Tuesday, March 15, 2011

Kasut Kawin, second time guna sejak 5 tahun yang lalu........mintak2 tak rabaak....

Disaat warga Hot FM dok busy berborak and dapatkan reaksi pendengar tentang Botol Susu BPA x Free...aku pulak dok sibuk perati kasut putih aku sambil drive......

Semuanya sebab kasut kat bawah nie....


Haa...guys...kalau kome nak tahu.....itew le kasut kahwin aku berjalan bawah pedang.....
Tajam kan muncung dia...aku sendiripun keliru, nak pakai ke idok time kawin dolu-dolu...sebab??? aku nie bukanlah penggemar kasut muncung todak ke depan...aku kan suka kasut ala-ala Mary jane.....muncung bulat jer.....

Tapi, kasut nie aku pakai jugak sebab mak aku yang beli..taste dia time nie..tu haa..kedai kasut Princess... aku sebagai anak yang tak nak durhaka..ikut kan jer laa...sebab pada perasaan aku...dah takde pakai kasut nie dah...buat perhiasan jer gamaknya.......

Tengoklah....kalau kena air tu..lencun.......

Nak dijadikan cerita, pagi nie aku ada majlis yang memaksakan aku mencari kasut kaler putih....
aku nie memanglah kurang kasut putih...last majlis aku pakai kasut putih ialah last month...itupun kasut putih jenama SACHS.....disebabkan aku jarang guna kasut putih....maka, bila sekali aku pakai, tak sampai 5 minit, kasut tu ghabak...hancus mancus....udahnya aku berjalan pakai kaki ayam jer....sib baik kain baju kurung panjang sedepa and aku jalan atas karpet......

so, today, err kalo ikutkan aku nak ponteng kelas semalam and beli kasut putih, but classmate aku sesungguh pujuk aku datang kelas yang udahnya beberapa kerat jer datang...(alasan? hujan)
aku yang datang nie rasa cam..alaaa kalo aku lepak midv pun takpe....beli kasut putih yang murah2kan?..eheheheh

makanya, seawal jam 5 pagi, aku geledah store and doa agar jumpa kotak kasut Princess nie..and aku jumpa...bila aku bukak jer kotak merah tu....kasut aku masih elok cuma kaler dah bertukar kekunin kuningan skit......biasalah, namanya kasut kawin...tang bila lah aku nak pakai kan?...tapi sebab emergency, aku pakai jer....dan yer..tak sampai 1 minit tapak kat tumit dah hancus.....aku tawakal jer...janganlah hancus kat majlis nanti....takkan nak pakai kaki ayam jugaks....kali nie mana ada karpet...simen ada la.....

Tapi, sebabkan pengalaman aku yang dolu-dolu...kasut yang jarang pakai nie..memang cepat hancus...so aku dah standby 2 pasang kasut (Mak aku punya dulu)....kat dalam kereta....puuuunnnn aku agak 5 - 6 tahun jugaklah aku tak pakai...sebab? aku tak minat........
tapi terpaksa bawak..walaupun kebarangkalian nak hancus tu tinggi....at least kalau kasut kawin aku rabak...aku leh pakai yang satu nie..kalau satu nie rabak...aku leh pakai satun tu...kalau satun tu rabak...dah kompom aku pakai kaki ayam...

Kasut pemberian mak aku..........makanya...doakan kejayaan aku ya...make sure aku masih berkasut selepas majlis....sekian............


psst - aku memang banyak kasut standby........ehehe dalam kereta ada...(bersepah) dalam ofis ada...(kasut2 terlarang untuk dibawak balik rumah)...dan kasut yang ada kat dalam rumah.........eheheheh......sib baik jer aku tak tompang letak kasut kat rumah ayu eheheheheh....
Me Naughty..me Netty

4 comments:

mama tisya said...

bkn topik hot fm pg ni psl org ketiga....aku tk pki dh kasut kawin..sekali je pki lps tu adik aku pinjam gk time kawin sekali gk pki semata2 utk kawin...

uiks smp umh ayu ko simpan kasut..giler byk kasut ko

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

pandai tu mak nett pilihkan kasut kawin..glemer u hehehhee...

[-suziey-] said...

hahahaha aku nk gelak kasut ko rabak time event n jln kaki ayam.ok la tu..cun gk..kasut alaf baru..

ooo tu baju uniform yek..hehe kena escort lagi yek..slmt berjaya

notti netti said...

hahahah berjaya, kasut kawin aku tak ghabak..mebi sebab kain kottt.....


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno