Friday, June 25, 2010

Antara Sebab2 Mood Notti Netti Kureng Hari ini............

Yo! Pekabo?
Kamu semua sudah mandi basah?......
Saya tidak.....kerana saya tidak membuat sebarang adengan semalam
Tapi hari ini mood saya adalah sedikit weng...mari kita saksikan list penyebab utama Notti Netti bermood weng.


  1. Saya telah membuat cupcake yang diorder pelanggan dan membuat kraft untuk persediaan majlis cukur jambul/remos si Starbucks Latte, tetapi alangkah dukacitanya, saya tiada camera, camera yang ada adalah sangat isk tidak sharp fotonya, dan camera hp nokia adalah sangat tidak memberi kerjasama setelah si starbuck latte mendermakan air liurnya di sekitar body hp tersebut. aarrrggghhh!, tiada anak rindu2an ada anak sakit sakitan...aisheehh...
  2. Saya adalah tidak cukup tidur, manakan tidak, baru sahaja hendak melelapkan mata, terdengar bunyi...."GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLL!!!, BODO, Mangkuk!, Tak gheti main jangan main! Bodo punya Italy! itu pun boleh kalah ka?....." di celah2 kawasan kejiranan saya. Sehingga pukul 4 pagi jeritan itu berkumandang...adeeeehhhlah......
  3. Saya adalah sangat marah dengan kadar keluaran negara kasar KKNK (lemak lah!) yang semakin bermaharajalela disetiap inci body saya. Arhhhg persetankan itu semua......bukankah salah kamu kerana tidak henti2 menyuap makanan dalam mulut? oh! ya, berbicara perihal makanan...di lobi bangunan saya ada Jualan Perkep...wargghh pasti banyak makanan yang sedap2....bagus2..mood kembali normal sedikit.
  4. Saya adalah sangat tidak suka, En.Suami tidak menelefon saya. Apa sihatkah dia? sudah makan kah dia? berskandal sakan kah dia di sana?....arhhhh harus pura2 merajuk ketika dia pulang minggu depan.....saya hanya akan dipujuk jika diberi hadiah.....oh! diulangi bukan tuala mandi hotel ataupun tuala lap kaki hotel mahupun baju mandi hotel. ya! itu bukan hadiah.....! itu merembat hak milik hotel namanya.....belajar sampai peringat master bagai...hadiahpun haruslah master.....kan kan kan?
  5. Saya amat menyampah dengan bos garang.....dia adalah pilih bulu...dia sukakan bulu yang kerinting kasar.....saya berbulu halus dan lurus..eeheehe apakah!! Dia adalah berlagak! dan sukakan penindasan.....Jika dia dinaikkan pangkat lagi, pasti zaman hitler akan kembali lagi di cawangan saya....ENOUGH SAID......kat blog saya ada spy tak berbayar. Waktu ini en3 saya publish, tak sampai 5 minit sudah tersebar......bagus kerja kamu spy...bagus......tidak sabar saya mahu meletakkan julap atau racun serangga di dalam minuman kamu.....yang akan disalahkan ialah MAYA KARIM, kerana dia yang membancuh teh.......heheheheh
  6. Sebut mengenai nama MAYA KARIM....ya...manusia ini harus dihapuskan secepat mungkin!!!...nyah kamu dari sini...pergi jauh2!!! pergi ajak suami kamu buat anak...dan duduk diam2.....! saya akan makin sakit jiwa jika kamu wujud.....ya...tika ini saya harus bermuhasabah diri.....saya tidak mahu tua nanti menjadi seperti dia....takpe...nanti saya gossipkan kisahnya yang membuat my blood go upstairs and never want to come come down. Terima Kasih Maya Karim..terima kasih banyak2...(oh! kamu yang membaca usah pura2 mengatakan berdosa bergossip tentang Maya Karim ya...? jika saya tidak bercerita perihalnya....ada sahaja yang bertanya...apa cerita si MK?...MK mana?....Mana cerita MK?isk isk isk....kamu juga sukakan gossipan yak?....nakal kamu!)
  7. Yer, saya tidak sukakan last seminit orderan cupcakes....tapi terpaksa terima dengan alasan, isteri mengandung nak terberanak esok laaaa....si isteri nak cupcake I je....uissh riak, (kang apa2 yang berlaku, I jugak ditunding jari), tunang nye besday esok laa....kang tak buat cupcake kat tunang...boleh jadi putus tunang laaaa dan lain2..yang malas rasanya nak publish.....yang kelam kelibotnya......akak cuteeeee nie gak.....
  8. Tapi apa2pun bersyukur sangat, sebab si starbucks latte adalah sangat tertib dan sopan orangnya, dia tidur dari pukul 11mlm sehingga pukul 6.30 tadi masih tidur.....bagusnyaaa......(oh! dia masih bernyawa ketika I keluar rumah tadi....) I cuma sombatkan susu around 3 o'clock jer.....selain tu jugak dia tak banyaak kerenah, I keluar dinner with my mom n dad semalam, dia duduk diam jer melayan perasaan kat dalam stroller....bagusnyeeee....yang lain bravooooo.......siapa nak booked untuk buat menantu sila sms saya key? saya hanya menerima anak anda semua yang berbangsa perempuan....yang lelaki tidak terfikir buat seketika waktu)....as for anak yang 1st one?....er...takyah ceritalah....tapi ceritalah...namapun anak...sian kat dia lak....setiap saat dia akan panggil I...ibu..ibu..ibu dan ibu roti......adeeeehhhhh.....
  9. oh! ya....ada satu lagi yang bikin saya hangin pagi ini, butang baju kebaya saya nie macam saja nak bikin saya memalukan diri sendiri. Ya! butang2 ini sudah berpakat untuk terbuka dengan sendirinya di depan manusia2 bernama jantansss.......ya, jika terbuka butang itu, sudah tentulah si kulit yang malu2 alah ini akan terlihat...atau lebih tepat lagi lemak2 di body akan terjojol, termasuk juga si kembar yang baik punya dicover dengan anak baju tiada jenama....isk isk berlumba2 untuk keluar menayangkan diri....argghhhhh harus dimarah tailor yang bikin baju ini...(Net, ngaku jer la ko dah boroi....nak salahkan baju bakpo?)
  10. Oh! lagi satu, ini betoi2 buat saya weng!....saya just called my friends....dia Fitness Instructor di Phillip W. saya tetiba cakap nak continue balik buat rutin gym...and guess what she said????......"Aku akan trained ko kalo ko ada sport shoes.....kasut tumit tinggi diharamkan dalam gym....and aku nak ko amik gambo sport shoes yang dah ada and send kat aku....setakat kasut sukan yang di ambil gambarnya di kedai kasut, adalah dibatalkan kamasukannya....ingat! ko bersama kasut sukan...dan buang semua kasut tumit tinggi yang tidak menyihatkan itu...enough!"...........cik puan muda L.....kamu sangat mengaruts! masakan saya membuang semua kasut2 itu semata untuk ditrain oleh kamu....isk...putus persahabatan.....sekali lagi diingatkan, saya hanya boleh dipujuk dengan kasut tumit tinggi besaiz 8...ingat! bersaiz 8.....
ya...itu sahaja................saya rasa mood saya akan berubah menjadi gumbira kot....sebab ada kawan mengajak saya membeli makanan di bawah,......yahuiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Me Naughty..me Netty

8 comments:

firahadifa said...

nett , amacam plan today ??? mid valley ??

notti netti said...

yup! mid the velly....si suzie ngidam pizza ikan pulok doh.....

mummy_ayu said...

panjang story mory ko...

littlehumblelynn said...

panjang2 entry ko nett..aku notice bab saiz kasut 8 tuh ajer...wah2..besar jugak kaki ko...

apapun smg kembalik happy pas balik mv yek..tlg usha ada sale x kat guess leh??

~sWeetyy~~ said...

olo.. sori la pn net menyusahkan.. :(

momguess said...

5 hari aku bercuti terus ko tukar rumah yer

notti netti said...

lynn- eheheh aku rasa kaki aku unik kih kih kih......guess tak perasan lak..tapi yg pasti jammed gilos midv....

sweetyy-eh, apa yg menyusahkan...apa yg kamu sudah bikin sama saya..ngak ada2 pun eheheheh

ina guess- aku tak main umah kecik2 nie....

Anonymous said...

Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno