Wednesday, May 12, 2010

Bila Office Mate Lelaki berbincang mengenai topik Breastfeed

Yea..
I lari sekejap dari kesibukan kerja..
Berpinar mata tengok report nie...
So...I tukar ke channel you tube....donlot cerita anime...
tengah2 donlot tu, I terdengar (curi dengar)
dari bilik ofis sebelah...
4 orang ofis mate I berbangsa lelaki
sedang curi tulang sambil bercerita..
I tak kisah laaaa....diaorang pun
tengah release tension gak tu
asyik kerja...
buat kerja kena marah...tak buat kerja lagi lagi la kena marah
so...biar la diaorang lepak dulu
bos pun takde kan?
Tengah I dok best layan donlot mendonlot nie
I terdengar diaorang bercerita..
1st2 pasal bini diaorang,
tak kisah la.....bini diaorang bukan bini orang lain...
Then pasal bini diaorang ngandung....
apa perlu dibawa ke hospital
then tukar topik pasal isu semasa...
then, sambung balik pasal air ketumban pecah, nak buat apa..?
(hmm..lelakiiii...lelakiii....)
Then tetiba jer ada satu hero nie
bukak topik pasal breast feed....
I dengar jer la kan...
and ada satu ayat tu I tetiba tergelak beso
yang menyebabkan diorang semua diam...
salah sorang nie ada tanya, kalo bini kena ceaser...
air susu kurangkan? kalo air kurang nak buat apa?
Yang lagi sorang (belum jadi bapak lagi...)
Eh! kalo kurang, kita nie kena isap, kasi keluar air susu tu..
(berkata2 dengan penuh seriyes)
Sapa cakap? member lagi sorang tanya,
Tak...memang macam tu la....sebab baby isap tak kuat,
so air dari dalam buah dada tu lambat mengalir...
kalo kita suami dia isap, air dia cepat la sikir keluar
(ko ingat macam isap straw dalam tin???)
Hahh time nie I dah tak leh tahan dah...I gelak giler2 kat diaorang
and I terus bagi tazkirah free2 jer kat diaorang..
Aku harap korang pandai dah bila aku ajar eh?...
OOO....dah ajar ngengada nak mintak tunjukkan demo lak..
aku leku sorang2...!!
Me Naughty..me Netty

6 comments:

firahadifa said...

nett , bagus nyer ko bagi ilmu kat diorang , kalau aku la.. slapp them slapp... da la x kawen lagik.. nengada nak tanyer benda2 chenggitu.. huhu

Nieja said...

hahahaha..mmg klako la kak

SHAZA said...

hahaha....klakor!!!

notti netti said...

fida- kasi ilmu yang nie..diaorang dengar sungguh2....kalo aku kasi ilmu pasal kerja, sorang pun taknak dengar....lagi pun aku membetulkan keadaan ehehehe

deena awanis said...

hehehehe..ingatkan laki x penah pikir apetah lagi borak pasal mende2 camtu..kantoi sudah para lelaki!!!

Anonymous said...

sampai ari ni masih tertunggu2 net nk buat demo..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno