Friday, June 11, 2010

Al-Kisah diriwayatkan perjalanan hidup sehelai comforter.....

Ini adalah selimut.....atau bahasa Melayu kampung dikenali sebagai geborrr atau bahasa translate Inggerisnya ialah comforter and bahasa saintifik notti netti ialah 'selimut haku'!
Apa keistimewaannya dengan this beautiful old school geborrr....???
Adakah ia mampu memberi tuan empunya diri...duit ? jodoh kah?
ohhhh! tidakkkk...tidakkk..
dah namanya pun gebor aka selimut....
dah tentulah tugasnya untuk mengcover body tuannya yang sejuk mejuks....

Apa yang nak I storykan di sini ialah...
semalam I angkat this gebor from my ampaian,
I cium bau this gebor...sangaattt wangiiiiii okeyyy, lebih wangi dari ketiak korang
(memang la wangi, namapun baru cuci, cuba ke perapkan setahun...
cium tengokkkkkk!)
eheheheh
so, time I cium gomol2 this gebor (eleh...tak stim pun)
seketika I terkedu, kalo dibilang hari
hmmm sudah tua rupanya usia gebor nie
Seingat I, I beli gebor nie kat sempadan Thai/kelantan
ee'h tak seludup...I pergi berstatus VIP...ceh!
hahahaha.....
I beli gebor nie dengan harga RM 35 dari RM 90..
(suka hati mak I jer mintak harga murah nak mampus...dia suka buat kedai tu macam mak bapak dia yang punya.....siapa yang untung??? anaaakk dia gak, mak I kan gangster...)
kekdahnya....
I beli this gebor semata-mata sebab nak bawak ke ITM Shah Alam time tu
(time tu nak lapor diri kat shah alam, cam nak pindah satu rumah!)
I beli this gebor tahun 1999..
so...sekarang usianya udah er..er..er..dah 12 tahun....
kalo bela kucing...dah mati dah agaknya....
tengoklah! dah koyak rabakpun.....tapi koyak kat hujung jer...
yang lain masih power!!! macam mak dara...

see....kat tepi2 tu jer yang koyak, maybe sebab I selalu sangat basuh machine....
tapi color, warna tidak cacat....gambar still ada...
sayang sangat kat gebor nie....
time I sakit....gebor nie la yang menjaga I...
(ala...jaga cover diri I la...kalo jaga kasi I minum air...memang I lariiiii pecuttt!)
this gebor jugak berjasa pada member I...seingat I...waktu 1st sem...I jer ada gebor yang ala2 comforter cotton nie...sooo...ianya menjadi idaman kalbu ex house-mate I...
sesuka hati diaorang jer....harta aku harta ko...harta ko...tetap ko punya..

this gebor juga, berjasa pada ex boyfren I....
eh' korang jangan negatip eh?
kitaorang tak tido sekali....gebor nie lah I hantar ke rumah bujang ex-boypren I...time dia sakit demam dolu-dolu...
I sakit???? harammmmm......
(agak2 kalo En.Hubby baca, dia koyak2kan tak this geborrr????)
Macam2lah jasa this gebor....pernah juga ditransformkan menjadi alas tempat duduk..ala2 carpet gitu.
time dok bujang, takder duit nak beli carpet...so this gebor lah jadi mangsa...
selain tu ia berjasa menjadi langsir...
kejadian belaku still kat rumah bujang
time tu I duduk Kemuncak, Seksyen 9, Shah Alam.
takder duit jugak nak beli langsir (namapun studenttttttt...)
so this gebor diperjudikan menjadi langsir....
oh! this gebor juga pernah diperkotak katikkan menjadi
custome hantu......tak payah lah I discribe kan....menghanginkan jer...
yer, yang paling I ingat...bila I nangis..this gebor la menjadi tempat I lap hingus....sekian..
So....apa yang I nak highlightkan kat sini ialah
I sayang sangat kat this gebor....(baru hari nie ko perasan ko sayang gebor nie??? sebelum nie ko main henyakkk jer....)
sampai bila agaknya service mu akan bertahan gebor????
 hmmm^_^

Me Naughty..me Netty

11 comments:

mummy_ayu said...

fuyoohhh..lama tu dia berjasa..samapai dah mcm rupanya..tapi ok la ko still guna dia...

emy/mamasuri said...

lama nyer...
gebor tu akan btahan kalu cik abg ko tak jelos dah..

p/s: teddy umah aku tu pun bekas ex aku kasi..sedang elok dok tepi tv..kalu laki aku tau..confirm kena sembelih..hahaha

momguess said...

aku rasa kalau en hubby bc n3 ni
die xkoyak gebor tu
tapi konpem die suruh ko tido luar kan

notti netti said...

Emy- takpe..nanti aku kasik tau laki ko....eh! aku nak tya ko benda la...tapi aku segan..tapi kang tak tya aku sesat jalan....

notti netti said...

momguess- aku n hubby mmg tido luar eheheh...confirm dia suh aku masuk tido dalam ehehehe

Nana said...

heheh my son ada selimut busuk. dah umur 6 tahun pun still hurung the selimut kehulu kehilir.

notti netti said...

Nana- susahkan nak kasi pisahkan eheheh

notti netti said...

Nana- susahkan nak kasi pisahkan eheheh

Hidayah Shafiruz said...

huhuhu...kte pon ade shelimut bucuk yg mak jahitkan mase masuk matrik. Ade gambo power puff girl. By the way, ur cup cakes amat sedap sekali! Thanks a lot nett. I loike coklat yg kt tgh tu...nanti2 buleh order lagi (",).

Hidayah Shafiruz said...

huhuhu...kte pon ade shelimut bucuk yg mak jahitkan mase masuk matrik. Ade gambo power puff girl. By the way, ur cup cakes amat sedap sekali! Thanks a lot nett. I loike coklat yg kt tgh tu...nanti2 buleh order lagi (",).

notti netti said...

Hidayah- hahah thanx, sorielah sempat jumpa u kejap jer....cium pipi jer...sebab time tu ada nak jumpa org lain lak....takpe...past nie kita dating sama2 sambil pegang tangan nyanyi2 eh????......


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno