Tuesday, May 18, 2010

Surat Layang Kepada Abang POSMEN......

Kehadapan abang Posmen yang tak pernah ku ingati selalu,
Assalammualaikum..

Tengah buat apa tuuuu?...menghantar surat kah??????
Tentulah menghantar surat bukan.......?
takkan memasak pula kan?

Saya disini sihat-sihat sahaja abang Posmen.....
Agak sibuk dua hari ini mengemas bilik ofis yang baru...
jauh dari langau2 yang suka mengusik.....
Tetapi ada bilik baru pun mereka makin rajin mengusik....
siap berkampung dibilik kecil ini.....
Ingin ku rogol sahaja sekor2
Tapi apa daya kudrat ku.......

Abang Posmen bagaimanakah?
Oh! bukan pasal rogol,
Pasal surat....
Banyak surat yang perlu dihantar?
Tapi abang Posmen.....
kenapa bungkusan yang dihantar kepada saya tidak seperti selalu...
Selalukan abang Posmen hantar ditangan penerima atau pembantu si penerima...
atau kalau tiadapun...abang posmen akan menelefon si penerima...

Tetapi kali ini begitu berlainan sekali...
Bungkusan saya dijumpai di lantai flat dan sedang dimain oleh budak2 kecil..
adakah itu tektik terbaru cara penghantaran bungkusan oleh Pos Ekspres Malaysia kini...wahai abang posmen?
Nyaris2 terburai isi didalamnya..
?dan....nasib baik...
budak2 yang belum disunat itu, tidak memakai tudung2 yang saya beli itu bang posmen,
jika mereka memakainya sudah tentu mak bapak mereka tidak
pening kepala memikir tempat perlu dihanta mereka bersunat,
kerana saya akan secara otomatiknya bertukar jadi tok mudim parang kontot.....

takpe la bang posmen....(tadi abang,..skang bang....)
Saya tak marah...kerana isi dalamnya masih elok...belum ditebuk tupai...
jika tidak...setelah jadi tok mudim...saya akan bertukar menjadi SUTINAH...(hantu vintage) dan sentiasa menemani mimpi abang posmen...
sekian........
sampai ketemu lagi......pabila saya mengorder barang....

luv xoxo
Gaban kenyang makan kuie teow....

anggap jer saya telah menuang separuh bedak di dalam surat elektronik ini.....



Me Naughty..me Netty

18 comments:

anin said...

wakaka.. sunat kan je abg posmen tu skali

notti netti said...

ANIN- IKUTKAN NAFSU BARAQAH NIE..NAK JER....TAPI KANG TAK KUAR MUKA AKU KAT EN3 BLOG NIE...MUKA AKU KUAR KAT MUKA DEPAN NEWSPAPER...SAPO NAK JAWAB....

mummy_ayu said...

nasib baik tak ilang...ada rezeki..

notti netti said...

ayu- itu la pasal.

maszmadi said...

haha, lpas geram versi apakah ini..

nadja said...

nasib baik blum sempat pakai.. kalau dah pakai alamat nyer kena sunat la heheh

notti netti said...

masz- lepas geram?..mana ada aku lepas geram..aku just kasi sedikit kasih sayang pada abg posmen tu ahahah

notti netti said...

Nadja- yerr..betoi....saya sangat kasihan sama budak2 itu.......

Mila_ibu najihah said...

ayoi..manyak kelakar woo.. hati ku digeletek-geletek je rasanya.. ♥♥♥♥♥

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

hahaha..den nk tnggu ape balasan dr abang posmen laks..

notti netti said...

Mila-aku seyes time taip surat tu :)

e-car- den pon tak sabou nak tunggu abg polis balas...

hellioz said...

kewl~

Hidayah Shafiruz said...

u berbakat jadik pengarang la notti netti! two thumbs up!

notti netti said...

hellioz-:)

firahadifa said...

adei.. cam tu jerk dia letak ?? bungkusan post express lak tu. adei.. aku pon naik panas nengok..

btw , cantiksss la selendang ko buy tue... weeeee

notti netti said...

Hidayah- yer ker?...kena tukar profession ni...

fida- tapi aku still leh kawal amarah aku...hukhukhuk

SAISamal said...

yeayyy!
dah sampai pon, at last!!
:)))
Hope u like them!
Thanx n jdn lupa beli lagi!
:))

notti netti said...

SAISamal- haahaha sure...no problem:)


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno