Wednesday, December 2, 2009

KETIAK HITAM!!!!!! WHAT TO DO???

Eeeeee...scary tak tajuk entry I??? or ur gals ingat I berlawak???? serious bebe......(muka serious tahap kambing) I don't know what to do.....my arm pit telah menjadi gulap gulita...and makin gelap.....cam pelik jer, muka sawo matang(ceh! nak jugak puji diri) tapi ketiak????oh! apakah?...adakah I kena sihir? huhuhu melalut.....tapi, memang I risau lah.....celah ketiak makin gelap....buruk sangat, malu kat hubby......dia siap kata I tak berus ketiak ker? what the #$%%$%^......ingat baju ker nak main berus....kalo leh cabut kulit ketiak nie...dah lama I masuk w.machine or hantar dobi......U see...macam2 dah I buat....almost every day I sental with buah lemon, mahal tu kalo tetiap mandi I belah lemon tu just to sental bawah ketiak....tak masuk lagi ngan tawas and scrub....tak jugak putih2...cuma ketiak I macam mana peluh pun, takkan berbau......sebab lemon tu kot.....tapi asyik sental jer...pedih lak......so camno ah??? bukan maksud bila ketiak dah putih I nak pakai baju terdedah...cuma...a bit malu tahap biawak la with my dear hubby kan, kang elok2 dia stim ngan I, bila tertengok ketiak I yang macam bontot kuali tu kang, terus hilang selera....haduiii laaaaa........menci tau.....nak-nak kalau tertengok supermodel2 ketiak putih. isk......nak kata I kerap pakai deadorant.....tak jugak (never)....since bila guna buah lemon and tawas....ketiak I memang long last tak berbau (cheeewaaaaaahhhh), nak kata I cukur bulu ketiak? punnn bukan.....I selalu cabut sendiri or wax.
Malu lah, dah le bekas parut chicken pox masih bermaharaja lela kat kulit body I...iskkkk..........lagi malu karang time after beranaks....dah tentu2 nurse tu akan mandi kan I, for sure mesti mata dia akan fokus pada ketiak I......hmmm......
Korang ada jawapan untuk masalah I tak?????
Me Naughty..me Netty

14 comments:

zh-ena said...

kalau ikut pengalaman ena..
time ena preggy dulu mmg hadapi masalah ketiak hitam nie hehehehhehehe..bukan kat ketiak ajer kat ehem ehem pun jd gelap gelita..pastu kat area pusat pusat gelap gelita..time tu mmg pelik la sedih pun ader gak ialah naper blh jd mcm tu..

tanya la pada mak sendiri..mak ena ckp time kita pregnan mmg akan jd mcm tu nnti pas bby dah keluar putih la semula..

pastu pas ena dah bersalin mmg betul la ckp mak ena tu..semua kembali normal hehehehhehe]
mmg pelik la time kita preggy nie, jd jgn risau nnti ok la tu

:: vErde+hAzizi :: said...

hmmmmm....mase uni dulu ade one of my fren die amalkn nivea tue...cube u try

Emy Omar said...

wen maybe ni pembawakan baby kot..jangan risau insyallah lepas deliver things back 2 normal..tapi tu la kita tak penah ada experience mcm ni..tapi kita penah dgr people experienced this

karipapsayur said...

I da stop guna deodorant biasa. Da la ketiak jadi hitam (sebab haku memang hitam pun), baju-baju pun jadi kuning+keras je area ketiak. Then I tukar kepada Dr Mist. Sangat bagus weyh!

Tapi ketiak masih belom putih.. You kena rajin scrub kot.. Insyallah.. lambat laun ada la perbezaannya.

Kalau nak kesan cepat, sebelum scrub tuh, pakai agen penghakis dulu.Dulu masa I p buat scrub kat spa, dia sapu krim hape ntah. kira nak hakis kulit dulu sikit, then baru scrub.

Tapi you tahu bulu kaki bulu tangan jadi hape lepas tu? Bulu badan pun jadi putih/perang disebabkan agen penghakis tuh.

2-3 bulan I terasa macam monyet berbulu perang saje! haihh!

notti netti said...

zh-ena- time 1st baby dulu, itam gak...tapi tak seteruk kali nie......and kaler hitam tu cam kekal jerk....termasuk kat area tutttttt.......cuma area perut and leher jer hilang....ni 2nd baby nie....itam dengan jayanya.

notti netti said...

verde - hmm nivea? hmmmm.....

emy - after deliver pun same gak...yang back to normal area leher and peruts jer...

karipap sayur - err agen penghakis itu apakah??? clorox ker?

ZIANA ♥ FARREL said...

ms notti..mmg time preggy ketiak akan HITAM skit...tp after deliver it come back to normal again..so don't worry so much! :)btw, u dh tgk ke contest entry i??mcm blum je..huhuhu...

elly @ suely said...

yesss... ms peknan memg sesetgh org ade mengalami ketiak hitam, leher hitam... n ade member saya tu perut dia jd itam tiap kali dia peknan... tu menandakan perubahan horman time kite peknan... n jgn riso... insyaallah after deliver nti, sumenye akn normal balik... cume cepat or lambat jer nk kembali normal tu...

xplain la kat your hubby, insyaallah dia paham... kalo u sental2 pon still x akan ilg sampai la u bersalin nanti... so mcm mane? ade lega? hehehe...

notti netti said...

ziana luv farrel - uhuhu kok usah risau...udah di lihat.......rasanya dah tinggal kesan tapak kaki kat c2. huhuhu.....jangan risau eh....

elly - huhuh ada lega skit huhuhu

ZIANA ♥ FARREL said...

uiks...ade ke tinggal jejak??rasanya xde..sbb tu i tanya.. :)

notti netti said...

ziana luv farrel...
iyo ker...okey...i tinggal jejak skang....sila salahkan mata i yg rabun...:)

anin said...

i x pasti la ..tp kwn i ada gak try sabun belina.. kawan i cakap mujarab

u try search belina kat mr google..then u try la tgk cmana produk diaa

notti netti said...

anin...
ooo i tau belina tu...susu kambin'
okey i google skang.

mamazana said...

netti, mmg masa pregnant sume nampak x lawo.... kekekeke... dah bersalin nanti back to normal. don't worry ye dear..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno