Monday, June 6, 2011

Mummy Ayu Cabar Aku Tengok Wayang Sorang-Sorang....er nak terima ke tak?....

Huhuhu tadi keluar makan dengan Mummy Ayu,

Citer skit kat dia camne aku nak sangat tengok wayang. Tahun nie belum pernah walau satu wayangpun aku dapat tengok. Nak jugak tengok cerita Karak, Kungfu Panda, Thor, Transfomer (akan dtg) kat wayang. Tapi aku takde teman. Laki sibuk, anak-anak jauh, kawan-kawan?..semua lebih rela tengok dengan suami masing-masing ..boleh peluk-peluk katanya...sob...sob...kalaupun yang boleh ikut aku, just nak tengok cerita pilihan dia jer yang lite-lite gitu.......sebab bawak anak-anak. Tapi bersyaratlah, aku kena sponsor A-Z.....kalau anak sorang dua boleh kot, kalau tiga orang termasuk diri dia and maid dia, tak masuk pop corn lagi...tak ker haru aku kena sponsor.....Hmm......susahlah cenggini. Laki aku suruh aku tengok sensorang. Takperlah, aku kena berani kan?..matipun sorang-sorang nanti.(Ayat penyedap ati)

The thing is, seumur hidup aku, aku tak pernah tengok wayang sensorang. Lagi satu, aku tak pandai tengok nombor seat. Aku panik sikit kalau lampu wayang dah bertutup, mau aku duduk bersila celah tangga kang. Oh! satu lagi aku takut kena raba.......walaupun aku rasa, takde kot..orang-orang cenggitu kat MidValley atau The Gardens.......hmm tapi aku cuak lah.....

Masalah aku nie dipandang berat oleh si BFF, so dia cabar aku gie tengok wayang sensorang. Ermmm..nak terima ke tak?..nak terima ker tak?...

Hmm...camner eh?....
Me Naughty..me Netty

7 comments:

Lyana said...

hehehe...si BFF tu sibuk suh akak tgk sorg2..cer tnye dia, dia tu berani ke klu g tgk sorg2..???hahah...dia lg penakutan...jom tgk dgn angah..tp kena belanja la...huwwaaa...sudah 2 thn ku tidak tgk wayang.....

mama tisya said...

hahahah..lawak la ko nettt...p ler try tgk sorg2..aku pn tk pernh wei...ala psl seat tu ko p la awal..jgn msk lmbt..kalo awl lampu tk tutup lg:-p

maszmadi said...

hoho, takutnya tengok wayang sensorang.. beli VCD je lah jawab nye..

jom asah bakat berpantun di sini

notti netti said...

Angah- ahahahahah, takde..kakak ko nak kasi aku berani jerk.....ehehe kalau tak kerana laki dia, dah lama aku heret kakak ko paksa gak tengok wyg. ehehehehehehe....

aimi- itu dah tentu, aku mesti stanby awalnya kalau nak tengok wayang..takdelah aku nak masuk 10 minit after wyg start kan?..ehehehe

maszmadi- VCD tak best...tak de effect cam wayang eheheh

Mummy said...

try lar kak tgk wayang sensorang...layan gak..pilih seat paling hujung skali..sy pernah try skali...not bad lar

mummy_ayu said...

ha ha ha...sian ko, sian kiter..
kalu ko nak gak heret aku...tak tau la ending kita dua2 tutup muka ngan mata..siap jerit2 lagi...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

berat tue....pikir dua tiga kali...tapi kalau kita tobat tak pergi kot....


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno