Friday, May 21, 2010

Makan2 at Chilis, OU dengan geng2 blog...mereka sangat baik....sangatttttt laaa baik

Ya.....I and Mummy Ayu, Farahadifa, MamaTisya and Suzey akan berjumpa.....dimana? hmm kata nak dating kat Seoul Garden...last2 Seoul Garden renovate @ tak sanggupterimakami...
so tukar plan.....kami ke CHILIS...ayukkk!
So Tengahari tadi ada temujanji dating-dating cintan-cintun
tepat jam 12tgh, cepat2 pakai stokin,
sarung kasut, capai bag, camera, kunci kereta,
ambik kotak cupcake (orang order)
taraaaa.......dah sampai kat OU with my BFF
Mummy Ayu.

Sedang menunggu di OU, tunggu dikutip oleh Fida
kerana I and Ayu sesat tanpa disedari.
Fuh! rasa dah pusing satu Afrika lak rasanya.........

Anda berpuas hati dengan gambar ini?
nanti...ada lagi....
mereka sangat chomel dan keyut bukan???
kita saksikan apabila makanan telah tiba di depan muka masing2...
adakah mereka masih mengekalkan kekiyutan mereka?????
hanya tuhan sahaja yang tahu......Ya...senyum....senyumlah selagi mampu...... Abang yang kerja di Chilis ini sangat baik...giginya jugak sangat cantik bersih berseri...hanya kerana dia tidak encem, maka dia tidak disunting oleh advertiser malaysia...sungguh kasihan......
Orang yang baik hati dan mempunyai gigi secantik brother ini...sering ditindas bukan?.....samalah macam saya.......

senyum laaa lagi...senyum.....

Ini mamatisya......itu makanan dia...BBQ Beef Ribs

Oh! mengapa mereka berdua ini........oooooo rupanya I kena snap gambar si mamatisya dari figure yang kurus....bersungguh2 dia menyuruh saya menguruskan gambarnya....yaa...berjaya........!!!!!! anda kelihatan kurus...
kurus tang dahi...
saya amat bijak bukan?
Suzey......sila senyum betol2...anda seperti menyimpan emas di dalam mulut anda...
oh! harga emas jatuh bukan???
Wah...shantik sungguh meja itu...ukiran sangat bergaya....
menambahkan lagi kejelitaan lampu neon di atas kepala 3 budak betuah itu.
(korang jangan harap aku puji korang!)
Kuuusemangat...mengapa my BFF ayu berwajah sedemikian ghupe???
harus disalahkan menu yang dipilihnya....
ko makan Molten eh?????
aku tak faham.......melihat muka mu itu lagi aku tak faham...ngerti????

Si budak Fida ini memilih makanan untuk mereka yang berselera besar....
walaupun badan nye adalah kecil sahaja
wonder......di mana semua makanan itu pergi?????
menyorok di saraf tunjang kah?
terima kasih kerana memberi I setengah daripada jagung you....sedap batang jagung itu.....
Suzey....I baru bertemu you
I lap U lah....
best.....!
Oh! bukan you yang best...tetapi makanan u yang best hahahahaha
dia makan...er...I pun tak tau...resit nie tulis ntah apa2...
anyway...u sangat ceria......sangat beretika lebih2 lagi apabila sesi merebut kek cekelat itu...
sungguuuuuuuhhh beretika....
takut I dibuatnya...
errkkk...mengapa wajah ku itu?????
hanya kerana mengorder CAJ Ribeye
saya terus bertukar rupa...tanpa mata????
menyedihkan......^0^
Kini tibalah..aksi2 wanita berwajah shantiks dan ayu itu bertukar menjadi horror
korang kompom tak nak tengok aksi mereka berebut kek cekelat itu
horror..terible.....menakutkan.....
(Oh! I seperti biasa, baik..baik sahaja...) Lihatlah pinggan dan kek cekelat yang tidak berdosa itu..
Ya! mereka memang rakus....
tidak dapat dibayangkan kerakusannya....
sangat menakutkan........
jika berjumpa mereka, sila amalkan pendinding diri yer.....
(Oh! saya masih tetap baik-baik sahaja)
Apa-apa pun sangat suka keluar lunch dengan mereka....sangat baik dan sangat peramah..buktinya..saya dipaksa membeli wangian bilik milik mamatisya...baik kan?
(hahha bukan paksa...tapi saya nak...sebagai tanda MoU persabatan ngeh ngeh ngeh)
Terima kasih kalian.....
sangat gumbira dan sangat seronok...
to Fida..terima kasih daun keladi
nanti I pulak belanja u lagi huhuhhu
suka hati......lagi.....
Me Naughty..me Netty

15 comments:

firahadifa said...

kah kah kah kah....


korang.. jgn cayer cite si nett nie.. dia la paling awal sekali abiskan pinggan giant tuh.. sampai licin, bersih berseri.... nasib baik pinggan giant tu dibuat dari seramik!kalau tak semalat kat nett kot...

larikkkkkkkkkkk......

eRiNsZ said...

ni yg haku hangin + cemBURU nie... ~mrajukkkk arrr

CkYnHaShiM said...

wa..sioknye dating2 yerk..pat kenal2 geng blogger..

[-suziey-] said...

wohoooo i like..mmg best sgt lunch tadi..bole buat lagi pasni..makesure bos masing2 xde hari jumaat ok..ekekeke:p

i lap u too la..letih gelak ngn lawak u tau..si fira bijak btl dia mengagihkan foods dia tu..adeiii..si amy sempat lg bisnes sampul wangi..hiks...ayu dgn 'sopan' menghabiskan food dia..weee sgt best..happening..korang mmg best..

next kita gather tpt lain plak ok:)

notti netti said...

Fida- oo....punyalah laju ko nak menaip...sampai selamat pun jadi semalat....sungguh bangga dengan bahasa ko...syabas!!!!

erinsz- jangan cemburu...takpe...next next week kitaorang keluar dating lagi...ko tengok je kat blog eh? kahkahkah......

notti netti said...

suziey- yer...yer....kita plan gie tempat lain pulak...tokyo ker? afrika ker? zimbabwe ker?....okey?????

CkY-syiok..syiok...tapi lagi syiiioookkk kalo org belanja ehehheehhe

mama tisya said...

adus net bc entry ko & komen ko wt aku gelak je...hah aku kn mok2 so kena lah cr angle yg nmpk kekurusan skit...:-p

tp mmg serius havoc cz byk citer di gossipkn..rs tk cukup nk dgr mn 1..hahahahha...nasibaik ko tk snap gmbt tuttttt td...hehehehe tp fida tk phm apa kita dk gelak...
sambil menyelam minum air...nk order lg sampul wangi inform ek..ehhehe

masih terasa dessert gunung berapi itu...ehhehe

mJ said...

wahhhhhhhh lenkali blh la saya plak tumpang sekaki ekkkk hehehe

notti netti said...

Mama tisya- ya, sampai sekarang aku masih berperasaan menyesal kerana tidak mengambil gambar tuuuuuutttt itu......hehehehe.....harus bermuhasabah diri di bilik air seketika.......dan patutnya kita bertanya resepi kek gunung berapi itu pada abg gigi cantik bukan?

notti netti said...

mj- boleh.....alah..napa nak tumpang sekaki?.....sedangkan anda mempunyai 2 kaki...bukan?..........lagi ramai, lg seronoks...kan?...kan?

SHAZA said...

waiters tu siap cangkung lagi erk....

Hidayah Shafiruz said...

wow! tidak ku sangka 5 ibu2 ini sungguuh 'menggerunkan' - erkzz..ibu2 jgn marah ye? ini adalah hasil penilaian terhadap tulisan nett. kalo nk marah, boleh marah nett (hee...daku tumbuh tanduk dan ekor ni..jadi batu api pulaks!)

tade2..gurau je..best tgk korang enjoy..(",)

notti netti said...

Shaza- ha'ah....bestkan waiter camtu???

Hidayah-best ooooooo.........

Oyat Yaza said...

wah!! saya sgt lapar apabila melihat menu-menu yang kamu smua order 2....

notti netti said...

Oyat- kamu memang senantiasa lapar.......


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno