urat belikat..
ari2 aku dukung setot dgn ara gi nursery sbb dia tak boleh nak angkat brg berat
imagine jer..
ko kate ko stock gaban.
aku ni stok king kong
setot = 25kg
ara = 7kg..
beg baju budak n beg2 kami?! = 10kg..
kalau dekat2 raya nnti tak turun mcm ko stgh kilo,aku tak tahulah.
rasa nak operate buang lemak jer.
muleh?!

notti netti said...

SM- itulah......kalo laki jarang sakit nie susah betul. Mak ko....gila gagah perkasa........aku sib baik anak2 kat kg...idok dah mcm2 kena fikir semalam..mana naak jaga laki aku mana nak handle anak2 and bag sekali.......kuat ko yer SM.......

mummy_ayu said...

ha ha ha..nasib takde yg serius...
buleh plak ko curi2 snap gambar laki ko..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

aku igt ko laat nk angkat laki ko net hehhe..mmg lelaki jarang sakit bila dah sakit kita lak panic..rokok banyak sgt tu..sib baik xde yg serius..

notti netti said...

ayu- cuak gak sebenarnya...aku tgu dia sms jer..kalo dia suh delete......aku delete sepantas yg bleh. So far takde aapa2 reaksi pun.

bonda dadif aka akish said...

ko nih net..celupar tau...mau sgt ka???

muge lakik ko tade ape...cpt sehat ya bang...

heheheheh

MushroomCute@Mariea said...

Mak aik..3 kotak sehari? Non stop tuu...err, apakah puncanya lakimu itu pitam Nett?

notti netti said...

Mushroom- tekanan darah rendah .........and tekanan kerja....ehehe

Bonda dadif- tu la...astagfirullah....dah sakit cam2..barulah tau sayang sangat kat laki.....

norliza_osman said...

hehehe.. net.. ko nih.. sempat lak pk cam tuh.. huhuhu!!! semoge laki ko cepat sembuh.. aminn!!!


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno