Saturday, January 2, 2010

POCOYO, SKII, Tudung ARIANI bla...bla...blaaa...

Wah...disaat petang yang hening plus panas...I masih lagi sanggup melayan anak I tengok POCOYO...(I yang paksa dia tengok...idak dia ajak I sepak bola kat luar) apo gilo minah pantang nie nak sepak bola...aritu baphak ko ada, bley la ko ajak.....seremmsss la takut tertetas lagi jahitan nak oiiiii......tobatttt dah........tak hingin dah tengok muka nurse2 kat pusrawi tu......(suka belek nonoit I)



Apsal lak panas petang nie ek?...kat kg I ler.... nak kata I buat dosa....blom lagik!.....tahun baru nie...rasanya tak buat dosa lagi kot kat hubby I....huhuhuhu......time I sakit nonoit kat spital dulu....ada gak I mintak ampun kat hubby if I ada dosa...but dia ckp I tarak dosa kat dia...so confirm la...I takder dosa, suci murni gitu....tapi panas bangat la....kipas pun tak memberi kerjasama......adakah penangan jamu mak I?.....punyalah banyak hari I minum jamu air longkang tu...tak kan baru ari nie panas.....ah!! lantak ah ko labu.......jap lagi I terjun ngan baby and Imran dalam bath tub....(ada ke bath tub kat umah mak I...huhuhu BESEN LAAAAAAA......sikit punya beso besen ooooooooo) mak ai buat cuci baju...I buat berendam ngan anak I...siap leh buat mandi susu lagik.......tapi tips...nak mandi susu...jangan bagi anak u join...kang habis air mandian susu tu depa minum....rugiiii ooooooooo........

Hari nie.....masih lagi takde mood nak story pasal perisiwa beranaks I. Mungkin sebab cuaca tak mengizinkan huhuhu baikksss punya alasan......so....I blog walking jer...and merampuk ke blog ntah sapa2....eheheehhe........

Oke....memacam I jumpa bila dah berjalan2 kat alam maya nie....jengah blog orang......so....terpandang la cerita pasal produk penjagaan wajah jenama SKII nie.....teruja la gak nak tau...apa best bebeno ker benda ala nih?....tapi...mahal gilos...tapi nak cuba....hmm.....baca orang komen tentang best product ...SKII T. Essence tu....cam bessshhhh je....uols yang pernah pakai product nie....sila beri kometang eh?........cam berminat lak.....huhuuu.....

Then I tertaip pasal tudung ARIANI kat google....bukan apa...semalam curi2 keluar ke melaka...and singgah kedai ARIANI...so terbelilah tudung simple harga ntah apa2 tu sebanyak tiga jenis...isk..isk..isk...gatai hang......sib baik my mom tak kepingin...dia siap sound baikkk kat SA Ariani yang cute miut tu.....(since budak tu suh my mom beli gak) my mom dengan dialog takde perasaan dia..."Makcik biasa beli tudung kat pasal malam tu....ala...yang macam adik pakai nie......korang sama pemborong eh?".....budak tu terkedu, dah sah2 dia pakai tudung ariani.......I blah......mak I nie kan...haduiiiii....

So nak dijadikan cerita.....I pun jengah blog2 yang ala2 ada buat tudung cam arini nih...hmmm so I dah pick and choose mana yang berkenan...nanti kalau dah dapat and menepati citarasa I...I tunjuk kat uols eh?......

Hokey...anak sulung I dah buat taik....serious...dia berak kat depan tv...cilak*&^.....isshhhhhhh.....potong steam.....chiaossss...adigos,,,,asparagos

Me Naughty..me Netty

5 comments:

emy/mamasuri said...

uit..sudah semakin sehat ....
tudung ariani tu mmg mahal siut je..
tp kualiti kain dia bagus cam siut jugak..
hehehe..ko nak pakai sk2...bagus2...
nnti kulit manyak cantik...especially micracle water dia tu...tp poket kena ketat skit lah...

notti netti said...

alah...tang poket ketat tu yang susah tu......takpo..I beli sikit2...kumpul duit sikit2...and copek duit hubby sikit2...huhuhu...lama2 jadi bukit...kan? kan?

satijampong a.k.a.mommyYen said...

salam kenal,salu jengah blog u since b4 u delivered lagi.sonok baca tau..niway..tk care

Aleyn said...

Anak2 i pun suka tengok kartun Pocoyo tu...comel sangat..

[-suziey-] said...

p/s:pls confirm attendance for blogger's famili day ok..dateline to confirm is 24th:)


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno