Friday, June 18, 2010

Berdosakah Saya Hanya Kerana Saya Sehelai Kemeja Kelas Kedua yang Dibeli Time Sale.....



Saya Sehelai Kemeja kelas kedua bewarna biru
saya dilahirkan disebuah kilang di dalam Malaysia
saya telah dijahit, digosok, diasuh, di bungkus dengan baik sekali oleh seorang pakwe bangla yang sudah tamat visanya
(oh! apakah nasib pakwe bangla tersebut ya?)
Saya telah dijaja di sebuah shopping komplex yang
tetiap hari ada jer jualan sale
Ya! SOGO namanya....
saya hanya ber'geng'kan pakaian2 yang dicop sale sahaja.
yang tak sale...berada di suatu area yang agak xkelusif tempatnya
uissh! berlagak sombong makbrul mereka itu.
Suatu petang yang busy
Saya telah dibeli oleh seorang gadis yang agak cute
mereka menggelarkan gadis itu Net Cute ataupun Mak Lampir.
Mengapa digelar begitu, tidak pula saya tahu..
dan "ada aku kesah???
selama 3 bulan kehidupan ku bersama Mak lampir..
baik-baik sahaja, aman damai rukun tetangga
er..ada lah sikit adengan baling-baling pinggan..
mungkin menunjukkan kemesraan suami isteri..
bahagia sungguh mereka....
Saya telah dipakai oleh suami Mak Lampir..
Suaminya amat baik sekali..berbeza dengan mak lampir
yang suka bergossip...tak ingat matikah dia?
Sejarah hitam saya bermula kelmarin
dimana hati saya hancur luluh benci khianat terhadap mak lampir
baru saya tahu mengapa seisi barang dirumah ini menggelarkan dia mak lampir.
bukan sahaja dideranya kami, malah barang yang dirasanya tidak berguna lagi...telah dijual secara borong murahnakmampos kat garage sale ciptaan beliau...
harus ku adukan ke persatuan pengguna malaysia....
ceritanya begini....(sambil menyuap pop corn ke dalam mulut)
Saya telah dipakai oleh En.Hubby ke pejabat
semuanya baik2 sahaja,
En.Hubby pun baik2 tidak ada skandal hari itu,
Ketika sampai di rumah, saya telah disidaikan oleh En.Hubby di atas kerusi
Seperti biasalah...rutin kami kemeja kelas kedua pabila habis madu sepah dibuang, akan dicampak terus di atas kerusi oleh En.Hubby....
di sinilah bermula kisah hitamnya
pabila Mak lampir sampai...ketika itu En.Hubby telah keluar bekerja kembali...
dengan muka ayu (konon) mak lampir tampa berkata sepatah haram maupun memberi salam telah mengambil saya dan nah! mencampak saya ke dalam mesin basuh separuh abad (patut dah kena tukar...sekali dia spin...bunyi peluru daaaaa)
saya menjerit berteriak...menyanyi karaoke bagai....bukan kerana tidak suka dicuci, tetapi, mak lampir tidak mengcheck/meraba badan saya seperti biasa....
tidak kah dia perasan, ada pen dakwat basah di poket kemeja saya????
kejamnya mak lampir....terjerit2 pen dakwat basah tiada jenama tersebut..
pilu becampur sedih bercampur geram dendam kesumat terhadap mak lampir....
sampai hati dia melakukan sebegini kepada kami insan2 teraniaya....
setelah mesin basuh yang bersimpati dengan kami selesai tugasnya
(simpati konon...tau sangat ko bersubahat dengan mak lampir)
mak lampir mengambil saya dari mesin basuh yang diupahnya
 untuk menghancurkan kami......
Tiba2 mak lampir menjerit...
ah! pura-pura konon! lakonan mu semata2 mak lampir!
Mak lampir shocking le al kisahnya...
melihat saya yang penuh dengan kaler hitam berkat dakwat pen yang tak sengaja terkencing di atas saya....
habis bertompok2 hitam saya...
kalau saya nie berbulu..boleh aja digelar kucing parsi...tapi saya tiada bulu...
apa mahu digelar kini...saya tidak mahu ditransformkan menjadi kain buruk..
TIIIIDAKKKKKK!!!!!!
Mak lampir seperti ketakutan terus menuang sabun basuh jenama dinamo di atas saya......diikuti garam dan cuka masakan....
(makin pelik saya lihat mak lampir ini...takut pun ada juga)
saya berdoa agar mak lampir tidak menuangkan asid cuci longkang ke atas saya..
saya tidak mahu melihat diri saya berlobang....
Mak lampir berkali2 mengutuk dirinya ke atas kesilapannya
Hebat lakonan mu mak lampir...hebaaatttttt!
seingat saya...5kali cucian barulah dakwat pen tersebut hilang, tapi masih ada certain2 dakwat yang masih sayang untuk meninggalkan saya...
Nasib ko lah mak lampir.....jawab la ko dengan suami kamu....
berani kamu menganiayai saya....
betul kata orang..tuhan akan membalas secara cash
perlakuan manuasia yang bersifat jahat, hasut dengki!

pagi tadi, saya mendapat panggilan sms dari kain baju kurung cotton
milik mak lampir....
lagi kasihan....baru 2 minggu usia baju kurung cotton tersebut...
baru mahu mengenali dunia...pantang pun belum habis lagi..
teresak2 baju kurung cotton tersebut mereport saya
menyatakan bahawa dia turut disumbanglewengkan oleh mak lampir
trajedi JUN ini terjadi ketika mak lampir dalam perjalanan
ke pejabat pagi tadi....
ni semua sebenarnya rancangan jahat berpasukan saya dengan bag charles n keith
n pen jenama jepun milik mak lampir
saya sengaja menyuruh pen jepun mak lampir keluarkan dakwatnya melalui celah2 beg charles n keith...ketika mak lampir menyandangnya...nah! confirm habis baju mak lampir terkena dakwat tersebut..
tapi bak kata panglima tentera israel....sesuatu benda itu terpaksa dikorbankan bagi menjayakan sesuatu rancangan....
ya! disini, kain cotton milik mak lampir terpaksa dikorbankan bagi memastikan rancangan kami suksesssssss!!!!!
Ya! kami berjaya melempar onar ke kain baju milik mak lampir dan sekaligus berjaya memalukan aka menjatuhkan maruah mak lampir di ofis..
ya!! mari shuffle........!!!!!

Tapi, berita baru saya terima tadi betul2 membuat saya tergamam.....
pen jepun mengaku kesalahan beliau
Mengapa pen jepun? mengapa? bukannya kamu akan mendapat anugerah mahupun kasih sayang dari mak lampir...silap hari bulan mak lampir memaksa kamu memerah keringat gila2 menulis macam2......
adakah kumu ada affair sama kain cotton tersebut????

Ahhhh! persetankan itu semua..
yang pasti saya sehelai kemeja kelas kedua
telah berjaya membuat mak lampir tidak keruan
menanggung malu......
hahahahaha gelak jahat
ya! suatu hari nanti saya akan merekrut MAYA KARIM pula
untuk mengenakan mak lampir...
tunggu sahaja masanya...
hahahahahahahahahahah...gelak jahat hahahahahahahah....
Me Naughty..me Netty

19 comments:

mummy_ayu said...

ha ha ha...baju ko pun kena tempias gak ker....sabar ek...

Nieja said...

harharharrrr..
goli hati den akak neh..
pandai tol wat ayat klako..
smbung gelak..harharharrrrr

Nieja said...

harharharrrr..
goli hati den akak neh..
pandai tol wat ayat klako..
smbung gelak..harharharrrrr

notti netti said...

ayu- ha'ah habis baju cotton aku kena dakwat pen...ngong tul...hangin jer...sib baik aku cute....cover la sikit...

notti netti said...

nieja- ko tu pompuan...gelak leklok sikitt...tutup apa yang patut....gelak sambil kangkang tak elok untuk kesihatan kaum lelaki...

sweetie2010.blogspot said...

Cara penceritaan Netty seronok dibaca.hehhe.Pujuklah hubby dgn belikan kemeja yang lain. Tak gitu Netty..

deena awanis said...

hikhik..tomey laah u ni..

notti netti said...

sweetie-banyak dah beli kemeja dia sebenarnya......ehehhe

deena-i memang cute

littlehumblelynn said...

huuuhuaahuaa...........lawaks giler babas di pg hari........x ku sangka ko ada gelaran lain nett...

notti netti said...

lynn- aku byk gelaran....eheheh

gua..bOnda yang MALAS nak lOg-in-kan blOg beliau.. said...

HAHAHA!!! sukO! sukO!
lagi???

qaseh said...

dah maafkan je lah pen jepun tu kak notti dia dah mengaku salah

SHAZA said...

wakakah........gelak lagi wakakah......

notti netti said...

Qaseh- aku nie pemaaaf org nye....raya nanti..aku maafkan...

gua- ko nie cam annonnnnn jer...

Nieja said...

wuwuwuw T_T..
xbesh gelak sopan2..
kangkang2 br puas gelak kak..
walaupon xelok tuk kesihatan lelaki tp tu yg laki den suko tuh kak oiiii...

Nieja said...

wuwuwuw T_T..
xbesh gelak sopan2..
kangkang2 br puas gelak kak..
walaupon xelok tuk kesihatan lelaki tp tu yg laki den suko tuh kak oiiii...

notti netti said...

Nieja- ngucap nieja ngucap....hari jumaat nieja..ngucapppp

ayah,ummi, farish said...

terinagt zaman2 sokolah...kena buat karangan..SAYA SEBATANG PEN..ehheheh

[-suziey-] said...

hahhahahhahha oo ptt xtau pasal kena conteng..td xbaca lagi kisah ni..hhhahahaah;p


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno