Tuesday, March 1, 2011

Mengada-ngada...........itupun nak marah ker?.......

Alaaa, pepagi aku dah menyirap
baru jer mood baik jer.....tenang, happy...aleh2 ada jer nak cairkan mood sejuk aku.....
tuhan marah tau!!!
semuanya sebab satu sms berbunyi
"aku tak anggap ko kawan aku dah"
haaaa dari siapa? Mummy Ayu Kah?

Nie laaaa.....kang ngadu kat sini kata aku propa.....
tapi kang tak ngadu......ko tak faham2 cerita.

Haaa..aku dah setart nak bebel nie.....nak jadi mak lampir dah nie....dah leklok aku perasan Eva Mendes pagi nie...terus spoiled!!!

Tu laaaa.....kengkadang aku heran...bila susah, baru terkinja2 nak cari aku...bila senang...? ada batang idung beliau kat depan aku...? ada tanya khabar aku anak berapa ker?.....husband handsome ke idak? sihat ker? duit berapa kepuk dalam wallet ker? atau at least sms lee.." Net, sekarang musim durian, kasi add rumah ko, aku nak pos cikit durian" (apakah?) at least ada laa jugak aku ingatkan ko......jasa ko...ini..haremmmm

dah timbul masalah saman last minit nak bayar...tup tap tup tap...tetiba sms aku macam ko BFF selamanya lak.(BFF aku hehari call aku tau, sampai laki diapun naik jeles eheheh gelak kat laki ayu)

Hai sayang, kenapalah perangai ko macam nie, tak baik tau.......

Masalahnya cuma, kawan aku ni (ex dah kot) nak bayar saman semalam, tapi baguih tak baguih...pukul 4.30 petang call aku minta tolong settlekan saman. Ok fine before this around 3pm dia call aku which is aku tengah baiknya ada meeting and hp tak bawak. Habis je meeting aku tengok doblas misscall.....berserta satu sms. Cam biasalah ayat..."Net, ko kenal aku lagi tak?......bla..bla..bla...
so aku sms balik menandakan aku kenal laaa......then she call aku.......senang je ayat dia....." Net, ko tolong settlekan saman aku?"...aik?....salam tak, say hi tak, apa tak.....minta settle terus?......akupun cakap bebaik...saman apa yang ko buat? sambil gelak2la kan konon nak mengeratkan ukwah dan recall muka member aku nie.........then dia cakap "alaa ada saman speed trap, parking...bla..bla..bla..,."...akupun..."uissh banyaknya...dah beribu tu, so ko nak apa? kalau nak bayar, kat pejabat pospun boleh, kalau kat ofis aku nie ramai gila orang Que".....so dengan sepontan and suara lagak2 sikit..."ala Net, ko settlekan je la...ko bayarkan....." isk gila apa kawan aku nie...but aku cakaplah bebaik (aku mana pernah tak baik)...yang aku tak de kuasa nak free2kan saman dia and aku nasihatkan dia kenapa dia tak buat pembayaran hari ahad lepas, kaunter pos bukak baikkkk punya. So macam2 alasan cekadak dia kasi kat aku, which is aku rasa NAK SERIBU DAYA, TAKNAK SERIBU DALIH...gedebuk gedebak gedubuk gedebak......member aku cakap..."so ko langsung tak boleh tolong lah!" aku pun kata minta maaf, bukan bidang kuasa aku".......diaa pun tetiba bebel, kata aku taknak tolong dialah, belagak laaa, makan duit rasuah la....tak berkat lah, aik?
(wei, aku pakai duit berkatlah, selama aku beli kasut, kalau letak kat luar rumah, mana ada kena curi!!!!)....ape kes nie? sewel apa?......then dia kata dia dah tak anggap aku kawan dia....and kalau aku susah, jangan cari dia.....lalu letak telefon.

Amboi bahasa?...melambangkan bangsa betoi......tapi aku fikir gak, pernah ke selama nie aku mintak tolong ko wahai ex sahabat?....dulu kat rumah sewapun, kalau takde aku.....tak makan la ko?.....kalau takde aku?...takdelah baju yang ko dapat pinjam gi ngedate and ambik terus (kang aku tuntut baju kurung aku kang?...eheheheh).....kalau takde aku....ko nak gie kelas camno......? (hahah kan dah terbukak story dolu-dolu...)...alih2 dah dekat 9 tahun.......tetiba ko contact aku...gini ghupanya bahasa ko........
aku baru happy2 nak dengar suara ko, alih-alih cenggini ko layan aku, sedey oooooo

Sorry, untuk hilang sorang kawan seperti ko nie, aku tak rasa apa-apa....ada aku kesah?????...banyak lagi kawan blog, kawan uitm, kawan sepermainan rumah sukan, kawan celah lorong yang baik2.....eheheheheheheheh

psst- aku sendiri pun beratur hari ahad bayar saman kat pejabat pos......relaxxxxx jer....
Me Naughty..me Netty

7 comments:

~@mOi ~~ said...

pe punya membe la mcm ni!!! ee... sakit ati je kan!

Sidratul Muntaha said...

aku ingatkan ko gduh dgn ayu
rupanya org lain..
huhuhu

SyaNa said...

weyy kalo aku pn sentap
gile punya olang

mama tisya said...

giler la ex sahabat gtu..suka suki nk soh ko tlg byr...baik tkde kwn camtu baik kwn blog mcm aku tlg ko p pavi jenguk biskut jacobs...hahahaha

notti netti said...

tu la pasal..ingatkan dia kol sebab teringt aku ker...lama dah tak kol ker..nak tanya khabar..rupanya..nak suh aku buat kerja yang tak mampu aku buat...ces.

aneesz said...

kawan suda jadi lawan...sabo je le..

eRiNsZ said...

ini macam species pon ado..
malu oitt... hahaha


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno