Thursday, December 31, 2009

HEY ORANG-ORANG KAMPUNG!!!!! ADA NEW CONTEST!!!!!

Alamak...pehal kepala kartun tu terpotong..isk....

SALAM.................ALLSSSSSSSSS

HUHUHU...SEPERTI YANG DIGEMPAR GEMPOR KAN......


I GATALS NAK BUAT CONTEST LAGIIIII....HUHUHU (Sila jerits suka hati yak yak yeaaaa)

I RASA I ADDICT TU CONTEST DAH NIE>....HMMM NORMALKAN PERBUATAN SEPARA SEDAR I????

OKEY TANPA MEMBUANG MASA YANG SENGAJA TERBUANG NIEEEE....

MEH I STORY SKIT BOUT THE CONTEST.....

TAJUK CONTES ISSS

TEKA BILA SAYA BERANAK!!!

(Sirieesss abah ku.....memang nie tajuk nyer.....) dah takder tajuk lain I leh pikir....


SYARAT-SYARATNYA PULAKSSS...

Takder syarat......NON ADO
malas rasanya nak buat syarat-syarat nie...banyak kerja lagi I kena wat kat ofis.....I cuma mintak uols jadi pengikut I jer...be my follower....or uols nak I nyanyi kat youtube ke?...lagu I will follow u.....follow u where ever...? iskkk ??? pehal aku nie....tolong azankan aku...isk...parah dah ie...

okey...okey.....setop!......betoi...I tak tipu...xde syarat apa2 cuma be my follower jer....(supaya I rasa skit cam celebrity and uols jadi my paparazi huhuhu)

Then apa uols kena buat...isssss....
teka jer bila I beranak.....hari apa? and pagi/ tgh/petang???
terpaksa...takut ramai sangat teka betullll hehehehe....

During I sakit2 nak beranakssss tak dikira yer...I nak saat2 baby IRFAN dilahirkan....baru dikiraaaa....hokey???????? saat baby I nangis time kuar tu or saat my hubby tepuk tangan suka hati yey sebab I dah tak cekik tengkuk dia or saat my doktor tepuk buntot baby I kasik nangis.......takkan doktor nak tepuk buntot I kot....nak kena silat cak lempong nieeee....
(apo gilo minah nie...nak beranak pun leh wat contest).....

I akan make surekan....(bayar upah kat nurse tu) untuk mencatat saat anak I keluar.....huhuhu...then akan terus lurus bendul call Mummy Ayu untuk menyemak keputusan contest ini...uighhhhh dasat! dasat!
errr itu pun kalo my hubby or doktor tak terajang I.....huhuhu......
(err jangan risau...doktor and hubby I tak dibenarkan join contest nie....nurse2 kat tempat I beranaks tu pun jangan harap leh join ) diaorang merayu macam mana pun I tak layan...I pandang kecikkkk jer kat diaorang........sooo no worriesss eh....

Anda hanya dibenarkan meneka 2 tarikh sahaja...diulangi 2 tarikh saja......contohnya....(I target cik notti netti yang chomel ngada-ngada nak kena lempang ini beranak esok bersamaan 16 DIS 09 waktu subuh orang tengah buat taik mata and my second answer issss i target u beranaks malam 25 DIS 09 time xmas.....sebab santa dah bagi firasat kat I)....huhuhu.....okey? ada faham?...kalo uols kasi 3 tarikh pun...I tetap pilih 2 tarikh terawal u bagi.....ada faham!!!
err..tak payah teka2 jantina anak I....dah nama pun IRFAN.....pepaham jer la. Pemblogger hanya dibenar meneka sekali...I check kat follower...takut yang meneka tu...bibik jiran I lak....tetiba jer....
KOMEN KAT MANE???
Alaaa...komen jer kat kaunter pertanyaan......or kat kaunter pusat membeli belah....
ceit.....kan I kata mudah aje contest nie...tak perlu menyetat enjin kereta ke kaunter pertanyaan...just give ur answer at my comment post jer......

HADIAH!!!!???? I ada kata nak kasi hadiah ker??????

huhuhu....okey2....at 1st nak kasik beanbag....or beg coach....
(ewah-ewah...terbelalak mata u eh????)

HADIAH I terpaksa rahsiakan....(ye la..mana la tau....bila I cakap nak kasi bean bag...tengok2 ada 7 orang teka tepat....tak ke meroyan I nanti.......? ) huhu....or...mana lah tau peneka yang tepat terdiri dari kalangan kaum adam....tak kan diaorang nak bag coach...or kuali jenama apple or satu set barangan make up kot? huhuhu atas sebab2 itew lah jugak I merahsiakan hadiah nye...but as promise...I tak suka kasi hadiah cikai mikai.....itu memang pendirian I sebagai seorang wanita berkerjaya yang suka tido kat ofis and tak sabar nak pakai kasut tumit tinggi...ewah...poyo lagiiii!

So...apa lagi.....meh la beramai2 bergotong royong meneka bila
CIK NOTTI NETTI INI BERANAKSSSSS>......
TARIKH TUTUP - TAKDE.....SAAT BABY KELUAR DAH DIKIRA TARIKH TUTUP...
(Dasyattttt baby I penentu tarikh tutup....mau jadik menteri beso nih)
oh! I kasi hint......sekarang I genap 38 weekssss............and perut I asyik mengerasss....tapi kepala baby tak attach lagi....and I nak starbucks..(oh! apakah ini?)
p/s: sebarang pertanyaan...tak puas hati.....sila jangan tunggu I kat tepi simpang depan rumah I.....banyak mat nepal...I tak suka gaduh depan diaorang.....
nak cari gaduh sila comment kat post I....sekian
Me Naughty..me Netty

40 comments:

Anonymous said...

Salam Puan Netti yg Notti..

Nak tanya, blogger je ke yg layak join contest ni? Tukang baca blog cam i ni xleh join ke? I xde blog la.. tapi sgt rajin follow blog2 yg happening cam blog u ni.. (hehe.. bodex awal2.. ^_^)

Momma Mia said...

Hohohoho... pape hal selamat bersalin yer notti netti...

LeEyA said...

akak tak boleh bg due date ke.. ok lah.. sy teka.. 22 Disember 2009 Jam 2 pagi..

satu lagi 29 Disember 2009 Jam 6 pagi..

sy plak melahirkan anak sy saat azan suboh berkumandang.. hehehehehe.. sakit bersalin sgt lah sakit.. tak dpt terbayang dgn kata2 dn akal fikiran.. tp, nikmat tau..

oYa said...

salam....

OYA TEKA 25/12/2009 jumaat jam 4pagi huhuhuh

satu lagi 20/12/2009 ahad jam 5.45 petang

wakakakaka leh gitu..alahai bby lam peyot kuor time untie oya gitau ni ek...fuh3xxx... ape2 pun biau sumer selamat ek.. AMIN

mummy_ayu said...

aku pun nak join!!!nanti aku teka ek!!

notti netti said...

anyno - alah...dafter jer blog....best oooooo...

momma mia - thanx dear hehehehe

Leeya - uiittt jangan le takut kan ai....hehehehe oke notedddd on ur firasat...heheheh

oya - huhuhu......aminnnnnn.....tak letak time pun tak per huhuhuhu....noted on ur firasat tuh...

ayu - hahah mari kita tengok...sapa yang kenaaaaaa.....:)

anin said...

salam kak
Nak join jugakk

1st attempt: baby Irfan bakal dilahirkan pada 18 DEc 09.. tengah hari nk ke petang,,12 lebih

2nd attempt : Puan Netti selamat melahirkan baby Irfan pada 22 Dec 09 ..awal pagi yg sunyi..dlm kol 2.00 pagi

Nurul + Nordin said...

Salam perkenalan Puan Netti..

Heheee.. tgh tggu kelahiran anak sulong ye.. huhuuu, Selamat Bersalin ye.. xde sakit mana pun.. lebih sakit klu kite biarkan je dia ada kat dlm, dah kuar br legaa.. huhuuu..

ok, sy pun nak teka gak le..
sbb sy bersalin ms baby 38mggu, jd tekaan y pertama ialah : pagi 18 December 2009 (Awal Muharram)..
tekaan ke-2 ialah : pagi 1 Januari 2010 (Tahun Baru)..

Huhuu.. dua2 tarikh tahun baru.. cantikkan?? Hahaa.. Selamat Tahun Baru & Selamat Menerokai Dunia Seorang IBU..

notti netti said...

anin - hahah okey noted...

nurul+nordin - huhu tak lah,....anak nak masuk 2 dahh eheheh.....saja gatal macam ngandung sulung lakss......okey noted dear.

ct ibu alif iman said...

salam perkenalan..
aye pun nk teka jgak lah...
bb notti mayb kuar 21/12/2009 waktu mlm.. takpun 27/12/2009 waktu pg.. hohoho...

slamat bersalin n berpantang yer...

tq

iedaLUVsham said...

salam kenal notti netti,hahhaha!!! suke aku baca entri ko, happy! meh sini aku nak teka, weh..aku pon dah lupe rase nak brabak. caitttt!!! mane leh lupe! sakit tuh!!! ekekeke!!! aku terasa kecut bile ko bg hint yg perut ko dah asyik mengeras! takpe2, aku doakan semoga ko slamat branak nnt. weh! ape ko merepak ni ieda, org soh teka! dushh!! dushh!! meh aku teka...

23 december 2009 sebab ari tu ari rabu, ari2 tgh2 dah nak abis keje, hehehe!!! lagi pon pasar mlm kat umah aku, hahah!!! aku tgk ko putih, arr...mesti waktunyer pagi dlm kul 7.30 ko bersalin, heheh!!

satu lagi...

aku pilih 28 december 2009, 12.30tgh ari :)

slamat bersalin & take care dear! :)

notti netti said...

ct ibu alif iman - huhu...okey salam kenal..i noted yer..

iedaLUVsham - i luv sham tu huhu jangan mareeee...oke I noted ur telahan....bagus firasat u....kulit I putih so beranak pagi laaa....mandai yo ko....tu sib baik I tak golapkan kulit...kang gelabah nak tukar I beranaks malam laksss huhuhu

FaRaHaNiS~ said...

salam :)
farah pun na teka gak :)
hehe :)
first; 24 disember 09 waktu pagi dlm kul 10
second 29 disember 09 mlm kot

hehe :) main teka je tarikh tu :) lepas nih akak bley le wat nickname; irfanmummy :)
hehe :)

Atiqah said...

salam sy pun nk teka..
1st: 23rd December 2009
5 am..

2nd: 26th December 2009
1.32 pm

sy pun pakai main teka ja..hopefully terkena la slh satu tu ye..hehe..

beba said...

okeh..dah dapat ilham dah...harap2 mengenalah..

rasanya 19.12.09 petang, ataupon 22.12.09 awal pagi..

p/s: to irfan, jangan keluar masa lain tau..take note tarikh tu...hohoho..

~farahsyeefa~ said...

Saya teka 23/12/2009 after subuh :)

satu lagi 30/12/2009 time tengahari :)

salam perkenalan :)

Rifqi Zuhairi said...

hahaha..nak join jugak...
1st: 31 Dec 2009 at 6.23am..(kot baby nak kuar sama tarikh cam ibu rifqi)
2nd: 5 Jan 2010 at 2.43pm...
3rd:......
4th:......
5th:......
cukup la...apa2hal pun..semoga smuanya selamat..n bertambah lagi umat nabi adam di muka bumi ini...All the best sis..make sure masa push baby muka tetap ayu kkk...

LisaVsKhusairi said...

huhu nk try teka arrr..emm...

1st - 26/12/2009..malam..

2nd - 31/12/2009..time org tgh lena tido...menghala ke subuh...

deena awanis said...

nak teka jugakkksss!!

1st- 22/12/2009 (malam)

2nd - 23/12/2009 (awal pagi)

Miela77 said...

salam kenal notti...moga selamat nnt..

daku nak teka gak nie...

da 38weeks eh..n da mula mengeras??/hmmmmm??? daku agak2 la

20hb Dis 09 nie or 28 Dis 09...kenapa?/daku sebat je bebe..hahahahahaa

~dYaHaHa~ said...
This comment has been removed by the author.
m@m@ @zie said...

Hi notti netty...

salam perkenalan, i follow uuu...

k, ai rasa2 kan u ni x lama lg ni..

ai teka 22.12.09 (4pagi).. lagi satu 25.12.09 (2petang)..

Neway, selamat bersalin dan selamat berpantang!!

AbQar|'s said...

salam

notti netty..

i nk teka gaks...

1st..25 Disember 2009 ( 2 petang kot..)

jgn notty sgt tau..nnt bb pun notty cam mama dia..heheeh..

notti netti said...

hellloowww uolsss.....thanx for participate....huhu...semuanya I dah noted okey:)............thanxxxxx......

Honey said...

Kita teka tau ...

1st- 23/12/2009 (petang)

2nd - 24/12/2009 (awal pagi)

Puhhh ... Minta2 betul ... Kalau rase2 sampai tarikh tu , lompat2 sikit yerrr ...

mummy_ayu said...

ok..nak teka nie..
1st on 25 Disember ~ petang

or

2nd on 30 Disember - pagi....

ok tak???
apa pun aku doakan ko selamat segalanya..tak kisah la normal ke caesar ok dear!!muah!!!good luck!!

Nadiah said...

nak masuk gak contest nih...heheh contest paling senang nak masuk..takbnyk terms n condition..heh..

ok, saya teka

25 Disember pagi...

lagi satu??ermm..nnt la teka kalau 25 Disember tak meletop lagik saya teka tarikh lagi satu..
ok, selamat besalin ye :)

zara zaman said...

Nak teka jugak ye...

1st - 25/12/09 (pagi)

2nd - 26/12/09 (malam)

selamat bersalin & semoga smua nyer selamat...insyallah... :)

liwaniel said...

nak teka jugak ni

1st 24/12/09 petang

2nd 28/12/09 pagi

notti netti said...

wah...ramai teka on xmas erkkk huhuhuhu......mana yang tarikh dah lepas...harap maaf yer...huhuhu....baby still tak engage lagi...hahahahahaha muaaahhhhhh!!!!

mama tisya said...

net...tk bg ke clue edd bila...ehhehehe..jp nk pk date bila agaknye baby nk kuar...ermmm

mama suri said...

25 dis..time krismas..
waktu tu..dkt2 tghari..
iye2 je aku teka..hahaha

Nidza said...

kalo scan lelaki selalunya awal pagi..

meh try.

1) 04.15 am bersamaan 26 Dec 2009
2) 02.28 am bersamaan 28 Dec 2009

notti netti said...

huhuhu......I tak terasa nak beranak lagi laaaa huhuhuhu bengang tak????...apa-apa pun g.luck....!!!

CikMin said...

salam netti...cikmin nak teka la ye...baru jumpa kontes ni...

cik puan netty ni akan mula sakit yg tak buleh belah punyer dan beranak pada..

1)26 Dec sekitar isyak ke tgh malam...
2)31 Dec sekitar waktu asar..

amanina said...

hi
salam

nak teka gakk lee

1) 28 DEc awal pagi
2) 29 DEc tgh malam

selamat beranaksss..notti..bb pun notti tk mo kuar lgi eh

mama tisya said...

pg ni nk try teka la...

baby irfan mayb kuar 1 jan 2010 ptg
tkpn 6 jan 2010 ptg jugak

Nadiah said...

haa..tak meleto lagi kee??
nak teka lagi satu date la cmnih..hihi..ari tu teka 25hb tak meletop gak..ni nak teka 31hb dec 2009 (khamis) pagi...hehe

~dYaHaHa~ said...

haha..dah sah2 den kalah sebab tekaan den dah lepas date nye..pe2 pon, selamat bersalin dear nottinetti...!!!!!

mama tisya said...

dh tutup dh utk meneka cz netti dh kena induce ye...smoga smua dipermudahkan tp nk gk teka time baby irfan kuar arini samada lps zohor tkpn lps asar :-)


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno