Wednesday, June 2, 2010

Akak....tolong lah! Saya tak kosa nak layan akak dah...:(

Yer.....kamu jangan salah faham
ini bukan teman segosipan I
tetapi..
dialah yang kami gosip...
heheheheh
giler kentang ko net letak gambar dia...
takpe..takpe...dia tidak tahu apa itu blog
dia cuma tahu bercakap sahaja
oh! non-stop!
Tapi apa2 pun...kami warga kerja...sayang akak!

saya berasa hairan...dimana dia mendapat kudrat bercakap tanpa titik nokhtah
gile kagum!

Apa motif ko letak gambar dia net? mana gambo kasuk ko??
hmmm..hari ini I takkan letak gambar muka keyut I and gambo kasut
terima kasih kepada photosintesis di atas.....
aura kamu lebih kuat sehingga tidak memberi peluang kepada
 kasut tuan blog appear hari ini...
sekalung tahniah....!
Jom gossip.....nak?????
I bukan apa uols......
(make sure korang dengar and buat muka ala2 sedang gosip....
bagi mendapatkan feellllllllll)

I masuk jer ofis tadi
dia dah sergah...
(kita namakan dia Maya Karim)
"lambaaaat ari nie puannn"
I check jam....eleh...baru hari nie jer lambat....sebab hubby hantar....lagipun baru kul 7.30 pg....time-out kul 8.00...kecoh tul si Maya Karim nie...kang bos I ingat I sampai kul 8.00 lak....
I pun tulis la nama kat buku kedatangan..
then si MK nie tanya I...

Tapi apa2 pun...kami warga kerja...sayang akak!


"puan makan apa hari nie? akak tadi lalu kat kedai bawah tu..maaaacam-maaacaammm ada...naik menyampah bla..bla..bla...jumpa si polan polin...la.laa.laa...bla..bla..akak jadi ahli member RICCARDO (RICCARDO adalah nama bagi periuk belanga pinggan mangkuk)..bla..blaa..blaa..dapat harga murah yak yak yeaa"
kesimpulannya...dia tya I...
tapi takder satu soklan pun I sempat jawab.....
so, I blah kat bilik wangi
(belilah sampul wangi dari mama tisya- oiit makcik aku nak order lagi)
I on computer konon nak hupdet blog cam biasa....and plus nak baca utusan online...kang bos tanya....
tetibaaaaaaaaa..........

MK nie tersembul depan pintu
uuiiihh mak ai! nie mesti dia guna ilmu atas angin nie
tak perasan pun dia ada...alih2 dah muncul depan pintu biik I.

Tapi apa2 pun...kami warga kerja...sayang akak!


I pun cam biasa "ha akak nape?"
apa lagiiiii dengan sekali nafas dia punnnnnnn...
"eeeee...puannn sale nie memang akak suka pergi (sambil tunjuk pamplet RICCARDO) muraahhhh, tempat dia dekat jer dengan area rumah akak...dia kat bangunan Great Esten...puan kalo pergii....kat tempat tu rammmm..
I dengan muka pandang monitor computer....."Akak, saya dah biasa pergi tempat tu....tak minatlah kak pinggan-pinggan nie...harta mak saya bersepah kat kampung.....dah kompom2 saya dapat pinggan mangkuk tu semua...saya kan sorang jer anak pompuan.....
Uiisshh berlagak tak hingat ayat ko Net???? (errr konet????)
"Iyer kan puan..buat apa beli pinggan mangkuk nie...kat rumah pun ada banyak tak pakai lagi...akak pun ada banyak tak pakai, sampai tak tau nak guna untuk apa"

e'eh! tadi ko yang beriya2 promote...sekarang tukar citer lak????

Tapi apa2 pun...kami warga kerja...sayang akak!

then dia terpandang cupcake customer I
 I paling malas kalo orang tgk cc customer I tanpa kebenaran..
yer laa takut kuman...seyes! bila I cakap kuman..memang kuman!!! mana la tau diaorg pegang ker....lainlah kalau customer I sendiri, ko nak jilat pun I tak kisah...
berbalik pada MK tadi...

Oh! lupa pulak slogan nie-Tapi apa2 pun...kami warga kerja...sayang akak!


korang perati gambo atas tu...dia suka hati geli geleman jer intai cc customer I...isk isk isk.....padahal I dah plasterkan...dah tercabut riben...
pastu bercakap non setop! I risau berair jer cc tu...cepat2 I suh dia tutup....
eeee......eeeeee...
(uols mesti tanya camne I ambil gambo tu?...
I pun tertanya2 macam mana I boleh ambil gambo candit dia.....)
then...I buat2 sibuk baca utusan...mesti ada penghayatan kan????
nak tau cerita pasal GAZA..
alih2 si MK nie boleh pulak cerita pasal org mana ntah
dekat tempat I training dulu...
dia sungguh2 suh I recall/ingatkan kembali memory otak I yang
dah blur nie tentang sorang jurulatih
I berkali2 cakap I tak hingat...dia paksa gak I ingat! gilo apa!
senang cerita I ngaku I ingat dah ghupa paras org tu...hmmm senang...
motif dia suh I remember org tu is...
dia nak inform yang org tu kena kencing manis and sakit jantung..
haaiiissshh MK...akak inform I pun, apa la kuasa yang I ada...
kuasa I menentang raksaksa and join party tupperware jer kak oii
ker u tau I nulis blog??? u nak I paparkan kisah org tu ker?
haiisshh tolong la...dah le bercakap depan breakfast I...tutup terus selera haaa.....
kelajuan MK bercakap sama speedingnya dengan kelajuan air liur dia tersembur...
haii..lagi laju dari kepantasan gaban menukar baju....

so korang nie laa rutin I kat ofis...dulu dia takder tenang jer...
dah dia ada.....uiiissshhhh cam pasal chow kit haa.....

Tapi apa2 pun...kami warga kerja...sayang akak!


dah! abis gosip...I nampak dia menuju dengan kepantasan cahaya ke bilik ini
cepat2!! pura2 sibuk giler buat kerja...cepatttt!~!!!!!!!!!
Mummy Ayu!Lin! cepat tolong aku...bwk aku keluar lekas!!!!!!!
kang aku bertukar jadi Mak Lampir lagi susah....
Me Naughty..me Netty

15 comments:

Lelord said...

muahahahhaha dasat tul MK nih

ape2 pun korang sume saayaaaaang ngan MK kan

Kauthar said...

alahai netti..kesian kat ko..aku memahami perasaanmu itu :D

notti netti said...

kauthsar- huhu ma kacih ma kacih

lelord- yeerr...kami saayyyyang akak...ehehhe

firahadifa said...

ahahahahahahahahhahahaah....

tergolek2 aku baca entry ko nih...... ahahahaha.. ade gak org chenggitue ek. ko konci jer bilik tu , tak pon ko lekat kat luar bilik muka dia sambil tulis "NO ENTRY"

hahahahaah

FADZLIN IRINA said...

memang nakal net ni..jom la berendeeekkkk.....

Mila_ibu najihah said...

jeng..jeng..jeng..ntah2 dia memang silent reader blog ko nett.. tercapai da hasrat dia nak muncul dalam ni..hahaha..aku duk bayang ni cemaner muka ko wat2 relax masa candid dia.

Oyat Yaza said...

u dah x kuasa..I apatah lagi jiran partition dier...huhuhu

momguess said...

aku nak kenal MK boleh?
hahahhaha

[-suziey-] said...

umangah..giler rimasrg cenggini..adeiii..

Diamilikku said...

memang entry berani gilos..salute beb.....

notti netti said...

Fida- ko gelak ker..ko nangis??? aku belom sampai tahap tampal kat muka dia no entry laaa.....ehehehhehabis2 aku buat...memo...'SILA LARI JIKA MANUSIA INI DATANG...CABUTTTTTT' then tempek kat muka dia...oke tak??

notti netti said...

lin- jom!!

notti netti said...

Mila- isk isk isk..memang tak terbayang muka aku amik gambo dia time tu...tapi syabas utk aku sbb ada camera yang sangat memahami tuannya......camera aku diammmm jer time amik gambo MK tu..

yati- kalo boco rahsia...aku aim ko jer ehehe

momguess- dinasihati jangan sama sekali...ia akan mendatangkan kemudaratan kepada anda...sila percaya....

notti netti said...

suziey- yer yer mmmg la sangat....kalo setiap patah perkataan dia keluar duit or voucher diskaun kasut...takpe la jugak... oh! by the way aku kaki size 8...motif??????

diamilikku- aku buat en3 nie 3 hari 3 malam doa mintak petunjuk.....

mummy_ayu said...

ha ha ha..berani giler ko...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno