Thursday, June 17, 2010

My OWN Garage SALE bermula sekarang ^_^...jemput-jemput cuci mata.....

Salam dear readers......hari ini I buat Garage Sale.....so...free ur mind..take ur time...
browse those picture...
and kalau berkenan....jangan segan2 inform me...either guna comment link or email me at mailto:notti_netti@yahoo.com...saya I dengan rela hati menjawap sebarang pertanyaan atau kemusykilan anda....
Oh! since this is my garage sale...boleh nego....jangan takut, I tak makan orang...sumpah! I makan nasik....
barangan yang baru akan di inform baru dan yang dah pakai, akan diinform berapa kali pakai..okey dear????
SELAMAT BERCUCI MATA.......


KASUT CHARLES & KEITH SIZE 39 (8)
Tidak pernah pakai
Ori Price - RM 129 (forgot but remember above hundred
Selling at - RM 70 SOLD TO NEIJA
Still new..see...^_^
Bill Keith Size 39 (8)
Tak pernah pakai pun..
(sebab rendah...for me laa)
Ori Price - RM145 beli dengan harga offer RM 60 something
Selling at RM 45 SOLD TO NEIJA
For dinner pun nice kan?
Braun Buffel -sesuai for simpanan kasut anda....
New in Box
Selling at RM 75

Boleh guna isi benda lain selain kasut....^_^
Coach handbag
Korang tengok...korang tau lah....
Ori Price I bought - RM 650
Selling at RM400
Pakai 2 kali...and seyes..masih baru
Coach nie pun korang tau gak..
beso handbag dia
Beli dengan harga RM870
Selling at RM 500
Cermin ikea
keterangan lanjut hanya akan dieksepelin pada yang berminat
Selling at RM 50 BOOKED BY SUZIE
Sofa Box
sesuai for jewellery...
selling at RM 20.00
Coach wallet
korang pun sure tau harga dia berapa
i guna selama 7 bulan lebih
Tak caya tanya my BFF Ayu...
selling at RM 300 BOOKED BY SUE

baju cina
I pun tak tau nape I beli nie dulu
Penyudahnya I pakai sekali...kat ofis sebab sejuk..
then tak pakai dah.
Size M.....(kurus dulu I nie...)
Corak kat belakang....kaler hitam n pink
Beli dengan harga RM199.00
Selling at RM 70
Baju nie nampak cam lusuh...but it is true color sebenarnya
kaler lusuh
beli dengan harga RM99
Selling at RM 40
Size adalah nangis T_T...size M
Baju Scarlet...tak pernah pakai...
Salah ambil beg kat kaunter...terambil orang lain punya...
Size XL
Harga...korang nampak sendirikan kat bawah tu..
I jual RM10 jer...SOLD TO MOMGUESS
See.....nangis lagi T_T
Dinner bag....
Time dulu beli kat sabah...
RM 100 satu....
I kasi harga RM 45
blue n black

dinner bag gak...
I jual RM 40
enough

also dinner bag
tak pernah guna..
beli di sunway pyramid with RM 89
I jual RM 50
Dinner bag, beli di mana ntah...lupa..
During that time harga beli RM 135
Selling RM 60
Hiking bag
jenama karrimor....(pendaki pendakun tau la jenama nie)
Beli dengan harga RM 299
Selling at RM 130 SOLD TO AZIS
pakai sekali sahaja..
Teruja nama naik gi kursus
and ingat kursus dalam hutan...tu yang semangat beli bag nie..
sekali kursus kat hotel 4 bintang daaaaa
buat maluuu jer...
Tema Color adalah..."pink terkejut"
Sesuai untuk pendakian.......
Dinner handbag...baru...
jangan ingat I sengaja balut...memang baru..
didatangkan khas dengan kasut warna labuci biru gak..
cuma I tak jumpa jer lagi kasut tu..ada dia nyorok..takot kena jual kot....
Selling at RM 45
Vintage handbag kulit kobau...
beli dengan harga RM50
selling at RM 35
Photo album
beli kat sorang budak nie..
siannn dia...
Tapi I tak guna pun....
Beli dengan harga RM 15.
selling..eheheh RM 7 hinggit SOLD TO ALEYN
Ada 3 album....
handphone.....beli dengan duit kutu...gigih nie...
takde cacat cela..since pakai pun tak sampai 6 bulan...sebab hubby beli Handphone lagi canggih manggih belagak tak hingat!
Buy RM 800 lebih tak berapa nak ingat..
Selling RM 350 SOLD TO NEIJA
jarang guna....last guna tahun lepas...as TOYOL (gambo terang gile)...oppsss! kantoi!
Coach scarf
Color Purple....
sangat suka...tapi tak cukup dijadikan tudung...
sesuai ikat kat leher or handbag....
Beli dengan harga RM159
Selling...nyampah! RM 70

Vintage bag..
korang yang baca my blog sure tau kan?
I beli dengan harga RM 78 or RM 87 ntah lupa..
Selling dengan harga RM30....
BOOKED BY MISS GELI

Mento lampu ikea...tak pernah guna...gambar sebijik macam kat bawah..tapi kat bawah tu I punya...
So ada lebih satu..tak tau nak guna untuk apa..so...jual jer..
Selling at RM 15.00

Buku belajar......daripada hilang..baik I jual..
so u can see the title..no???
berminat...email or inform I....I kasi harga baikk nyee...
Dinner bag....
tak pernah guna...
I jual RM 35 from RM59.90 SOLD TO MOMGUESS


Dulu I baiks dengan ex bibik I...sanggup beli buku nie semata2 nak tambahkan ilmu pengetahuan dia ttg jahit menjahit nie...sekarang dia dah berambosss!!!!
Maka I jual jer RM 20 hinggit!
harga asal RM55
BOOKED BY AZLINA
Masih baru...bibik tu tak sempat usik....
Mug chomel..tecik jer..
I jual dengan harga RM 5
buleh minom expresso.....anda pasti rasa chomel gilerrrr
Mug kuda belang....ker zirafah...ke unta???
ah lantak lah...
jari cam nak tercabut menaip nie..
Selling at RM 7
Beso gak nie....
Segerombolan sudu garpu, sudu sadan , anak sudu, bagai...
I beli time sale...
So I jual RM 15 hinggit jer...SOLD TO ERA
Sumpah tak pernah guna....masih virgin lagi tu haa....
Party Set Riccardo..
OOO jenama nie la si MAYA KARIM dok canang2kan tu.....
Ahhh! sebab ko mulut bising, I jual RM45...
BOOKED BY MARINA

Tak pernah guna.......langsung...not my taste..gitu...
Labu sayung.....sian dia..tersimpan jer dalam bilik...
maka I jual...RM 20...nak tau besonya..sila lihat kaki I..dan bezakan...
err..kaki I tak jual yer....
Kain ela berlabuci...beli kat Harrod..ker herot??
kat jalan TAR..with my late MIL..
2 meter..tapi labuh gile..n labuci adalah sangat cantik..
cuma I tak tau nak buat baju apa...ada 3 lagi kain macam nie kat gobok I...
Sellling dengan harga RM 40 BOOKED BY FIDA


manik dia sangat cantik....
(mestilah I kata cantik...namapun nak jual...tapi labuci dia cantikkk)
nak tengok lebih jelas,,,meh jumpa kat simpang umah I....
bag ori converse..
I let go dengan harga RM 40
backpack yer....
Miss T...hb tecik comel..
I tak tau napa I beli nie...sebab I tot anak second I..gigirl..sekali so starbuck latte daaa
Jual RM 13 SOLD TO ATIE
Beg imitation gred AAA
Prada kunun....
time jahiliah dulu..I beli bag nie..
RM400 time tu...nyesal tak sudah...
walaupun ori lether..tapi still cam tak besh...
Jual RM 80 jer...berat ooo ini beg..


Camera Canon.....5 megapixel jer...
bateri 2..baru..and charger....and casing...and camera...
RM 350
Boleh nego...



Bag Make up Anna ViVi..
Beso dalam dia...selling at RM 25
dah..itu jer..buat masa nie..banyak lagi..but I tak sanggup...banyakk oooooo
nie pun naik berapi dah jari nie....
Sebarang pertanyaan jangan lupa tanya...I yer..
Oh! tak termasuk duit posto yer...muaahhhh!!!!!!
Tengok2 dulu.... lapar....
Pss- sesiapa yang tak berpuas hati dengan harga I...sekali lagi I ulang..after kerja nie meh jumpa kat simpang umah I....eheheh
Me Naughty..me Netty

46 comments:

firahadifa said...

nettttttttt, aku booked kain labuci!!!

qaseh said...

Wahhh.banyaknye...terjojol2 mana dok tengok..ada yg minat tp ngah pk lagiii

momguess said...

nettttt!!!!
aku nak baju scarlet XL tu
hehehhehe
cepat bagi aku act ko
aku transfer skg
ehhh japs
delivery kira mcmane?

b.O.n.d.a said...

bagus!! bagus!!

aaaa...ada terminat giler ngan satu 2 barang itew..nanti i PM u net =)

maszmadi said...

hm, cantikla kasut Bill Keith tur.. tp saiz 8 jerk yg ader eh?? (hehe cam tanyer kat kedai kasut lak)..

Aleyn said...

I macam minat ngan album gambar n mangkuk porceline tu...

total berapa sumer sekali pos ke cyberjaya...

kasik rega baik lagi ek...kita kan kawan..heheh

Miss Q said...

netti, haku rasa ko sedara jauh haku laa.. (ngeh3.. tibe je ngaku sedara). beg vintage kedua-dua nye (yg kulit kobau dan biru-kuning) tolong masukkan size dimension. nk ukor agak2 muat x nk letak ketas saiz A4. TQ

Miss Q said...

dan buku academic report writing! sila nyatakan email kau netti. xpun email haku @ karipapsayur@gmail.com TQ

*Miss Geli^ said...

aku email ko, ko tak repli pun??tak baik tau sian aku

notti netti said...

Fida- oke booked kat ko.

notti netti said...

qaseh- takpe takper..pikir-pikir dulu..

Oyat Yaza said...

wow..ini suda bagus...

notti netti said...

momguess- buleh2....cam laju jer aku baca comment ko...dlivery ko nak camno...? nak jumpa kat my second house midv or nak pos...????
kalo ko nak..aku nak status booked kat ko nie..

notti netti said...

bonda- ok tanya menteri kewangan u dulu k?

masz- yer cik size 8 jer cik....ehehe

Aleyn- no hal....52 hinggit semuanya......harga dah habish murah tu letak tuu isk isk isk..hahahah...u nak pos or u nak kasi by hand?...since my fwend ada dok putrajaya:)

notti netti said...

Miss Q- okee...aku kena aku time abis opis hrs....benda alah tu kat umah..yang bag kuning biru tu...mmg muat size A4..yang kulit kobau tu...er...aku ingat2 luper....

buku tu ok ok...email aku notti_netti@yahoo.com

notti netti said...

Oit Mek aka Miss geli - aku dah email la...nanti aku kasik ko tgk gambo tu....bawak ngucap sikittt...

notti netti said...

Oyat- ahhaahha jangan ah..malu aku.

momguess said...

net...
kalau pos ko cas brp?
nak g 2nd house tu
eiiiii
bonci aku sbb bertingkat2
cepat wey reply coment aku nie
tak pon ko cal jer aku
mis cal pon blh
nnt aku cal ko guna phone opis aku nie
hehehhe
017 250 5883

Nieja said...

huhu..kalo book dulu tggu gaji leh ke..huhuuu kenannye ngan kasut chares keith tuh..huhuuuhuuuuu..

notti netti said...

momguess- wah sanggup ko mamam eskerim eh????

nieja- bulehh no hal...nak ker?

[-suziey-] said...

nettt...i nk cermin ikea tu..puas i cari kt ikea dh abis..i nk replace 1 cermin i pecah..so kena la beli 4-4 kan..btl x? i nak i nak..pls jual pd iiiiiii

Nieja said...

kak net..nak book
i. ck shoe
ii. bk shoe
iii. hphone
iv. riccardo porcelain..

emel: fahani_67@yahoo.com.my
hp: 0196836735

serious buyer!!!

nota kaki: harge xleh kawtim gik ker..egegege

notti netti said...

Suziey- all yours!!! er..kasik duit dulu eh ahahaha

Nieja- okeyy.....tapi ada 2 barang dah dibooked.....cuma tak confirm jer lagi...:) so far kasut tu...buleh....

momguess said...

opis aku dekat ngn ikea jer puan
dah setle 1 brg
aku nk tgk aper lagi yg blh aku beli ngn sisa2 gaji aku lst mnth nie
hehehhe

Nieja said...

pe 2 brg tuh kak?? kalo 2brg tuh xjd org len amik sye nak yer.. let go kt sye auu.. hehe

kasut 2-2 available ke.. nak tau.. hehe.. xyah tgu gajila..akak total kan brape ek.. nanti msg sye..tenkiuuuuuuuu

notti netti said...

Nieja...oke note! dua brg yang masih dalam perhatian is.....handphone and riccardo tu.....
yang shoes...2 dua available....so...akak booked utk Nieja yer?....:) jap gie akak msg:)

Nieja said...

orite..tq sis....

Diana Sulaiman said...

i nak kasut bill keith tu bley?
bgtau camne i nak buat pymt.. tq

b.O.n.d.a said...

wahhhhhh!!!
kencang macam angin puting beliaung bisnes kO net!

Okeh..sandal BK tu kensel yer..sebab kaki u besOr..kaki ai tecit =p bagi kat nieja =)

barang satu lagi tu, malam ni mesOrat ngan menteri bakal diadakan..
hehehe..

Aleyn said...

album tu utk size 4R kan?...kalau ya, on..

I amik kat Putrajaya lah...jimat duit pos sket...hehehe

i nak bank in canner ni? ada maybank acct?

notti netti said...

Diana- alahai dear dah di chop oleh Nieja......sob sob:(

BONDA- yer..orat jangan tak orat...kalo bley kasi satu round.....cepat eh? ada dah bertanya tu hahahhha

notti netti said...

Aleyn- yup 4R.....bank in kat acc MBB I..ada kat en3 terbaru tu.....porceline jadi tak?

*Miss Geli^ said...

aku nak beg VINTAGe biru kunin tu....

gigih tau aku bukak internet kat umah ni

Aleyn said...

Jadi gak, bleh tak I jumpa member u kat Putrajaya, tengok barang dulu kat dia, kalau betul2 berkenan yg porcelein tu i byr terus kat member u, ok ker?

notti netti said...

Mekaka miss geli- aku lagi gigih cut n paste masuk email ko..baik ati aku nie.....buat masa nie ada 2 org nak bag tu..tapi takde itam putih le....kalo nak kasi inform n masuk duhit dulu ahahahahha.....keh keh keh...ko mmg nak ker?

notti netti said...

Aleyn- buleh...no hal.....kena cepat2 la kot since ada gak yang bertanya:)

Aleyn said...

Tak kisah, up to ur friend, biler dia dah ada brg, inform i, i dtg tengok...

u bleh sms i kat sini : 0173099195
or email i : nur.aleyn.prudential.com.my

TQ

notti netti said...

oke aleyn......jap gie I sms u eheh

Emy Omar said...

mak aii buat garage sale nak move out ke ni??hihii buat la lagi ween

ann @ hatiberbunga said...

fuh! giler cantik kasut2 tu. tp adeh la.. besar la plak saiznya. saiz 7 xde ke? hehe..

notti netti said...

Emy- takder la...duduk umah tecik tapi barang macam sebanglo...laki wen rimas dah...daripada dia kasi org...baik wen jual eheheh

ann- ada-ada size 7...kat kedai kasut eheheheheh

*Miss Geli^ said...
This comment has been removed by the author.
notti netti said...

mek geli - wokeh..no hal...tgk mail..

~dYaHaHa~ said...

kak net, beg kulit kobau tuh ada lagi ke? reply kite kat amormie007@gmail.com..tq

Farish Nadya said...

pls pm me at vintagewardrobe2@yahoo.com for vintage bag yg u stated kulit kobau..hehehe..if it is still available do pm me..tq =]

Farish Nadya said...

pm me at vintagewardrobe2@yahoo.com for vintage bag dat mustard color tue yea..=]


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno