Friday, December 11, 2009

KENAPA SUAMI SUKA............


Assalammualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh!


Di Pagi Jumaat yang suam-suam kuku dan tidak terlalu jammed ini (since selangor cuti) meh saya ajak sedara sedari sekalian mendengar omong-omong kosong tak bertauliah saya pada hari ini.


(Oh! ianya percuma......tidak perlu membayar barang se'sen' pun hehehe)


Saya dengan gumbiranya memilih topik yang dah agak basi dan sedikit bohsan

(orang menyampah nak baca)


KENAPA SUAMI SUKA SOROK STATUS PERKAHWINAN?



Uhuk..uhuk...pakcik batukkkkk!!




Sebelum itew...mana-mana suami yang tersedak/terbatuk/terkentut/ter..ter..ter....ker baca en3 nie...kira...buat bodo/dekkk jer la.....ini cuma topik sengang hari Jumaat jerk...bukan berniat apa2...dan bukan untuk menyerang anda left and right.......saja jer nak bikin panas...sejuk bnor kat ofis nie.......huhuhu....(kalo bebudak lelaki kat opis I baca nie...mau I kena serang left and right puloks)




Mari kita teruskan.......kenapa musti disorokkan status perkahwinan yang suci murni bak kata pak imam itew....?.....tak best ker mengwar-warkan status perkahwinan? Tak best ker tayang isteri kat kengkawan?




Meh saya senaraikan antara contoh-contoh suami yang sukak sorok perkahwinan or sorok isteri (pada pandangan saya la yer...)




Contoh paling koman sekali:-



- Time majlis-majlis tertentu etc majlis kahwin, majlis cukur jambul ker, majlis besday mesday ker.......ada tak korang perasan, sesetengah suami nie.....memang liaaaaaaatttt sangat nak bawak isteri ke majlis-majlis extravaganza camtu.......(cam bini tak pandai bergaya ikut majlis lak...ulu sangat kot si isteri nie) ada aja alasan diaorang reka. Alasan paling koman pun wife tak sihat, wife sibuk kerja, wife tak minat nak pergi.......padahal si suami sendiri tak inform wife and wife sendiri kat rumah tu tak buat apa-apa.....tu sebabnya tercipta tarian poco-poco....huhu bini bosan kat rumah apalagi....menari poco-poco la.....(dah boring) huhuhu


- Di ruangan facebook or chatting2 room misalnya.....mostly ramai sangat lelaki dah berkahwin tapi ngaku muda belia and masih dara lagi. Ceh! tak semua suami ada keberanian ngaku satus perkahwinan and dah ada anak 3 huhu kan? kan?....ada tu siap boleh ngaku yang rumahtangga dah tak leh selamat padahal...elokkkk jerrrr....(semua nie sebab nak pancing anak ikan kebung kat chatting-chatting room tu la kan?) kalau tak buat gimik macam nie...sure tak dapat pancing punya. Tapi.....kalo adapun yang ngaku status berkahwin...sure tak ngaku yang bini pun ada gak daftar dalam forum room tu......padahal puas la bini dok bagi komen2 bernas kat forum sang suami.......(menunjukkan dia laki haku...korang jangan nak gediks lebih).


-Kalau time2 gathering teman-teman se'uni' suami misalnya.......hampeh diaorang nak bawak sekali isteri masing-masing, ye la cam celebrity lak gayanya tak boleh tunjuk isteri and anak2 depan kawan.....takut mendatangkan kemudaratan (or secara saintifiknya takut ex-girlfren dolu-dolu yang blom kawin tau gamaknya).


U tak leh ikut I....sebab lubang idung u beso!!!


Mari kita fikirkan sejenak...(sejenak jer..jangan lama-lama) kenapa semua ini terjadi????




-adakah kerana si isteri udah kehilangan 'touch' or dah tak wangi cam dolu dolu? (Adakah perfume di pasaran dah tak kuat bahan kimianya).


-Adakah disebabkan jika dibawa isteri ke majlis-majlis tertentu...diyakini boleh mendatangkan aib atau penyakit gelabah kepada si suami (Ye la kan...buat nye bini jenis makan gelojoh gaban ke?....suka duduk terkangkang ker? nak-nak cam haku yang ngandung nie...tapi tak le kangkang mak limah....aku pun tau jaga sopan cara notti netti ehehehe or si suami takut bini suka korek idung depan orang? ada ker???)hmmm....atau


-Adakah kerana si suami risau bini akan mengorek rahsia dari kawan-kawan si suami......yang sedia maklum dengan perangai bujang si suami dulu (misalnya bini dah tentu-tentu akan meminta no hp member si suami untuk mengetahui rahsia suami kan?)

Sapa lawa???


-or adakah si suami merasakan isterinya tidak secantik ex-ex girlfrennya yang dolu2? isteri haku muka cam beyonce...ex haku muka cam lady gaga...uihhhh besh lagi lady gaga....(sapa suh ko kawin)

Kenapa ini semua terjadi???? Kenapa bersungguh-sungguh mereka ini mencari wanita lain?



-Mungkinkah kerana si suami kesiankan isteri? Justeru itew secara senyap2 ingin mencari bakal madu beracun baru buat isteri tersayang?? Kiranya bolehlah menjadi peneman isteri bermain caklempong....or main tampar-tampar or main asah2 parang....kononnya.....(Suami nak cari pahala lebey kot)


Nah hamik ko...desyummm!!!!!


-Hmm atau si suami dah boring ngan lauk masakan isterinya yang ala-ala masakan kampung menjilat jari gitew dan ingin try lauk dari air tangan wanita lain yang menggalakkan penggunaan ajinomoto or curik2 beli di kedai and last-last ngaku masak sendiri?

-ataupun disebab trend sekarang di mana si suami suka tipu2 biawak pada isteri? kiranya kalo tak tipu...tak harmonilah rumahtangga itew....ahhhhhhh...kok bukan jantan namanyaaa.....kalau tak tipu bini. Iya ngak???

-Mungkinkah juga atas cabaran rakan2 sejawatan yang memang sealiran or haruuuuu
(lagi banyak koleksi ko ada...lagi gempakkkk wa cakap lu) -dapat ke I nie...mau kena santau!

-atau mungkin disebabkan isteri sering memberi alasan lapok iaitu tak larat nak layan nafsu baraqah si suami? dek kerana sibuk bekerja nak kumpul duit, nak masak, nak jaga anak ,nak skodeng kerja bibik....sibuk nak ngumpat rumahtangga orang lain dan lain...lain....

Hmmm...apa-apa pun mengapa semua ini terjadi???......kalau dapat isteri yang pandai lawan balik....hokey laaaa...tak salah protect diri sendiri, kalau dapat isteri yang jenis...sabaaaaaarrrrrrrr jer....hmmm pun kira alhamdulillah lah......pahala berlipat kali ganda, tapi kalau dapat isteri yang jenis....pagi petang siang malam nangis jerrrr....makan tak lalu, mandi tak basah...tension jer sampai sakit makit....tak ke haru.....


Ahhhhhh...tak dapat fikir dah...huhu ayat tunggang langgang...nie semua sebab terfikir nak gi ikea jap lagiii...huhuhu hari kaum wanitaaaa.......hari jumaaat....eh! korang jangan pulak lepas baca en3 nie...korang bersemangat waja nak skodeng or pelangkung or soal siasat suami masing2....I saja jer....bagi tazkirah kosong huhuhu okey....saya sudahi dengan wasalam.......(apalah haku nie...)



chiowssss.......


Me Naughty..me Netty

7 comments:

norliza_osman said...

memang saye setuju sangat dengan ceta ni.. kebanyakkan laki memang cam tu..

notti netti said...

norliza.....

just our 2 sen kan?

mummy_ayu said...

isu panas beb..PANAS!!!!

notti netti said...

tak le panas mana.....biasa jer tu...saje suke suke.....borak pagi2 jumaat...huhuhu

Emy Omar said...

kena ajar sikit lelaki bangsa cenggini..nak sedap je..malu la tu nak ngaku status laki orang..aii kalau my husband buat cenggitu harus kena waccchaaa ha..ha..

Diana Sulaiman said...

hai... salam kenal jugak.. thanks 4 visiting my blog... meh la dtg jenguk lagi eh? :)

notti netti said...

emy - huhuhu...entah lah kan...tak tau lak ko nie garang hahahahah

Diana - okey...sure dear...:)


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno