Tuesday, June 22, 2010

Kisah perjalanan Hidup Selama Sehari diselangi perasaan PERASAN nak mampos Notti Netti Di MidValley, Kuala Lumpur, Malaysia - PART 1.

Net? pendek sangat tajuk en3 ko hari nie, cuba panjangkan lagi?.......^.^

eheheh......perli den ko?
hohoho salamelekom uols?.......sudah mandi basah ke belom?.....scandal2 sekali cepat2 kejutkan partner masing2 yang sedang tidur tu, kang lewat nak ke pejabat pulak.......sapa yang susah tak dapat duit? koooooraaaaaanggg jugak........ngeh ngeh ngeh....

hmm, kenapa dengan tajuk itu Net?....ko sorang jer ker berjalan-jalan ke MidV semalam Net?..bangga sangat la tu?.....
Eleh....takda la nak bangga, cuma nak ceritakan jer perasaan I berjalan sorang-sorang di MidV semalam, ada sedikit komen nak kasi khas untuk orang2 tertentu...itu jer.....

ok...kita mulakan,
semalam, after ofis around 5.30pm I terus chiow bye bye pada bos I yang sedang tidur mati...eh? mati ke dia? oh! belum lagi....dengkoran enjin keretapinya meng'confirm'kan yang pemilik dengkoran itu masih hidup.
I terus balik ke rumah.
Eh? kenapa balik ke rumah? bukan ker ko akan tempuh MidV sebelum sampai ke rumah?...
oh! I saja jer nak balik dulu, nak pakai jeans and t-shirt sendat menampakkan susuk buncit ku...pehal? korang jeles???? eheheh....tak best la pakai baju kurung jalan lama2 kat MidV tu.....
some more, I nak guna kereta kesayangan En.Hubby
Yer la, kang terbiar kang, tak boleh start pulak...siapa yang akan dipersalahkan????
bini dia yang cute nie jugak...kan? kan? kan?
(ah! ko kalau nak kasik alasanpun Net, biarlah munasabah skit, kereta tu tak sampai setahun pun umur dia, datang bulan pun belum lagi......pandai ko....je kata kereta tu tak boleh start.......gie cari alasan lain....)
ok...ok...fine, I nak jimat minyak kereta gen-dua I sebenarnya, so..pucuk dicita ulam mendatang, minyak kereta En.Hubby sangatlah full to the max....so, sebagai isterinya yang sah,....rasanya tak salahkan..I guna kereta dia....apa la korang...lagi mau persoalkan....chait!
Jadik, dalam masa 15minit I pun sampai la ke MidV from my house,
sangat dekat dan sangat sekejap...sangat puas hati, parking lot juga seakan-akan sedia menanti kedatangan I, depan2 eskulator I park....sangat suka hati yak yak yea.....
Dalam hati ligat nie nak beli itu nak beli ini, konon nak buat macaroons....and nak beli jizsaw puzzle for my 1st son and botol susu for my starbucks latte...(diaorang akan tiba with atuk and nenet pada hari lusa...yahooo.....rumah yang sedia bersepah akan makin bersepah..yahuuuuuuu!)
Bila I sampai jer di dalam MidV...I terus ker perpustakaan free I yakni....MidV MPH...eheheheh
diaorang call suruh ambil member card.
so, I seperti biasalah, lepak di sudut baking, anime, craft (kat bahagian craft I lepak lama sikit) then ke bahagian buku2 cantik...(diary, journal, gift book dan seangkatan dengannya)
ok, kita mulakan penceritaan di seksyen craft, I dah duduk bersila dah kat situ sambil menelek2 buku 'mini gift box' (i'm preparing for starbucks latte punya majlis cukur jambul)
i perasan before I sampai situ, there's one chinese girl pun dah sedia duduk bersimpuh kat sebelah kanan I....jarak 6 kaki dari I...bagus amoi nie, duduk bersimpuh....pedulik! kita buat hal masing2....tengah best baca-baca, then si amoi nie gelak gila2, erk...okee..takpe..takpe..ini negara demokrasi, ko gelak la....tapi apa yang dia gelakkan, lawak sangatkah buku yang dibacanya?.....
then selang 5 minit, amoi itu berkata2 (yakni membuka mulut sambil mengeluarkan suara ya saudara-saudari...) I pandang dia...kot nye dia sedang bercakap guna blutut ker..kan?...eh! takda la pulak apa2 benda blutut kat telinga dia, hpone pun takda.....tapi that amoi still bubbling and laughing macam I nie tak wujud kat sebelah dia, siap gelak ketuk2 peha dia la....
(eh! tentu la dia gelak sambil ketuk peha dia, kalau dia gelak sambil ketuk peha ko...apa kes?)
Ye tak ya jugak....tapi yang herannya, orang yang lalu lalang, macam lalang...jer...rasa macam dia tak wujud di situ. 
dia punya gelak ketawa macam tak kasi masalah pada orang yang lalu lalang tersebut.
macam I sorang jer rasa kewujudannya....momok kah amoi itu?
ataupun pontianak berbangsa cina yang menghabiskan masa senggangnya di MPH MidV?
sudahlah rambutnya panjang, kulitnya putih pucat...isk bulu roma dah naik..
I pandang ke kiri I, dalam jarak 9 kaki, ada seorang minah bertudung sedang membaca buku, chomel paras rupanya.....cantik makhluk ciptaan tuhan ini....then tiba2 datang seorang lelaki lalu merangkul pinggang gadis tersebut sambil memberi cium censored di muka gadis tersebut..
ok...fine...terkedu I...oh! mamatisya...aku tak skodeng eh??? kejadian berlaku secara membabi buta....
sila jangan salahkan aku or meng'cop aku sebagai gila skodeng....sekian..
I pandang couple stim tersebut, hish...nak meraba pun gie la area lain....jangan la dekat I....En.Hubby dah le jauh nie.....I tak sanggup guna timun sebagai bahan projek I....eee tak sanggup...!
Maybe si lelaki perasan yang I sedang memerhati sambil memberi isyarat..NYAH KAMU DARI SINI!!!!!
dia pun mengajak teman seromennya....(harap2lah mereka pasangan somi isteri) keluar dari situ....
alhamdulillah...selesa kembali...keadaan yang tegang kembali normal....
tetapi...amoi di kanan I makin ligat, dengan simen2 MPH tu diketuknya...lawak sangatkah buku yang dibacanya...?....ngeri, takut kembali menerjah ke otak fikiran I...isk amoi nie..jangan dia gelak sampai berbuih2 sudah laa....sapa yang kena jadi saksi? I....jugak.....since I yang paling dekat dengan tempat kejadian...
so, tak mahu mengambil risiko, I bangun and blah ke area lain....sekilas I pandang amoi yang buat derk tetapi masih terus gelak ketawa tak hingat.....(kalo boypren ko tgk ko amoi...confirm dia reject....gelak gelak chomel sudahla...jangan di ketuk2 peha dan simen itu...isk)
bila I perati tajuk seksyen tempat amoi itu duduk...hmmm patut laaa....tempat buku humor rupanya.....ok..ok....gelak la lu sampai pengsan berbuih-buih...
I menuju pula ker seksyen giftbooks....
I suka sangat dengan nota-nota or buku, journal, diary yang shantiks-shantik...tapi ada sedikit mahal harganya di situ, so I telek2 belek2 jer....gayanya macam sedang membaca buku sejarah dunia edisi khas...
sedang I khusyuk menelek one of the journals....(manyak shantiks oooo tapi harga RM59.90)..isk isk isk.....I terdengar riuh rendah suara budak lelaki yang baru nak start matang di sebelah I...
Wow, sekumpulan lebih kurang 7 orang budak lelaki yang pelbagai gaya ada kat sebelah I, I terpandang mereka and mata I betul2 terjatuh ke arah pandangan budak lelaki yang agak cute di situ (hmm lebih kurang umur 18 tahun kot....) mereka mengelilingi I....eh! diaorang tak buat apa pun.....jangan risau...they just tengok buku kat area same place I lepak tadi...mereka semua berbaju hitam....eh? kumpulan gagak hitamkah mereka?.....ko jangan dek..dah le akak pakai t-shirt hitam gak...akak tak nak join group2 takde lesen nie...

tapi I tertanya jugak, apa motifnya mereka berada di seksyen tersebut?.....yer la, buku tu mostly bout gegirl, diary, journals, wedding books, notes....hmmm mungkin dalam hati mereka ada taman.....
I buat derk jer..dengan bebudak yang ber BBOYS kat sebelah I...bingit!
daripada cakap2 somborono mereka dapat I klasifikasikan..oh! one of the boys sedang mencari buku hadiah for fathers day....khas untuk bapaknya...oooooooooo......carik udah la dek, takyah la ko menari shuffle kat situ....kang akak join bershuffle susah nak stop dek.......
then...kat sini lah bermulanya perasaan PERASAN I....one of the guys...errmm should I call him boy laaa....ntah akil baligh tah belom.....I perasan dia asyik tengok I jer......untuk meng'confirm'kan agar I tak syok sendiri...I tengok sekilas ke arah budak comel itu...(dah macam anak ikan daaaaaa.....stop being mama ayam Net...stop Plz...)
Ya...he is looking at me.....ok..ok..I memang dah 100% perasan tak hingat dah time tu....kalau dijerkah time tu....confirm tombang!
that boy memakai cap..and serba hitam..and looking at me...dah macam Edward Cullen pulak..daaaaa....
tak sangka kat Malaysia nie pun ada yer sepesis tu?......
ngucap Net...ngucap.....I gelabah siot......
tak...ko tak gelabah Net...ko dah start gatal! merenyam! gatal tak ingat laki, anak dan hutang......
ya allah..betol..nyaris..nyaris...sib baik tersedar dari lamunan..I terus pandang journal tu balik and buat derk saja...tiba2 one of the boys tegur I..ya..budak itu agak sedikit nerd....
simple jer ayat dia...akak...buku nie untuk apa kak?....sambil menunjukkan buku diary kosong.
I memang jenis, kalau gelabah, ntah ayat apa2 will keluar..
so I cakap persis MAYA KARIM....tulah ko net, dah kena badi....
"Dik,.....akak dah kawin anak dua dek..."
dan terus blah dari situ....
Motif ko berkata begitu Net?????
Jangan tanya I, I takder motif and I bercakap di bawah sedar....
I rasa budak tu macam, huh?...what?..tercengang2....entah la...I tak tengokpun muka budak nerd tu...sebab I blah ke seksyen lain.....

Ya...masa untuk breakfast.....I kena breakfast dulu bagi menambah tenaga untuk hari ini...
kita bersambung di PART 2.

psst:- selama seminggu tiada muka I and gambar kasut...sebab En.Hubby membawa camera hitam kecik itu bersama dia...nangis T_T

Me Naughty..me Netty

12 comments:

Mila_ibu najihah said...

apa motif ko net?? hahaha.. aku gelak guling2 lagi..as usual.. u just make my day.

mummy_ayu said...

ala sian jenjalan sorang kat MV..takpe la MV tu kan umah no 2 ko kan...

notti netti said...

Mila- aku takde motip...aku cuma insan2 teraniaya ^_^

ayu- sunway pyramid jom nak?....eheheheh

Kauthar said...

wakakkakak..kelakar la net! Menceriakan pagiku :D

emy/mamasuri said...

mcm2 ko ni nett..bertambah sakit tonsil aku ni hah...

emy/mamasuri said...

mcm2 ko ni nett..bertambah sakit tonsil aku ni hah...

deena awanis said...

aiyakkkk!!gelak guling2!!!cemane leh kuar statement tu??huhuhu

notti netti said...

kauthar- ko ceria, aku pun ceriha...

Emy- ko sakit tonsil ker?..padan muka...ngutuk aku lg.

deena- ntah...mana ntah leh kuar statement tu...isk..

littlehumblelynn said...

huahuahuaa...........ko nih macam2..ayat xleh blah..
aku tau motif dicn..."cik nett masih laku"

Farra Dhelina said...

haha mmg noti..hihi

firahadifa said...

perkhh.. panjang nyer ... aku tak baCA LAGI , SAT AKU BACA , then aku comment balik.. huhu

notti netti said...

lynn- yer...itulah motipnye...ko sorang jer tau ehehe

Farra- I tak notti sebenarnya..i seyes

fida- kah kah kah...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno