Saturday, May 1, 2010

Tetiba Teringat Kawan-kawan Sebogel dulu...

BOGEL????
siapa bogel?? kat mana? mana gambar??? Forward kat I!!!!
Wahhhhh! I can read your mind la beb.....sungguh kurang dipercayai!

Bogel di situ tidak membawa maksud apa-apa yer akak2, adik2....kawan2.....
It just that, dalam keboringan nie...
I kena kerja time orang sibuk cuti hari pekerja kan...
(harus amik off nanti....)
I terajin pulak singah2 cari pasal kat blog2 kawan2 and blog belum jadi kawan lagi...
So tengah2 sibuk busy body kisah rumah tangga, affair mengaffair couple orang...
I tetiba teringat my bekas2 kawan2 sepermainan dolu dolu....

Time kami......

Mandi sama2 (itu yang dimaksudkan teman sebogel)
Makan sama2, pinjam baju sama2, kena marah ngan mak bapak, cikgu, jiran tetangga sama-sama.....
banyak la sama-sama....
Nak kira kenangan I with my old school friends nie memang banyak....banyak sangat...
(sebab I pindah randah...so kawan memang ramai)
kalau time tu ada blog dah, sure banyak gambar I ambik and story mory kan.....
tapi time tu zaman jahiliah,
computer tu kalau ada...rasa cam hidung tercatuk kat atas lah!
tahap tak boleh nak turun-turun bawah dah....

But now....
bila ada blog nie....memang seronok
macam addict to drug pulak....

tadi I singgah kat blog member time I and her tingkatan 1 kat Kangar, Perlis dulu....
dulu kami nie perangai cam bebudak...(iyelah! dah namapun budak..apa mengong ko net?)
suka gaduh2...pastu baik..pastu masam muka...pastu baik balik....
tapi bila tengok (baca en3 dia) sekarang
dah makin matang dah rasanya kita nie kan?...(Ko matang ker net??)

tak sangka....dulu kita suka gaduh,
suka jalan2 kat area kawasan banjir (dengan harapan dapat di ngorat kaum adam yang dah bersunat)
suka gi kayuh basikal ke library....(kayuh jer ke library......bukan singgah pun)
suka cakap tipu....(kadang kala tipu ini boleh membuat orang yang ditipu terkesima)
suka admire budak lelaki2 yang konon famous amos....(nama pun adam dan hawa...what else to do)
suka berabang2 kakak2 angkat.......(er...tapi i tak suka yang nie....) nanti kita bukak en3 pasal angkat2 nie yer...
suka datang lepak rumah kawan2 sampai lewat petang...(dapat minum petang secara percuma)
suka round2 bandar...(sebab pakai basikal..tak perlu masuk minyak kereta)

sonok rupanya jadi remaja kecik balik....
bila I jengah blog member I nie..
happy bila dia dah beranak pinak macam I...
ada suami yang caring....(suami I pun caring apa!....dah puji nie sila kasi duit! )
cepat je masa berlalu.....sob, sob...
emo pulak.....

I rindu kenangan zaman kita muda remaja....dulu.......
Dan sekarang memang I tahap sedih....
sebab i lapar gile tak makan pagi....
nak..nak...bila tengok si edward Cullen nie....lagi i lapar nafsu binatang punya.....
sedih siot!!!!!!
Me Naughty..me Netty

2 comments:

mummyezhanerfan said...

Ween...
Kita rindu awak..rindu giler..waaaaa...sedih..sedih..sob..sob..
hey..kita ada lagi gambar ween yang ala2 4U2C @ KRU tu hik..hik..nanti kita upload eh..buat 1 entry khas untuk awak pulak,..TUNGGU..

notti netti said...

perghh....emy....kih2...siot jer.....hahaha.....


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno