Thursday, June 10, 2010

HEY cik Puan Notti Netti! kata tak suka tengok drama Indonesia....tapi...sekarang nie...kenapa terbalik????

Eh! bila masa I kata I tak suka cerita Indonesia....ada ker???
kih kih kih....I cuma ada kata, I jarang nak terminat dengan drama Indonesia nie...itu jerk.....eleh tu pun nak kecoh! saje je nak kasi huru hara hubungan dua hala Malaysia-Indonesia....!!!!!

Nie apa yang nak I memorandum kan kat sini ialah about this Indonesia drama..
BENCI BILANG CINTA....
(e'eh! rajin pulak ko kaler2 kan perkataan tu??)
Drama nie ada kat astro ria (channel 104) tepat jam 6.30pm start selasa until jumaat..
Camno I boleh terjebak dengan cerita nie??????
I pun tak tau.......selalunya sampai jer rumah I akan bukak channel 715 animax...
tapi ada satu hari tu, cerita anime tak besh! so I on channel Ria......tertengoklah montage drama nie.....macam beshhh! jer......tu yang sampai sekarang tertengok....setahu I watak utama ada berlakon dalam drama Puteri yang terbuang "terthrowing Princess" (feveret hubby I)...time tu nyampah gile bila En.Hubby on drama nie..asal I nak tengok HBO ker, apa ker...tepat jam berapa ntah! dia mesti tukar channel nak tengok Puteri yang terbuang...dah buang tu...buang jer laaa....bakpo nak tengok2 lagi??????
Tapi kali nie the same watak lakonan si chomel Marshanda tu berlakon dalam BENCI BILANG CINTA....nah! ko Net....! (konet lagi???) sekarang turn ko pulak yang drug addict dengan drama lakonan minah chomel nie...korang yang nak tengok..tengoklah! kisahnya si Winda (tu..yang kat atas tu)...kena kawin dengan dimas.....(tuu...kat bawah) lakonan Baim Wong (pernah berskandal dengan si Marshanda tu......gosip nie gosip)

So bila dah kawin....diaorang nie saling tak suka menyukai....since si dimas nie udah ada cewek......dan si Winda nie selekeh, tapi.....yer la kan...dah duduk satu bumbung.....kisahnya bila masing2 punya hati ada taman...so bermula lah episode jeles menjelesiiii...
alah! korong pun tau kan.....apa ending dia....musti dapat teka...gaduh2 sayang....
Lebih kurang drama Korea Princess hours la jugak.......
watak antagonis pun ada......muka mamat antagonis tu macam muka ex boypren jiran sebelah I time I dok kat perlis...so...malas nak cerita......!! sebab dah jadi ex...kalo blom jadi ex...I cerita berkipas2....
So...korang....jom tengok........kita senyum ramai2 bila nonton cerita ini.....

korangkan suka cerita romantik-romantik nakal nie
kan?kan?kan?kan? baik ngaku!
Me Naughty..me NettyMe Naughty..me Netty

11 comments:

Emy Omar said...

saya pun suka tengok BBC ni..sanggup berebut remote dengan anak ku yang berumur 4 tahun wakakaka..tak boleh miss..kalau missed sure rasa tak lengkap my day :p

littlehumblelynn said...

nett..x sangka ko layan gak citer nih...nett..tolon..........macammana nak adakan semula post a comment..d blog ku udah hlg??sakit pala...

alinac lover said...

ada gak layan citer ni..comel heroin dia~

notti netti said...

Emy- best kan?...kan?...cerita nie jerla ween layan..cerita lain make dono jer..

lynn- lohh! kok gitu jadinya......blog ko tak kasi anon comment kot....dia boikot eheheheh

notti netti said...

alinac- comel kan? macam rupa I sikit sikit eheheheh ahahaha

zue @ annaleeya said...

ai ngaku... ai pon suka banget sinetron nih.... besttttt!!

citer nih lebih kurang drama korea... Full House...!

idhzaty farid said...

ahahahah!kelakar la sis ny,,
em btw,,cerita 2 emang best!

notti netti said...

Zue- bestkan bestkan sib baik u ngaku eheheheh

idhzaty- kelakar lagi mak si winda tu......

Miss Q said...

hoeh, da lama haku x tgk cerita Indon sbb diorg ni suka sgt zoom muka makin dekat,makin dekat byk2 kali. bosan2

sis shuhada said...

hi cik (err puan! hahah) notti!
yea.. suke i dgr ada peminat cite indon neh. tp i xlyn sgt cite ni sbb cite cahaya still on. oops! tp cite ni pun best!
oh ya! si mamat ganteng yg muke cam ex-bf u tu dlm cite tu xganteng sgt, cuba u-tube cari cite intan.. dia jd PakDewa.. oops! nanti ngimbau kenang u pulak hehehe.
alamak! terpromote cite indon kat sini! weee~

notti netti said...

Qis- hahah betoi kan?...tapi yang tu untk cerita white onion red onion jer kot...eheheh

sis shuhada - uiishhh semangat berkobar2 tul u kat cerita indon nie ehehehe


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno