Monday, June 20, 2011

Sedih, saya diuji serentak hari ini.......sedih....

Tak tahu apa perasaan saya tika ini....saya sedih (dalam suka sikit)

suka kerana bos MC 2 hari.....tapi belum dapat buat saya suka sampai lompat-lompat.

sedih sebab....

1- kereta saya buat perangai, bateri kong lagi (sebab tak berstart enjin 1 hari)....sedihnya tak dapat bawak kereta ke ofis.

2- sedih sebab result saya tidak membanggakan....saya gagal satu subject. Kenapa disaat-saat saya nak habis belajar boleh gagal satu subject?.....nak buat remark atau tidak?....RM50 pasti melayang. Kenapa lecturer tu tak bersimpati pada saya?....

3-sedih sebab, satu pekerjaan yang saya nak sangat buat tak menjadi. Cancel sebab janji-janji melayu. Kata nak datang rumah tapi sampai malam tak nampak batang hidung. Saya dah ada plan dengan adik terpaksa dicancelkan.....sedih lagi...

4- sedih, sebab perkara yang sama berulang kembali...setiap tahun ada saja benda baru. Tapi saya dah tawar hati.....dah tak nak menangis. Buang air dalam badan jer.

5- sedih sebab si pemiutang-pemiutang enggang membayar hutang. Buat report polis pun tak akan ada tindakan yang ambil sebab kes terpencil. Hmmm....kenapa?...kenapa?...bila nak sesuatu barang manis mulut betul..bila nak bayar..itulah beginilah.....

psst- Ujian yang perlu saya tempuhi untuk tahun nie. Mak dah kata, jangan tinggal sembahyang...ko tinggal jugak..haaaa kan dah kena.....

Me Naughty..me Netty

8 comments:

watie wyyn said...

Kuarkan pistol tembak jer si pembuat onar!

[-suziey-] said...

ler cik cekelat majuk xnk start ke? ish ko g keje jln kaki ke?

Sidratul Muntaha said...

doa byk2 nett..
tpikan tu sume jdikan buat peringat diri kita..
adelah kita silap kat man2 n kat sapa2..
biarlah dia bgi cash skunk ni kats ini..
klu dpt kat sana esok kan naya?!

apepun..hadapi dgn senyuman....
;)

Babylin said...

sabar yea net... dugaan sentiasa ade dlm setiap kehidupan manusia, cuma kita sebagai makhluk Allah nie jek sama ada kuat ke x menerima nyer... bagi org2 yg suka berhutang tu, x takut ker, klu xsempat membayar nyer... ingatlah d dunia lepas tetapi d akhirat balasan nyer memang PASTI... inssaflah...
kepada kawan ku, berdoalah banyak2 semoga Allah perkenankan doa mu... aminn..aminn..aminn ;-)

fazilzura said...

alahai , cian nye... biasa le tu .. manusia akan tetap di uji dgn mcm2 cara, nk tgk sejauh mana kesabaran kite... sabo ye

impian dulena said...

Sabar3x.. Setiap ujian Allah ada hikmahnya... Jangan bersedih...

impian dulena said...

Sabar3X... setiap ujian Allah ada hikmahnya.. Jangan bersedih...

notti netti said...

thanx kawan-kawan.....anda membuat saya tersenyum seketika. thanx.


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno