Thursday, June 10, 2010

Piala Dunia bermula Esok....bersediakah anda????

So macam mana Uols????
Dah buat persiapan untuk World Cup esok?
dah tukar langsir corak bola? dah sedia juadah pop corn? dah prepare sirap coke????
baju jersey jugak sudah ditempah???? oh! jangan lupa pula bil2 elektrik and astro...yang tak settle tu....settle kan cepat yer......kang korang nengok dinding jer.....kalo tengok di kedai mamak?....sudah booked tempat duduk?????
heheh dah macam persiapan hari raya pulak......kekdahnya.

I bukanlah minat sangat World Cup nie
Pandang sebelah mata jer.......
cuma seingat I....waktu I form 3 kat Maktab Sabah 1994.....sekolah I dulu.
Beriya2 I memaksa diri I minatkan World Cup nie...
sanggup beli magazine.....kumpul gambar bagai....hafal nama setiap pemain Italy siap dengan hafal no jersey masing2......
Sebabnya???
sebab I admire/falling in lap kat sorang budak nie...my own classmate......
sebabkan nak tarik perhatian dia....uiiishhh sanggup hafal nama pemain siang malam....siap buat nota kaki bagai.....then mintak tolong my bro soal I macam2 tentang world cup nie....biar I terror jawap...(kan bagus ko buat macam tu time exam.....!!!)

Budak2 laki yang lain nak poster world cup time tu....(dalam magazine world cup ada poster beso) I buat dono jer...tapi bila I punya cinta hati nie mintak tengok sipi...jer....sipi...bukan semua...I siap kasik free lagi sama dia...bukan poster tu....semua magazine tu I kasik dia......"cis! still ko tak nampak betapa I falling in lap sangat kat kamu!". Iyo lahhh sapa la I...budak selebet yang berambut senget and banyak rambut2 gatal berdiri terpacak dan tidak gheti memakai high heels......huhu........

ahhh lupakan dia.....mungkin dah gemuk or buncit or botak paras rupanya kini....
tapi apa2 pun...persiapan I biasa jer...
mungkin ada sedikit aksi2 berebut remote tv dengan En.Hubby...
dia adalah peminat fanatik bola.....
I adalah peminat fanatik anime....
ahhhh dan yang pastinya....mesti En.Hubby akan menang...
sebab dia yang bayar bil astro....
(I kasik chan....sebab I isteri mithali.....I nak dapat payung emas....)
"eh! net.....kalo nak dapat payung emas, kena kasi laki kawin lagi satu...baru dapat payung emas)
oooo...itu macam kaaa?.....kalo itu kalu...payung emas tu I kasi hempuk orang.......huhuhu

dan yang pasti....bermula esok...I tak akn dapat tidur nyenyak....
confirm rumah I dah jadi cam stadium......suara2 penyokong gila kuat...
haiiishhh mesti words GOALLLLLLLLLL...menjadi igauan I esok...
UOLS????

Me Naughty..me Netty

7 comments:

firahadifa said...

babe , ko duk sabah ??? sekolah maktab sabah???

sal ko tak cite weiii . aku pon sek kat sabah . SBPS . ko tau tak mana tue??

notti netti said...

Laaa...tau sangat SBPS tu, kat bukit padang...tempat histeria lagi dikenang...ehehehe

mummy_ayu said...

wei...nasib laki aku bukan kaki bola...he he he

deena awanis said...

hubby giler bola gak...dia dah dok risau tu takut x larat nak bangun pi keje pagi2...

notti netti said...

ayu kayu- isk....nasib ko! kih kih kih..

deena- eheheh org lelaki nie..macam2. sama la kat opis I...ada yang sembab mata kang esok lusa nextweek tulat....

Qaseh said...

wahhh..semangat nampak cik notti netti ni...apa kata jwp tag qaseh
http://dqaseh2u.blogspot.com/2010/06/demam-bola-sudah-melanda-seluruh.html#comments

notti netti said...

Qaseh- pandai la ko....aku paling lembab bab2 jawab tag nie ehehhe


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno