Thursday, November 26, 2009

AKTIVITI BALIK KERJA SEMALAM

Alooo peepsss....
Hari nie, saya masih bekerja....cuma seronoks skit....bos belanja makan huhuhu.....sib baik..idok sedey jer balik kg lambat kih3x.
Semalam after work....straight away to The Gardens Mids. Kiri kanan semua promotion/Sale...huhu tak tentu arah mak buyong nie....dalam dok perut sekejap mengeras sekejap hokey...huhuhu....tapi gagah jugak jenjalan sampai ke MidValley. sonokssss....
Ingatkan just nak beli diaper bag for coming baby IRFAN.....tup tap tup tap.....terbeli memacam benda. Tak yah la tunjuk gambar eh...malas siya. Nie semua sebab sale lah....ehehe antara barang yang saya hingat beli semalam ialah....ermmm set penjagaan bayi (cute nice beg, chomel jer isi dalam dia....ada small gunting, sikat, pengikis kuku, klipper and etc), then botol susu avent, bumble bee bottle, ermmm apa lagi ek..oh..! boleh tak??? dekat2 nak beranaks nie, I tershopping baju ngandung. heeheheh salahkan modern mom yang buat sale.....huh! Tapi I memang dah lama berkenan baju cutting overall tu...hmmm sukak-sukak. Diaper bag baby I beli kat Toys r us. Tot nak beli mainan imran but bila tengok mainan semua ala2 bole bertahan 5 jam jer (if imran main la) terus tak jadi beli. Tapi Toys r us ada sale lah for pemegang kad je yer. After terjalan-jalan...tershopping-shopping sale.....peruts I dah meragam....bukan nak beranaks yer...tapi lapar. I sms my hubby, kot dia ada kat rumah ker...and dia cakap dia lepak mess with his frenz....walllahhhhh!!!! time dah kul 8.30 pm....time to eat.....ingat nak masuk italianese, the gardens...tapiiiii cam tak best lak...makan sensorang.......cam...ntah apa-apa laks....so berjalan la lagi.......sampai la terjumpa pastis.....ala yang I mamam ngan mummy ayu ari tuh. Ada dalam entry Mummy Ayu.
Wah....berbunga2 hati sebab memang nak makan benda kat atas tu, cuma waktu berjalan2 semalam I tak terfikir pun. Kengkonon nak masuk ISetan....tuh yang terserempak ngan PASTIS dulu. Letak je bontot atas kerusi, I terus mintak bread butter pudding and ice lemon tea. huhuh terror tak? Pelayan tu tak sempat tunjuk menu...kih2.....kengkonon nak tunjuk I nie regular customer la.....baru dia layan baikssss punya. Memang baiks pun. siap dia letak segala barang shopping I atas kerusi lagik...huhuhu...macam my shopping bag pon nak join mamam sama. Isk.


My harta-harta yang dibeli.....diberi kelebihan duduk kat kerusi sebelah I.....nyeh nyeh nyeh...


My handbag kat sebelah kanan I...kira I makan berdepan pintu masuk ISetan and berkiri kanan kan my shopping bag and my handbag......boring tul. Nak ngumpat pun tak best......


Eh? mana makanan I hilang????
heheh buat2 tanya laks........makanan I tadi dah ditransfer dalam peruts I...kih3x.....kenyangs and sedap, cuma rasa macam skit jer pudding dia kali nie....oh! apakah.....???? Then I ask for strawberry shortcake cam Mummy Ayu mamam.....tapi dah habis....sob3x...tak bley mentekedarah lagi. Dah mamam, I gie masuk ISetan, cari benda2 halus (barang sale). Tapi tak berapa besh la....so, I dcide to go to Mark & Spancer.....just to beli diary diaorang....ada one small diary from M&S nie memang shantiksss and shomelss...harga dia rm35.00. Kecik jer....cam besar tapak tangan, tak snap gambar, takut SA marah eheheh. Tapi bila fikir2 baliksss...tak worth it la. Setakat rm35.00 dapat buku kecik....errmmm tapi cantik...tapi...bila mengenangkan orang susah..(cait!!! terkenang konon, cakap jer la duit ko dah nak habis).......but...the same time, I memang dok termenantikan planner book from starbucks.....ada beberapa cop jer tinggal sebelum dapat planner tu for free.....yang my hubby kalo beli air starbuck tu asik lupa nak cop....eeeee membazir cop jer. Takper... I tunggu planner s.bucks jer la......tapi kan...diary keluaran LUXE pun nice what? berpatutan gak harga dia......eeee obses lak ke diary. huhuhu....okeh laaaa...itu jer la bebelan saya.......sampai jumpa lagi, and
selamat hari raya haji....
muahhhhhhhhhhh!!!!!!!

Me Naughty..me Netty

6 comments:

Aleyn said...

Kadang2...shopping sesorang pun best tau...kita bebas nak shopping sakan...tak yah risaukan hubby tunggu ker...anak2 yg tak reti dok diam ker...kan..kan...

Selamat HAri Raya!!! u memang notti

Emy Omar said...

Wah..mak buyong ni sensorang pun jadik ye bershopping..he..he..kita pun cenggitu gak..sorang pun sorang la yang penting fulus penuh hahaha.eh ween kita pun tunggu planner yang cantiks dari starbuck tu..memang tertunggu2 nih..

notti netti said...

Aleyn - betoi...betoi...best sebenar nye shopping sensorang....huhu...nak bertapa berapa lama kat kedai pun takde sapa nak wat muka (muka yg selalu suami kasi-muka nak balik cepat)

Emy - shopinggg selagi wen tak beranaks emy......kang 60 hari kena dok dalam umah, apa yang nak dishoppingnye. Yaaa mari kita sama2 tgu planner s.bucks tu hehehhe

zh-ena said...

sama la kita masih lg bekerja hari nie..

Rifqi Zuhairi said...

Alahai..bestnye g shopping sensorang kan...dh lama x g shopping sensorang..asyik berekor dgn anak along jer...huhuu..baby den xpe..dia dok dendiam kt umah opah...Selagi belum pukui 5pm..kita keje la kak net ooiii...

mummy_ayu said...

oo..makan bread butter puding sensorang..jelous nie..terbayang kesedapannya...nangis beb!


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno