Friday, June 4, 2010

Misteri Suara Dari Langit??? Mengerunkan.........!

Pagi tadi......around 8.30
Bos sederhana kecil : Puan Net! hari nie puan bos......budak2 semua ada tugas luar.
Gaban : Oh! okey!...aku sorang jer la officer yang tingal?
Bos sederhana Kecil : Ha'ah, Puan buat la suka hati apa-apa yang patut....tapi tak boleh keluar la sebelum lunch hour. Takut Datuk cari.
Gaban : Yeaaa.......korang semua tak ada I buat party tupperware!!!!!! (lompat2 girang)
Bos sederhana Kecil : Ala...kejap jer puan, petang jap gie bos garang ada......saya tak ada, bawak bini check up.
Gaban : oooo pandai ko yer...! asal hari jumaat jer..bila petang dan2 tu bawak bini check up!
Bos sederhana Kecil : dah tu esok bini saya due la puan...ceh! takkan nak tangguh beranak lak..isk puan nie....
Gaban : oooo yer ker? cakap la nak beranak dah, mana aku tau...aku tau makan jer..
Bos Sederhana Kecil : oke puan make sure tak terbakar ofis nie nanti...
Gaban : berambusssss!!!!

Jam 9.00
gaban menuju ke meja hadapan.....mengintai bos besar.....(sudah keluar makan....bagus)
gaban menuju ke arah seorang kerani....."jom gosip jom!" kata gaban kepada kerani itu...
kerani itu bersetuju sambil menepuk2 tangan...teruja lah tu.....

Gaban: ko tau jooooyahhhhhhh....
kerani: ha..apa puan? sambil menyelak lengan bajunya..(eh! cam nak ajak bertumbuk lak..aku nak ajak gosip jer...relax ahhh...turunkan kain baju tu balik....)
Gaban : ko kenal si Linda? budak..bangunan baru yang dok ngan kak ayu kayu tu..
Kerani : kenal la...batch saya tu...sama masuk sini.

SIARAN TERGENDALA SEBENTAR...TUAN PUNYA BLOG SAKIT PERUT...(WHEN NATURE'S CALL..NOTHING CAN DO..KAN?)
selangang 15 minit......cepat jer..x lama.....

Gaban : sian dia...gugur....
kerani : apa? gugur/??? macam mana boleh camtu???
Suara dari Langit : uiiishshh teruk kalau gugur tu...dah kes naya! boleh  bawak mati!
Gaban : tanpa mempedulikan suara dari langit, itu la pasal, then dia tanya ayu kayu, sakit tak cuci...mana lah si kayu tu tahu...dia mana pernah gugur..
kerani : ha'ah, dia dah berapa bulan yer puan?
gaban: entah la..kata bunting pelamin..baru la lagi...
Suara Dari langit: memang! ...memang cuci sakit, tapi dia bius...kalo tak bius gila apa! meh sini akak terajang doktor tu! sedap2 dia jer nak cuci...ingat cuci baju!!!!?
gaban: dia ada inform kat ayu yang sebelum nie ada darah keluar sikit2, tapi tak gie check
kerani: laaa...kenapa tak gie check, dah le badan dia tu tak berapa nak kuat...isk sian..anak pertama kan?
suara dari langit : eeee...memang puan...sakit...entah le macam mana..tapi dia kena kuat semangat...lagi satu puan...puan....puan..dengar lah! nak cuci tu nanti....kalo tak bius azab la...eee..akak tahu la..akak kan pernah gugur..akak ada cerita kat puan kan.../..kan? kan..puan..dengar laaa..
Gaban: yer..ada akak..
kerani : akak cuci kat hospital mana
suara dari langit : akak gie hospital kerajaan jer...buat apa buang duit...hiduppppp jer sampai sekarang!
Gaban : ayu cakap dia kat hospital  swasta....tawakal kot..
kerani : ooo bius la tu...sian dia..tapi dia memang lemah sikit nampak....
Gaban : itu la, dia memang kerap cuti..sebab lemah...tapi kengkadang kita kena law....w....
suara dari langit :eeeee...memang..kita nie ngandung...kena lawan semua tu...tipu la kalo kata lemah..akak pun lawan..tak larat dah nie..siap drive lagi gie ke hulu ke hilir....lagi nak mampus!......laki dia kerja apa.....!
kerani : biznes man akak....jadi..., puan..dia kat hosp...pi..
suara dari langit : oooo biznes man.....oke la tu...boleh lah bayar bil .....boleh main lagi nie....muda lagi kan...?
Gaban : oke chiow......!
gaban berlalu menuju ke bilik...oh! bukan bilik beliau..tetapi bilik officer lain....tumpang guna computer berskala laju tak hingat.
tiba-tiba........chak!
suara dari langit : puannnn tak keluar hari nie poaaaannnnnn....
gaban : baru pukul berapa nie kak...kejap lagi..
suara dari langit : eee..sekarang nie banyak sale..bla ..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla....
Si gaban?????? reda jer laa........nak keluar lunch lambat lagi...hmmm......

psst: suara dari langit bersamaan MAYA KARIM.......untuk makluman.
Me Naughty..me Netty

9 comments:

mummy_ayu said...

ha ha ah..suara dari langit..lawak giler ...

notti netti said...

ayu- toloonggg...dia non stop cakap depan aku nie....sakit otak aku.......haaaa....

NUR AIN ZULAIKHA said...

sian kak net..
akak plaster jela mulut die kak..
geram lak saye..
huhu!

momguess said...

aku rasa mesti die PA ayh pin kan
sbb ko kata sore dari langit

emy/mamasuri said...

'suara dari langit' tu tak ikut balik umah ke nett???

coki - coki said...

hahah.
lawak betul lah.
ye ye je angkat lengan baju tuh.(:

littlehumblelynn said...

sakit perut........MK lagik>>.
buat suspen jer baca title tadi..ingat dpt hidayah..hehehhe

notti netti said...

Nur ain - ehehhe x sampai hati...sebabbbb kami warga kerja sayaaaang akak...

momguess- aku pun rasa begitu..kena bukak fail sulit nie

emy- eehh kooo....muluuttttt....

coki- nak lawak lagi meh I pos suara dari langit tu ker you...gile u gelak tahap oengsan..

notti netti said...

little- camno nak dapat hidayah...kalo MK ada.......


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno