Wednesday, May 19, 2010

TOP HOST 2010........meh dengar cerita I pulaks.......

Gud Evening everybody......camno body korang? ada turun???
I naik 1 kg tadi after tertelan sebijik burger buatan abang gerai burger...
Tahniah buat abang burger,

apa uols buat sekarang?
I tengah tengok tv........uols tak tanya, I sendiri kasi jawab.
Ter 'on' tv3...so tertengok lah live MALAYSIA TOP HOST 2010
Baguih2.....yang pompuannya lancar jugaklah....walaupun kengkadang tu cakap ngalahnya nak kejar keretapi.....yang lelakinya...hmmm tershashul mashul....cara cakap, kepala ada gaya,
tapi takmo lah gelakkan diaorang, sebab diaorang buat live talikas......

Nak cerita pasal TOP HOST nie skit...
aku pun ada pengalaman (ceh!takmo kalah!)
time aku study kat UITM shah alam dulu, dulu aku amik MASSCOM...(sebelum aku kantoi...berchinta....huaakkktui!)
adalah segerembolah geng2 aku dolu2...laaa.....takder la gediks2...cuma pantang dengar TV3 buat casting penyampai berita.......mulalah mengeletis....panas bontot.
adalah muka2 geng I nie...and I...sekali..huhukhu...
sanggop tu ponteng kelas semata2 nak gie audition kat sri pentas......dasattttt,,,,
time tu I tak tau lagi OU-OU nie....I tau bukit raja jaya jesco giant, shah alam jerk....eheheheh
Midvalley pun time tu baru nak bukak...so nampak cam jakunnnnnn jer laaaaa.......
(sekarang??? sapa jakun???? cakap!)

I pun planning la dengan 2 orang member I nie...yang selebihnya...takut ponteng kelas,......takut lecturer marah...konon........padahal takuit nak interbiu...cam I tak tau.....

So, kami bertigapun pergilah ditemani cousin I turut sama nak join......
Wah! make up tak hingat.......sampai ke gigi pun nak pakai liptik........teruja la katakan.....

sampai jer kat sri pentas...mak aiiii orang beratur panjang......
I ngan my member nie...macam dah down jer...
Ingatkan kitaorang nie vouge.....rerupanya ada lagi vogee tebabas......
shantiks2 lak tu......tapi member I yang sorang nie dok nasihat jer kat I, tahap rupa jer tapi cakap terabor...baik tak payah.....
dengar jer nasihat dia, jinak sikit jantung yang berdebar2 cam bom jangka nie.....

Berkat ajaran member I budak broadcast yang tak join....I konpiden yakin laaa....I cakap tak terbelit tak tergeliat tak terabor....mentennnnnnn jer.......sambil pintal2 rambut karat.
So, bila masuk jer bilik nak telecast tu, ada akak cantik nie kasi la skrip...
sebijik skrip pembaca berita...(apa ko ingat diaorang nak kasi ko syair????)
terkulat2 I baca........macam hafal pun ada......nak nak pulak..ada tv kat depan bilik menunggu tu......so kita boleh tengok la.....rival masing2 ceh!
I nie pulak ada sejenis penyakit,,,,kalo gemuruh jer...secara otomatik, tak yah tekan suis....tangan I bibir I, akan menggeletar...slow skit dari parkinson jer...
mula2 tu oke...I dapat kawal perasaan merapu nie....bila jer nama I kena panggil...makkk aiii rasa cam nak sawan time2 tu jugak.......tapi mujur kepala, dada, pungkok, kaki I....relaxxxx jer.....bibir and tangan nie jer yang ngengada......

Masuk jer bilik telecast terus kena berlakon (berlakon ker?) baca berita...
baca pun depan sapa ke nama dia calvin ng apa ntah...dia baca berita inggeris...
hmmmm hampeh, time kat luar bilik....I praktis....laju jer I baca......takder cacat cela...lancar, berkarisma....ayu, anggun...konpiden....
tapi, bila dah depan skrin........semua yang I cakap tadi ilang sekelip mata......ntah mana dia pergi!
tercungap-cungap I baca......yang I remember...last2 I buat ayat sendiri jer.......yer la tetiba jer mata nie kabur........kompom buatan orang nie...jeles.

so, salam tinkiu jer dari pak calvin ng....
tak dapat la tu...sudah terang lagi bersuluh!
I keluar jer dari bilik seram tu...ada dua tiga pasang mata tuju kat I.....ala nak tanya tips la tu...haram I tak kasi.........cuma I cakap jer......"make sure uols baca jangan tengok teks sangat yer..."
uiiihh sungguh2 diorang mengangguk......kih kih kih.......
My friend lagi best..........tak kuar suara langsung.....batukkkkkk jer......
sampai Calvin suruh dia keluar kejap, ambik angin...sudahnya tak panggil2.......
pepaham jer la kan....ko dah diskolifite....hahahaha

So kekdahnya, kitaorang pun blah la ke OU...(1st time pergi time tu)
Makan Mc'D.......share duit sama2....student.....bukan byk duit punnnnn.
tapi totap tak nyesal ponteng kelas........
bila lecturer tanya? pepandai le jawab.........lalalalalalalla

so.....apa nak ditekankan....disini, jangan uols gelakkan penyampai berita, pengacara yang tersasul....sebab uols tak tau isi jantung diorang debarnya cam mano......I pernah merasainya dulu...I paham...tersangatlah paham........sekian.......

psst:/ ape kejadahnya finalis2 nie menari lagu NObODY -wonder woman nih! ngan lelaki2 pun join.........isk...isk isk....
Me Naughty..me Netty

3 comments:

firahadifa said...

hehehehe... tak sangka aku ko berani menyahut cabaran... tak pe nett, pengalaman....

deena awanis said...

hullamak cayalah puan netti neh..kalo x tergelabah masa audition tu, konfem starbuck latte u bermamakan artis dah skang neh..hehhe

notti netti said...

Fida- hehe aku kan gilo kengkadang...ko jgn tak tau....

deena- itu la.....kan? eh! I bukan artis ke skang?


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno