Monday, November 30, 2009

AIDIL ADHA YANG MENYERONOKS KAN....:)

At Jonker Street
At A'Famosa Water World

Kerja I menolak si Imran nie jer laaa...

HUHUHU.....SELAMAT BEKERJA KEMBALI EVERYONE.....:) HAHAHA ....
Korang seronok tak sambut hari raya haji nie? Saya seronoks!!
As for me...1st ingatkan biasa2 jer lakan, since I balik melaka...and as previous menyambut raya haji...cam...boleh laaa.....sambut sedara mara datang, sambut daging korban datang....errm itu jer la kot.
But sepanjang aidil adha nie...memang seronoks sangat...bukan sebab nak menyambutnya yer...huhuhu..sebab I dapat jenjalan...(itu jerk) iye la kan...sometimes raya aji nie...dok umahhh jer la kan...bosan. Kerja layan imran tengok kartun or dia layan I tengok cerita I....(after kena cubit la).....But during raya haji, suprisely my hubby willingly bawak I, imran and my abah, mak gi jenjalan. For sure benda yang paling odd sekali my hubby nak buat. Oh! apakah?!!
Raya pertama...okey la, I jenjalan rumah my cousin at tampin....my cousin beraya rumah my parents kat melaka. Then esoknya, I dengan selamba ala-ala badak ajak my hubby ke night walk Jonker streets kat bandar melaka which I know my hubby memang tak suka pergi tempat sesak mesak cam tu. Nak ke Petaling Streets pun fikir 2x...ini kan pulak.....hmmm
At first as usual la tengahari tu dia buat muka toyeee jer....sampai la around 9pm....leh lak dia cakap..."jom lah, kata nak gi melaka? ajak abah and mak sekali" uiiissshhhhhh laki haku ker nih? cam lain looorrr.....apa lagi...menggelabah cicak I.....cari baju pakai sumer, inform my dad, mom....cuci montot imran...(happy la katakan...cam tak pernah kuar rumah).....tapi sadly tak banyak gambar yang boleh ambil, since...memang ramai orang kat bandar melaka...jammed oooo.....sib baik my hubby sabar (mano u dapat kesabaran tu eh?) huhuhu...maybe hubby saja nak melayan si boroi nie kotttt hhuhuhhu sukak-sukak....actually kat Jonker streets tu I nak beli satu bag nie....dah aim dah...but bila patah balik, tengok dah takder dah...eeee....menci!.....then lepak2 bandar melaka...tengah malam ooooo beshhh.....
Then esoknya, hubby ajak ke A'famosa water world yang sekangkang kera jer dari rumah my parents. Sukak-sukak........imran sampai tak nak balik...kecut habis jari jemari dia....huhu...kalo ikutkan hati muda I nie..nak gak I menyelam and main gelongsor tu sumer...tapi...dok ingat kan ayat my mom..." Wen kalo terberanak nanti...tau la wen jaga sendiri....beranak la wen dalam air sorang-sorang" huhuhu scary tul statement my mom...isk....patah semangat......so just jalan-jalan bawak imran jer la......hmmm...apa kan daya.....lex...lex....ada masa lagi, tak larinya A famosa tu.
Then....ada yang lagiiiiiiiiii happy....ingat tak entry I yang lepas?? I nak breastfeed baby guna medela or Avent...kan..kan... I did ask my hubby for the duits nak beli benda alah tu.....and semalam my hubby sudah kasi itu duitsss...wowwwwwiiiii sukkkkaaaaakkkkkkkk bangat.....leh cari nanti....eheheeh (Ingatkan hubby taknak galakkan bf nie) huhuhu....happpy nya........nanti saya tepek jenama bf yang saya beli eh.....(sekarang tak beli lagi) tungguuuuu....eheheheheheh...sampai sekarang nie pun saya happy....sebab kat opis tak ramai orang...and meeting takder....makanan yang diorder takder sapa nak makan so I and my kerani makan hwa...hwa..hwaa...5 kali ganda sukakkkkkk

Me Naughty..me Netty

5 comments:

zh-ena said...

raya haji mmg aktiviti tak meriah sgt ka..bestnya dpt berjln2, ena cuma lepak kat rumah ajer..mkn..ngadap tv..pastu tido hehehehehe

notti netti said...

zh-ena - itu lah yg akan berlaku pada saya kalo hubby tak ajak keluar jenjalan.....(dok umah tgk tv)

Emy Omar said...

Ween..best ek gi jenjalan time raya haji..ha..ha..kita pun suka pusing2 town melaka waktu malam..sebab tak jammed compare waktu siang tapi malam raya harus la jam kot..

notti netti said...

emy - jammed jugak laaa...huhu sib baik hubby ween jenis berani mati nye parking jer kat line kuning...sib baik tak kena tunda huhuhuhuhu......

mummy_ayu said...

wah..meriah ko gie jenjalan yer!! caya la!!


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno