Wednesday, June 2, 2010

KISAHNYA.......PABILA AKAK MAYA KARIM SOUND NOTTI NETTI !!!!!BAIIIKKKKKKKK PUNYA

Yer! Maya Karim kembali lagi..
tepuk tangan ^_^
after Mummy Ayu and Lin berjaya melarikan I ke
2nd house midvalley..
(ingatkan dah selamat)
gheghupanya adaaaa lagiiiii...

I kembali ke ofis around 2.45 (kul 3 sebenarnya)
bos slow and bos garang takde...
so I cak kuncak...gosip2 laaa dengan
kerani ofis
alaaaa jangan risau laaa..kitaorang tak ngumpat..
kitaorg keji size kaki masing2 jer....
so...one of the kerani tu try kasut guess pink kaler unggu I
since dia kata nampak beso kasut I
yer laa kata size 8
diulangi...size 8......
so tengah aksi2 try menerai tu.....
Maya Karim datang daaaaaaa.....
korang cuba perati gambo kat atas tu..
belakang si MK...my gosipan kerani cepat2 blah...tinggalkan
I terkontang kanting sensorang..
terima kasih wahai kawan...
kamu laksana meninggalkan daku di medan peperangan
kamu biarkan daku mati syahid sensorang..
mulia kamu ya!

haaa.....bila MK nie nampak kasut I....
dia mula start mukadimah dia....
"anak dara saya pun sama size tapak kaki ngan Puan tau"
ok..ok...fine..
dia dah start enjin....
(kat tangan I hehehe ada camera....wahai camera! mulakan tugas paparazi kamu!)

bom bam bom bam pasal kasut..
dia pun try kasut I...
yang terkejutnya siap angkat xplain pasal kasut tumit tinggi nie...

haaa korang tengok tu..
apa dia buat...?
bersungguh-sungguh nampaknya.
sib baik I berjaya snap gambar yang nie jer..
I tak berjaya snap gambo dia angkat kasut I ala-ala handphone...
sungguh! tak tipu...
then dia cakap
"puaaaannnn....tak ramai orang boleh pakai kasut tumit tinggi nie..
saya puannnnn....selalu pakai kasut nie...siap gie midvalley pusing satu round...boleh mati orang tengok....bla bla bla yade yade bla bla
 kedeboom boom bomm chak bla...bla"
I senyum jer.....dalam hati....
ala MK, ko tak tau ker midvalley tu my 2nd house....and some more pasal kasut tumit tinggi round kat midv...ko sorang ker jer leh buat sampai org tengok leh mati????.\\
ah! malas laa nak citer......berlambak lagi org pakai kasut tumit tinggi gie shopping compleks..takder lak kuar paper...ramai ke boleh mati menengoknya...
then akak tu cakap lagi...
"puan, kalau nak pakai kasut tinggii...mak sure puan rajin, selalu guna...kalau jarang gunaa....sakittt.."
(aloooo.....selama nie I pakai selipar ke gie ofis?)
then dia cakap lagi ....diakan cakap tak gheti nak bubuh nokhtah...
"Tak ramai orang boleh pakai kasut tumit tinggi nie puan....
kalau tak gheti pakai...susah...orang tertentu jer boleh pakai..
meh akak kasi tips.....kalau nak pakai kasut tumit tinggi...make sure beli yang tapak nipiiiisss giler...runcing..baru sedap pakai...kalau tapak tebal...isk...tak sedap pakai..."
(akak MK.....kalo org tu dah suka stilettos....bagi jer la berapa inci..berapa tebal...semua dia sapu...ada pahaammmmmmmmm)
then dia kasi tip lagi...suh sapu lilin kat tepi dalam kasut supaya tidak melecet...
okey kak...I terima..tapi I sayang nak buat....so I tolak ketepi..
then dia sambung lagi...
"Puan kalo nak tau pasal kasut tumit tinggi...bagi tau akak....akak tau banyak tips...bla..bla..yadeee..yadda..."
okeee...okeee..kak....saya nie baru ari nie belajo pakai kasut tumit tinggi...
last sekali I tanya dia...akak ada berapa pasang stilettos????
dia cakap
"Stilettos??????apakebenda tu???"
errkkkkk......sentap I!

pssst:- I kena ambil pil tido...bukan untuk I....untuk dia....
sekian...

oh! lupa..kami semua warga kerja...sayaaaaang akak....
Me Naughty..me Netty

12 comments:

mummy_ayu said...

adoi..makin terror dah ko amik gambar curi...leh la minta kerja paparazi nie Net...yg tak leh blah..
ayat "kami warga kerja sayang akak"
ha ha ha!!

Oyat Yaza said...

hahahahaa..mujur saya xde kt belakang sana tu...

notti netti said...

Ayu-....dalam byk2 akak.....kami semua sayang die...eheheh

Oyat- ko ngelat!

notti netti said...

Ayu-....dalam byk2 akak.....kami semua sayang die...eheheh

Oyat- ko ngelat!

maszmadi said...

uish!! die nyer crite leh wat 1 episod drama.. layan je la akn kalu org cam tu.. hehe

notti netti said...

masz-hadui..boleh berdarah telinga hehari dengar dia celoteh.......

littlehumblelynn said...

kelakar tul you nih net...dari pg td dok baca entry you...mmg wat senyum smp ke lunch..yg nih lak wat bekal nak senyum masa nak lalu dpn MV sat g..sure jammed sat g tuh..opis ku di PJ..confirm lalu situ nak balik umah d ampang...

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

haaa...dia lagieeeeeeeee...

giler mmg suke borak dia nie ek ;p

notti netti said...

little- eh? yer ker...nenanti boleh la singgah kat midv after office hr....boleh jumpa borak2 eheheh...kalo u nak I ajak akak tu pun boley eheheh...

Ladyverde- u taknak imagine.......cukup la i sorang yg tanggung eheheheh

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

hehehehe kakak MK tu mmg kepohci la...paling best dapat snap pic MK tu...mmg ada gaya paparazi hehehe

firahadifa said...

nett, aku pon da mula sayang kat dier.. kekekeke

notti netti said...

Adlin- huhuhuhu ko tak nampak lagi kepakaran aku yg lain....menakotkannnnn

Fida- ya...marilah kita berikan sedikit kasih sayang pada MK...beliau amat memerlukannya....


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno