Monday, May 17, 2010

HAPPY BIRTHDAY TO U EN.SUAMI.......I buat suprise utk u...but......

Yer...salam ceria hari ini.....
anda sudah breakfast? saya belom!
dan sangat lapar......
manalah dak ofis mate yang I pesan breakfast nie....?
Oh! apakah tajuk entry hari ini???
Ya!!! En.SUAMI PUNYA BESDAY......!!!!!
lompat-lompat suka...
Saya sudah kehausan idea untuk celebrate his birthday...
seyes tak tipu....
so....atas bisikan lady gaga.....dan rasukan Nadia Bayu...
I pun buatlah suprise guna benda alah tu
(lilin kek yang banyak I simpan)

Ingatkan nak bawa En.Suami makan2...

but dia terlalu sibuk dengan kerja

walaupun pada hari sabtu:( dan selepas akademi fantasia..

dia masih belum kepulangan.....

ikutkan hati si Isteri...hanya mahu menyepraiskan si suami dengan berlagak mati depan pintu kena tikam...ahhhhh! takut pula kena tikam betul2 dengan En.Suami....So, I telah membakar lilin2 ini menjadi bentuk love...

Ya! sangat memenatkan...sila fikir 200kali untuk membuat style suprise ini...

bekejar2 I menyalakan lilin ini....

moral of the story....lenkali guna jer lilin yang bersaiz gemuk

dan jangan sekali-kali guna lilin kurus kering (lilin cake)

kerana ia cepat cair

dan jari saya hampir2 terbakar untuk menyalakan lilin ini nangis T_T

Apa yang ko buat tu net?

(badan berbau asap lilin......T_T nangis lagi...)

Ya! pada mulanya saya hendak membuat cake khas utk En.suami

tetapi...en.suami bukanlah penggemar setia cake....

so...I buat jer nasi goreng cili padi pedasnakmampusambikko siap dengan cili merah berdiri tegak di atasnya...(anggap jer cili itu lilin)

Ya! sekali lagi...fikir 200kali untuk guna cili itu (agak degil untuk berdiri tegak...walaupun sudah dinyanyikan lagu negaraku berulang-ulang kali)

Oh ya!....saya juga sertakan air milo ais untuk En.Suami...yerla namapun mencilikan suami..ada eloklah kiranya menyediakan pili bomba di sisi aka air milo ais.

tetapi...

"

"

"

"

"

"

harapan Ku untuk menyepraisekan En.Suami musnah tatkala......

"

"

"

En.Suami balik lewat

dan Saya seperti puteri kelaparan telah terbongkang tidur tidak sedarkan diri di atas bean bag

Apa jadi pada lilin2 itu??? hanya nasi goreng cili api itu sahaja yang tahu :(

apa-apapun, I bangun pagi (pagi la sangat)

and I nampak pinggan nasi goreng telah hilang beserta lilin2 itu

(jangan kata u makan lilin tu jugak bang?)

ehehehehehe

SELAMAT HARI JADI MY DEAR

SEMOGA MURAH REZEKI...AND BILA NAK BUAT ANAK LAGI????

MUAAAHHHH!!!!!

dari isterimu yang cute...sabar je la

Me Naughty..me Netty

6 comments:

mama tisya said...

lawak la bc citermu ni..gelak ku di pg ari....gigih tu wt lilin camgitu..kn wt nye en suami trus bukak pintu tiba2 trus masuk tk perasan trus langgar lilin..nasibaik die blk lmbt...ehhehehe...

nasigoreng bercili tegak tu nmpk lain mcm je..tetttttttttt...ahhahahhha

anyway happy busday to your hubby

Rifqi Zuhairi said...

Wah,,....so sweet of you....isteri mithali ni..tp...x berapa mithali la sbb sudah terbungkang atas bean bag...apa2 pun usaha murni anda amat dihargai...hahahah...

Anonymous said...

uish..romantica di amor kurang menjadik ekk.. tp mmg job well done la, bagus! kalau selit kupon dalam wallet dia berisi kata2 manis 'balik awal boleh dapat special treatment' mesti dia balik awalnyer..hehe

notti netti said...

MAMA TISYA- TETTT TEETTT TEETTTT....

ANGAH- KO CUBA TRY TENGOK...LETIH TAK LETIH NUNGGU....

mummy_ayu said...

cayalah ko net...romantis gitu...

notti netti said...

aNON- LAAA NAPA TAK TERFIKIR EH?

AYU - LOMANTIKA DI TAMPOI...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno