Monday, May 24, 2010

Benda yang nak dielakkan akhirnya berlaku jua....Nasib la ko Nettt....Part 2

okeee....okeee...anda belum habis happy lagi ker?....gaji sudah diambil?.....hmm agak sunyi sahaja di ATM bawah ofis nie...masih ramaikah belum sedar gaji gomen sudah keluar?.......I jadi serba salah untuk mengambil gaji...(kerana time gaji sahaja pasti akan berebut2 beratur panjang).......ahhhh lupakan niat mengambil gaji......tak best jika tidak beratur panjang......tiada siapa akan melopong melihat kasut I nanti........datang sahaja esok....

Meng'continue' lagi cerita I dating2 with En.Hubby, tengok wayang yang tidak disangkai langsung. Hmm...oke, sementara En.Hubby pergi memendekkan nyawanya (merokok), I pun tunggu lah macam pak pacak kat sebelah poster giant Iron Man 2, ketinggian I sama dengan ehem! Iron Man, seyes! sama level.....dari I berdiri tegak, then I menyandar kat si Iron Man...then I duduk mencangkung pulak, berak beso punya style....orang lain dah lama masuk....tapi En.Hubby masih tak kunjung tiba....berapa banyak nyawa dia gie amik nie???? eeee....dah rasa gerpren tunggu boypren lak......kalo time berchinta dia buat I menunggu cam nie....goodluck babai jer laaa jawabnya......

15minit then...baru la En.Hubby muncul...., itupun dia panggil I..."shuuss"..eh! cam panggil cencurut pulak, time bercinta boleh pulak panggil sayang, yang, intan delima, buah apple bagai....ini panggil I shuuss jer?...adeeehhh lomantiknya suami I nie........Kat Panggung, seyes dah gelap dah time tu...tapi tak start lagi.....
wa cakap lu...memang tak senang duduk tengok cerita nie...1st2 lagi dah berjaya mengejutkan sistem pam jantung I....nyaris tak maut jer. I dari duduk tegap....half hrs dah separuh kerusi dah kepala I...nyenyaris tak terbaring jer.....jari menutup muka adalah standart untuk I yer........(kalo movie hantu...otomatik jari menutup bijik mata...sipi-sipi jer nampak) Yang En.Hubby gatai pulak tangan dia meraba  menyucuk2 lemak dipinggang I, konon nak kasi I melatah le tu.....(buleh! buleh sayang nak kasi I melatah! tunggu I pegang pisau jeriji kat tangan...haa...cucuk la pinggang I kalo berani!)  

Seyes..terkejut2, (di mana I amat menyampes!) Laki I yang turut sama nak terkejutkan I...alih2 dia pulak yang melatah....si Freddy tu terkejutkan dia...hambik ko! hilang nafas dibuatnya. Jantung I lajuuuu jer tapi I tak tarik nafas pun...sesak nafas adalah. Si pakwe makwe India kat depan tu boleh pulak main terkejut2 sama......manjalah konon tu.......2 kali menyampah! I pusing kepala kat belakang...mak aiiiii pasangan couple2 nie..amboi2..sib baik takder tilam jer kat dalam panggung tu.........pantang adengan terkejut2 sikit..korang pon sama terkejut sambil peluk sakan partner masing2.....eee...3 kali menyampah! tengok cam I nie....I terkejut sorang2 jer.....berdikari jerk....memang takder masa and peluang pun nak peluk En.Hubby, sebab jari kat mata, kalo jari kat body En.Hubby dah tentu I dapat tengok muka penuh si Freddy tu pulak.

So....apa yang I dapat rumuskan dalam cerita nie...ialah si Freddy tu sebenarnya waktu kehidupan dia sebagai tukang kebun sekolah dulu sebenarnya adalah seorang gila seks kanak2.........dia telah menjadi bahan amarah ibu bapa kanak2 tersebut.....kerana berperangai seperti micheal jackson. jadi Ibubapa kanak2 tersebut telah bertindak membakar FK hidup2......so si FK yang telah menjadi hantu cacat ini telah memburu kanak2 tersebut sorang demi sorang kerana bercakap jujur dengan ibubapa mereka (bercakap jujur si FK ini moles diaorang)......then di akhir cerita, dua orang kanak2 yang dewasa ini satu nama Nancy (feveret FK and satu nama Quie...apekebendantah...dah lupa.....bukan feveret FK, kerana FK bukan gay) telah berjaya membawa FK ke alam nyata (sebelem nie FK idup kat alam tido) lalu membunuh beliau.......

Huh! sungguh bedebar2 menunggu movie ini finish..and 1st time En.Hubby tidak berjaya mendengkurkan diri di dalam panggung.....ahahahahahah Syabas!!!! tapi, still si FK susah benor nak mati...iduppppp je manjang...isk!
dan nasib baik after movie En.Hubby tidak meninggalkan I keseorangan dirumah, kalau dia meninggalkan I keseorangan...huh confirm I tidur bertemani, pisau rambo, surah yassin, al-quran, terjemahan al-quran, dan buku doa-doa budak darjarh 2.

So, moral of the story ialah....kalau anak2 anda kena moles ker, kena ehem2 ke dengan tukang kebun sekolah, sila jangan buat tindakan melulu dengan membakar tukang kebun itu hidup2.......sila lah lapor kepada pihak polis, biar polis sahaja yang diganggu oleh hantu tukang kebun itu....poliskan sedia berkhidmat.......

kalau anda tetap nak buat tindakan sendiri.....pastikan anda pasti betul2 mayat tukang kebun itu mati sematinya.......jangan menyusahkan orang lain....terutama anak anda......sekian.........

psst:- rupa si FK agak berlainan dari dulu2 punya cerita.......ada sedikit kehandsoman berbanding dulu....scar-scar dimuka agak berkurangan, buat facial kah dia?
Me Naughty..me Netty

12 comments:

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

huwaaaaa...same laaaaaaa!!!
i pon tak suker freddy kruger tueee!
horror kannnnnn!
mase kecik cukup benci freddy kruger! n my brothers sue nyakat guna screeeettttttcchhhhing sound freddy kruger tue

[-suziey-] said...

hahaha lawak la cara u stroy mory ni..wlaupn cite seram tp mcm cite laawak..hahha

notti netti said...

LadyVerde- yer, yer, sangat menyampah dengan muka itu.....tapi seburuk2 muka nya, dapat juga berlakon filem...you?, I?........

notti netti said...

Suziey- syes...tak gelak pun tengok cerita nie......isk

Mila_ibu najihah said...

net..net.. i lap ur posting tau.. specially tang explanation asal usul c FK tuh..mmg tgelak sakit perut..hehe.

notti netti said...

Mila- I buleh masuk raja lawak ngak?

coki - coki said...

hahah.
kelakar lah ur entry nih.
best.

lagi2 tang tggu ur hubby tuh. hehe(:

Emy Omar said...

saya penakut..tak mau la tengok cite hantu..huhu

notti netti said...

coki-coki- yea..yea...kelakar rasa nak cakar jer muka en.hubby...(time tu jer la) skang sayang balik:)

notti netti said...

Emy- ween pun takut gak, tapi...demi untuk mengeratkan silaturaahim dgn En.Hubby, ku gagahi jua....

mummy_ayu said...

nie yg aku jelous nie..aku yg serius nak gie dating..sekali ko yg gi dating...jelous!!!

notti netti said...

Ayu- selalu jadi macam tu kan?????


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno