Thursday, May 20, 2010

Banyak kerja......intai jap apa bising2 kat bawah opis I nie....

Ya....melihat aksi-aksi pak pacak tersebut, amatlah kasihan. Pernah berada disituasi di dalam gambar itu. Sangat serupa. Amat meletihkan saraf tunjang. Jika tidak bertahan, tumbanglah jawabnya. Dalam pasukan beruniform nie, jika ada perhimpunan bulanan, kalau badan dah rasa lain macam (time beratur pagi lah) tak boleh terus blah duduk, kena pengsan atau mati kat tempat berdiri tu dulu, baru boleh orang angkut kita keluar baris. Sian........(oh! perkara wajib ini tak termasuk kakitangan awam yer....mereka sesuka hati yak yak yea jer kalau rerasa letih or nak pitam time perbarisan, mereka bleh keluar or duduk kat tembok belakang....xde sape kesah...kecuali muka2 samborono yang dok jeling jer.....yakni I.
Korang mesti tertanya2....agenda apa perbarisan pepagi buta tu??? Oh! itu perbarisan bulanan cawangan pulis. I tak terlibat.......takut kulit mengelepuh! elegik, ceh!.......ehehehhe.....bior pegawai lama dok ofis, pegawai baru amik tempat kat bawah...ngeh ngeh ngeh........
I lupa nak tanya BFF I si Ayu tu....diapun ada berdiri tegak ker? kat bawah tu???? nak kena tepon nie.........selalu dia call I sepotcheck awal2....dah mamam ke belom....apa cerita ari nie......(diakan secretary tak bertauliah I...huhuhuu)
Oke lah....diaorang nyanyi lagu sang sakar biru tu....I nak buat telent spot dari atas bangunan nie...kot2 ada anak ikan, anak kucing, kucing betina yang cute2 dari I ker? bukan jeles, buleh kenalkan pada kawan lelaki I....(dah ghupe mak ayam aku ni) huhuhu
sampai berjumpa lagi..............

pssst:- pepagi lagi ada member call mintak tolong sattlekan saman yang RM ratus-ratus. Haisshhh time kena saman ratus2 baru call, kalo tak ada saman huhuh nama I pun dia tak ingat gamaknya.Isk...isk...isk....(tak tolong serba salah, tolong kang...menjadi-jadi...isk...dah serba salah)

OK...menten net...menten....ko senyum jer camtu sampai petang kang.

Me Naughty..me Netty

6 comments:

mummy_ayu said...

aku tak join..malas..boss pesan jaga opis..jangan tinggalkan opis kecuali kuar ngan ko ajer..he he he..

firahadifa said...

nett , ko bleh tolong settlekan saman ker ??? *ayat terkejut*

( dan dan otak aku terpikirkan saman aku yg mencecah 1k ituu... ... kekekek)

deena awanis said...

lama sungguh i dah meninggalkan zaman2 perbarisan ni..almost 10 years kot..last masa form 2 @ form 3 kot..kalo sekarang kena pacak, harus 2-3 minit je dah pengsan...lalalla

notti netti said...

nape aku tak leh nengok komen korang nie?

notti netti said...

Ayu- yerer..baguih baguih hahahaah

notti netti said...

fida- aku tak leh settlekan saman.....tolong diskaun kan voleh laaaa........^_^


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno