Monday, May 3, 2010

KEGAGALAN PEMILIK BLOG URUS RUMAH TANGGA.....

Haaa? korang terkejut?....I pun terkejut.....
Nape I buat en3 itew.....sungguh membuka pekong didada.....!
Huh......Mr.Hubby yang suh I buat en3 nie...
jangan ingat I tak berani buat? ehheeheh

Yea..yea...I akan uruskan rumahtangga dengan lebih berkesan lepas nie..
ayat nie macam pernah diulang suara tahun lepas dan lepas...dan lepasnya lah.....

Nie...mesti sebab I masak nasik goreng masin semalam.....
Dia hangin...huhulalala....lompat katak dulu....
(alah, cam tak biasa makan nasik goreng masin)

I dah bagi alasan baik pun dia tak nak terima...
seyes...I masak nasi goreng masin tu sebab nak tau sama ada U masih ada deria rasa lagi atau tidak.........selalu busy kerja......tu yang I nak tau...
u masih ada perasaan RASA sayang tak kat I...hahahalalalalhuhuhuhu.......

dari bab nasik goreng masin...terjangkit la pulak dengan rumah...
Yer...yer....rumah adalah seperti kucing beranaks kembar.....
kalau bersih yang nie...kotor yang tu......

Ini memang salah I......
Penat laa....balik ofis...then terus ke kelas pastu nak masak lagik......
tak habis......dah macam bibik....cuma bibik tak gie ofis jer.....
sabtu ahad pulak...I kena balik kg, jenguk anak.....
U best la dok KL....:(

Mr. Hubby pulak jenis rajin....sidai baju ofis atas kerusi makan...
adeh...cam bendera lak...
kalo I tak angkat...hmmmm bertimbun....

Oh! and mr.hubby suh I buang separuh baju I yang bertimbun.....
bila I check.....baju dia yang banyak sebenarnya...huhuhulalalala...lompat katak lagi.....
barang kotak2 u pun banyak...dah tak tau nak sorok kat mana....
kira kalo pencuri masuk....
nak sorok pun susah...
semua bawah katil dah fully booked....

Tapi apa2 pun, I akan usahakan kemas rumah dengan licin selicinnya..
sebab I dah cuti sem ni.....
bolehlah...balik ofis terus mengemas...memasak...pergi kedai....shopping....ahaks....

mesti u balik ofis dengan perasaan berbunga-bunga
and tak ugut nak kawin lain.....ahahahahah

pssst-You pun kena la tolong I....keluarkan baju dalam washer machine pun takper....


Me Naughty..me Netty

4 comments:

ann @ hatiberbunga said...

ahahaha...!!! cam terkena jugak kt batang idung i yg flawless ni. hihi..

deena awanis said...

hehehe..i pun lebey kurang u jugak ler puan netty..seb baik my hubby xde ngomen2 lagik je.dah ler masak pun idak..ngeee..

notti netti said...

ann/deena- hahahah tak sangka kita sejiwa...huhuhu

YanaNuar said...

Hurmmm..memang tepat ke batang idungku kihkihkih...ada gak cik somi komen..so,sebelum nak bukak lappy mesti kemas umah dulu ghee..

Aduhai..kekadang betul2 lalai bila dah bukak blog ni kan?


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno