Thursday, June 30, 2011

Sometimes apa yang kita rancang tu tak selalunya menjadi.....

Huh...I guess JUN was a month of total inertia for me.....tak masuk lagi bulan JULAI. Mau masak mak nie dek non. 
Even tho I have a lot...seriously a looootttttt of schedules diary but non of it yang I guna.......errm wait!! ada...ada....2 actually...but then still rasa macam tak ber'update'....


So, most of notes or anything I just Jot Down dalam satu tiny-tiny paper and selit cecelah wallet or kalau paling rajin pun key in dalam handphone...then nak cari balik..lupa save kat mana. Tak pun paling lekeh laaa....I ingat dalam otak apa-apa benda penting yang perlu ingat, and mostly I lebih banyak lupa daripada ingat. Terror tak?.....


and last night.......I plan nak buat cenggitu and cenggini which is I plan baeeekkkk punya 'Dafi' (I dono why I love to use this kind of statement..thanx to sepah!). But the thing is apa yang kita rancang tak semuanya 101% menjadi. And mulalah setan datang dalam kepala hotak nie kasi kipas bagi hangin satu badan tanpa sifat kesabaran sempat bagi hint...sabar...sabar...sabar.......


As a human being......of coz laa kita akan marah dulu and dah lepas geram pada pinggan mangkuk, oven...baru kita rasa okey....then bila tangan sakit-sakit, baru rasa menyesal. This is what happen to me last night. Hmm tot that, after office nak bake cupcakes (orderan orang)....but then I have to work till 11.00 pm at KLIA. Reach home around 12 and mandi, kemas rumah (thanx my beloved kids) diaorang pulang ke kampung dengan sedikit hadiah sepahkan rumah. Then 12.30 I start baking. This is what happen...bila I tengah baik punya 'Dafi' lagi sekali, tunggu cuppies masak...but tunggu punya tunggu punya tunggu cupcakes I tak masak-masak....(masaklah cuma tak naik-naik) I was curious!....seriously...apsal eh?...dah hilang skill buat cupcake ke?......then I check punya check...darn! oven rosak!......haaa time nie lah adengan setan bisik kat telinga suruh baling-baling pinggan tu berlaku.....sib baik baling pinggan plastik..kalo pinggan kaca????......and nasib baik takde kucing..kalo idok...kucing tu I baling.


Hadoiiii..nak buat camno.....nak kena repair or beli baru which is kena tunggu gaji next month. Nyampah laaaa....and that time jugak dengan perasaan malu giler terpaksa sms my friend inform the thing that just happened. luckily, dia faham...thanx god. Tapi malulah.....pencacat jadinya.


To Nad......sorry yer..hmm takde rezeki jugak nak bake u a cupcakes....sorry again....:(


below---- cupcakes yang bantat tak sempat masak betul-betul.....taken via my hp and  I snap balik using my coolpix....blur jadinya....membazir barang-barang kek and membazir masa tidur...dan juga buat tangan sakit ketuk oven...




Me Naughty..me Netty

8 comments:

Me.... Nadia said...

Xpe la kak net, xde rezeki.. Tp nnt da ade oven bru buatkn org cupcake free punyer... :)

Sidratul Muntaha said...

nett
next time prepare or beli pengukus beso yg org buat kukus apam tu..
tu mmg back up yg sgt2 bgus time oven tgh buat hal.
seriously...the good investment.
rega pun tak sampai 100
next time babe
next time
the will be a next time.

then bila kena mcm ni
istighfar byk2 nett...
istighfar....
setan tu mmg cari jer issue tuk kita buat dosa..
#hadapi dgn senyuman.dan sabar itu indah.
hihihi

nieda said...

takpelah nett, takde rezeki..sabar yer, betul tu kdg2 apa yg kita rancang tak selalunya menjadi

mama tisya said...

stiap kejadian ada hikmah..mayb nk dpt oven br baekkk punya(ko suka ayat tu)

**naper kecik benor font entry ko pg ni...kena pki kanta aku nk bc...:-p

eB ezrin said...

singgah sini sambil tersenyum... camno leh call ayu tuh? hik3... slm kenal yer?

zara zaman said...

sabo Net sabo... nanti trus beli oven yg besor... sekali masak dah siap...

notti netti said...

Me...Nadia- thanx nad ehehehe sowie ehhhh

SM- tu la pasal..kena beli satu periuk kukus nie..stand by.

Nieda- tu la....sabar la nie..ehehe

aimi- ko belikan utk aku satu!

eB- salam kenai hai!...tu laa benda nak jadi..

zara zaman- tu la...nak beli oven beso..budget pun beso..muahahaha

fazilzura said...

wah leps ni aci nak order dgn awk ye...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno