Tuesday, May 25, 2010

Anda Penggemar Maxi Dress?.....I sangat suka Maxi Dress.....

Ya, sangat menarik bukan? Saya amat menggemari fesyen ini, Baju Maxi saya ada setengahnya  telah di Kidnap dari lemari/gobok (kotak baju sebenarnya) ibunda saya. Waktu mula-mula saya menggeledah kotak lama pakaian ibu saya, saya terkedu apabila memandang 3 pasang baju maxi dress yang sangat cantik tapi sedikit lusuh dan tak up2date.....tapi pedulik sekarang kan orang tengah meroyan dengan fesyen vintage??? betul ngak??? Sila layari ke sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang dress ini........I copy Paste jer dari Tuan tanah kedaun......
Hmmm, agak kaget juga, mengapa gambar2 ini tidak mahu mengikut arahan???? sesuka hati mereka jer mahu menepek di mana2....sedangkan empunya blog ini sudah memberi arahan agar duduk di center.....isk benci....sengaja mencacatkan en3 saya pada petang yang hinggar binggar ini...meyampas.......gambar2 ini masih belom kenal agaknya dengan si mak lampir ini....! Huh!! kembali kepada topik dress maxi.....apa pendapat anda tentang maxi2 yang saya tayangkan di sini? cantik ngak???? saya suka dengan fesyen gambar ini.....terasa ingin memerint foto2 ini dan menyuruh nyonya di kampung mereka cipta fesyen sama dengan pakaian maxi ini....nyonya cina di kampung saya juga adalah seorang yang vintage....maka dia amat pakar dalam membuat pakaian maxi dress.....salute u nyonya! dan dia mengambil harga rm30 ringgit untuk sepasang maxi...bagus! saya suka hati....harus berdating dengan nyonya itu pada sabtu ini........Dan......pemaikaian maxi dress ini akan bertambah cantik dikenakan dengan sepatu hitam di bawah......tiba2 anak mata hitam saya ber'blink' 'blink'....Ya Allah Ya tuhan Ku...kuatkan lah iman ku...kerana aku telah berjanji bahawasanya aku tidak akan membeli walau setengah pasang sepatu pun pada bulan ini.......harus menyimpan duit untuk hadiah hubby yang telah di backdatedkan........hmmm...istifar Netty...istifar,..............saya amat kasihan bukan?????
Falling in lap....with you........
Kenapa bilik bos saya bertukar menjadi kedai charles & Keith secara tiba2????? oh! halusinasi rupanya....patut kah saya bermuhasabah diri di kedai itu after office hour nanti????????
Me Naughty..me Netty

14 comments:

mama tisya said...

aku suka maxi dress tp tula kena pandai pilih kn nmpk mcm org pregnant plak...tp tula kdg2 pyh nk cr yg lengan pjg...ada yg berkenan kena pki inne rplak lgpn byk jual online...

Hidayah Shafiruz said...

chantek!!!

mommyYen said...

huhu..saya juga gila dgn maxi n mini dress ni,hubby dah penin lihat dress saya dah banyak..

FADZLIN IRINA said...

net comelnyer maxi dress ni...pe kate kite pakai time kat white studio tu...mesti gempaqqq....

Anonymous said...

tomey nyer maxi ni...jom pakai time white studio tu

FADZLIN IRINA said...

chaaanntikkknyer

notti netti said...

FAZLIN- kenapa ko kasi komen 2 kali? anon itu engko juga kah?????

notti netti said...

Emy, Hidayah, mommy Yen- shantiks kan? Kan? Lkan? ...disebabkan cantik, I nak masak asam peda mlm nie...

firahadifa said...

ha'ah.. aku pon suke.. tapi aku suke buat /tempah dari beli...

tapi nett, kalau bibik ko tue masih ade sure aku nk tempah ngan dia ..

apa kata , ko panggil dia balik , tapi bukan sebagai bibik , sebagai penjahit maxi dress.. ko buka la butik.. netty maxi dress...

ahahahah .. amamcam???

Momma Mia said...

wallah ku suka dgn kasut tuh... so unik

deena awanis said...

memang cantik maxi dress..mula2 x konfiden gak nak pakai sbb ketinggian yang ala2 model kiki lala neh.tapi i bantai jek..hahaha..

betul ke u ada tailor amek maxi dress rm 30 je???bitau i kat ner boleh..i ketiadaan tukang jahit sekarang ni..tukang jahit bercuti sakit..

uwaaaaa...xde baju rayer la nampak gayanyer ni...=(

FADZLIN IRINA said...

lo ngape jadi banyak pulak tu...sorry internet sini slowww...

DIraz Online Store said...

Kalau minat maxi dress jom tengok kat blog saya.. harga berpatutan :)
http://www.diraz2u.blogspot.com

mas said...

hi, jom tgk byk koleksi maxi dress di blog saya ;))


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno