Wednesday, March 16, 2011

Hidup nie bagaikan roda, kadang di atas kadang di bawah.......err atas katil pun ya......

huhuhu......wei, jangan salahkan gua kok kalian terpesong aqidah kan.....bila aku sebut tang atas katil tu......bukan topik 'blue ' aku nak cerita...tapi berkenaan topik diri kita sendiri.....

bila aku bukak fesbuk.....memang sonok dapat jumpa kawan lama dolu-dolu......best tengok gambar kawin diaorang, gambar family, gambar diorang with their new friends.......masih cantik or dah cocok sana sini ker?.....

but the thing is, aku perasan satu nie....
mana-mana kawan aku dulu, time kat sekolah Ya Allah.....slow nak mampos.......kira macam er...cakap english pun failed....takat I, You, We, Are, Pretty, tu terror la...alah! takat ayat2 simple...terror la..tapi xde la sampai grand giler nak cakap omputih kan....and kalau exam kat kelas asyik gagal jeeee termasuk aku hukhukhuk,hikhikhik.....but bila aku tengok status and gambar member aku yang kurang berjaya kat sekolah dolu-dolu.....aku agak terkezut, terkesima, nganga mulut sampai leleh air liur......Wah! betapa they improve sooooo DAMN Much!.......seronok aku baca komen2 people kat gambar diaorang.......she did well dalam study, dalam kerja......wah!.....and speaking some more....berkat berkawan dengan office-mate yang speaking, katanya.......

Then, aku ke status another friend of mine.....yang dolu-dolu adalah seorang pengawas yang sangat dibanggai and I still remember, time nyanyi lagu Negaraku kat sekolah, aku leh nak tombang....(malu jer!)..and she is teh one who grab me...and pegang aku sampai habis lagu tu.......and I adore her so much, sebab sikap dia, percakapan dia.......but then bila tengok picture2 dia sekarang ni....hmmmmm....camno nak cakap eh?.....nak kata aku ni  alim sangat, xdo laaa jugak...but aku terkesima laa jugak kalo nengok gambo kawan aku nie posing baik tunjuk gambar body (dari belakang) just pakai bra jer and short skirt......uissshhhh and not only one photo.....ada beratus2 photos lagi yang gambar macam....alohhhh! janganlah kata itu ko..........but I still admire her..maybe kerja dia cenggitu.....and she happy with it......

so, aku terfikir sejenak......tak semestinya dulu kita macam loser...and we will end like a loser tooo (sila tonton GLEE!)........there are sooo much time untuk kita improve ourself......yang penting usaha! usaha! usaha!..........and jangan cepat putus asa........

Me Naughty..me Netty

1 comment:

Nad @ MamaZakwan said...

I LIKE!
TRIPLE LIKE! :)


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno