Thursday, May 27, 2010

Suprise dari seorang manusia bernama Hubby....

"Huhuhu...suprise apa Net?"
"En.Hubby bawak balik bakal madu ker?"
(Notti Netti hanya tersenyum penuh makna...nak mampus
agaknya orang yang tanya soalan tak bermoral nie)

Idok le.....korang ingat tak en3 I yang nie
...."Pasal Cover Hardisc Western Digital yang pecah" ...oke...body and ada part2 tertentu memang confirm lah tak dapat diselamatkan...
Event I tanya sekutu rapat di WD pun,
diaorang cakap takada cover tu di Malaysia...
kalau ada pun di Thailand...
"Ko berani ke bercatwalk-catwalk kat bandar thailand tu?"
I lempang jugak orang yang tanya soalan nie.....
dah tentu lah tak berani...t
ak sanggup I tengok badan berlobang kena tembak....sangat tak keyutttt....
(cukup2 la dengan parut chicken pop! jangan ditambah lobang peluru pulak....)

Ok...kenapa dengan Ex-Hard disk tu?
Ok fine...External Hard disk WD berjaya diselamatkan, (berkat ofis mate I tolong belikan body baru yang murah.....errmm bolehlah.....since dalam hard disk WD tu tak effect, so gambar berjaya diselamatkan)
Nak dijadikan kisah sejarah....semalam time I sampai rumah after office.....
I terjumpa la kotak kat atas tu atas meja santapan.
Tersentap I...

Sebab I bijak, i terus teka kotak itu adalah hard disk!!!
"bukan kat depan kota tu dah terang2 tulis external hard disk ke ner??"
DIAM!!!!
oke...maksudnya...I rasa I tau Ex-Hard disk tu untuk siapa...kih kih kih
tapi saja jer buat derk, bior kan atas meja...
Then selang 1, 2 jam...En.hubby call,
bla, bla, yadde, yadda,, I lap u...
dengan rakus versi gaban dapat lolipop...
I pun bukak la plastik kotak ex-exhard disk itu..
Teruja sihhhh!

Sangat suka hati....walaupun bukan kaler kegemaran I...
Tapi nipis nya lebey kurang my late ex-HD la....
Macam budak baru bukak hadiah...
I campak jer plastik transparent tu
Kata Tengah seronok!!!

Dah macam I-phone dah ghupanya
eheheh gumbira plus tamak haloba...
sekarang I ada 2 ex-HD.....
satu the late Western Digital HD and yang nie introducing
the 'IMATION'
made in china...heheheehe
Yahuuuu..gumbira sangat....buat kek customer pun hati berbunga2 jer....
bibik depan rumah bising nak mampus....tapi rasa macam best jer dengar....
budak2 kecik depan rumah berebut beskal pun...rasa macam ala rebut la sampai malam...acik tak kisah dik oiiii....
semuanya sebab I dapat hadia HD dari En.Hubby

Pssst- Hadiah belated besday En.Hubby masih belom beli...takpe,
 I kasi time besday I uhuhuhu

Me Naughty..me Netty

4 comments:

mama tisya said...

tu la external hard disk pn kena pki cover kn sensitif ..dh gaya mcm hp gk kn...ku punye pn tkde cover gk tp ltk dlm kotak baik2...ehehhehe...tp br je vkend aritu external hard disk hubbyku corrupt ..sedih bangat cz byk gmbr2 kenangan dlm tu...

anisalya said...

kadang-kadang..simple gift je cukup utk buat kita rs hepi kan?
hubby sy pun mcm tu. suka buat surprise tp kadang-kadang tu sy dah boleh agak.
cuma sj2 buat tak tahu je. hehehe..

notti netti said...

mamatisya- hmm beli mahal pun cepat damage, beli murah apatah lagi..sedey..

anisalya - betui tu, padah tak heran mana pun, cuma kalo gift dr hubby.....happy jer.....

sweetie2010.blogspot said...

Mubarak Netty..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno