Tuesday, June 14, 2011

Adooiiiiyaah..lawak pun ada...nak marahpun ada....semua sebab salah faham.....

Salam uols..

Mula-mula rasa macam malas nak buat en3 pagi nie....
But...bila dah timbul satu kes..aku pun...buatlah en3...semoga jadi pengajaran pada aku dan kengkawan semua..
ehehehe....lawak pulak bila dikenangkan...

Tadi..tengah aku asyik buat kerja....
aku terima satu panggilan (no aku tak kenal langsung)
aku pun hello laaa....

then satu suara cakap macam mabuk-mabuk bunyinya...
yang aku dengar "nie kat mana nie?....."

aku pun "aaa apa? mana?"
then suara tu cakap lagi yang aku tak faham....
aku tanpa fikir panjang just jerkah...."Gila!"..terus aku totop hp....gila drastik lah konon tindakan aku...then cecepat aku salin nombor hp tu..nak check siapa mamat yang memain dengan aku......
cakap merapu sepatah haram aku tak tau.

then selang 1 minit, nombor yang sama call aku balik...
kali nie suara dia macam keras sikit...nada soprano versi tinggi gitu.
akupun tanya bebetoi (lepas nie siap ko..aku report laki aku....)
"Awak nak apa dari saya?!" suara yang sengaja aku keraskan....(aku terror gak buat sore jantan...eheheh

then aku dengar bebetoi mamat tu cakap...."humah kat mana nie? saya..blaa..blaa..alamat...tak de orang..blaa"...
seyes! aku tak berapa nak faham apa dia cakap......aku sekali lagi ingat mamat nie memainkan aku......
hanginlah kan.....aku tak suka lelaki yang aku tak kenal kol2...nak memain pulak tu....kalao kol nak kasi hadiah ker..duit ker..takpe lah kan?..ehehehehe

akupun jerkah "Ni main-main apa ni?!!! Buat-buat sore sengau!! nak sangat kena sumpah sengau ker?"

aku terus tekan butang merah, kali nie aku silentkan hp.....takde le ganggu pendengaran telinga aku....
pastu aku terima sms.......nak tau apa bunyinya.....

AKAK, SAYA DR CITYLINK NAK HANTAR BRG,
RUMAH XDE ORANG, MCM MANA NAK SERAH BRG?
AKAK DIMANA? TOLONG JGN MARAH2, SAYA NAK CEPAT HNTR BRG. SAYA MMG SENGAU, SAYA DAH CKP BETUL2 DGN AKAK TADI?

uisshhh...aku dapat jer sms tu, terus aku call dia....mintak mahap...
tapi aku cakaplah jugak, kenapa time call tadi tak kenalkan diri tu siapa....

dia kata...
"maham mana haya nak hakap, halau hakak tak nak dengar hetul-hetul?"...

aku sampai terpaksa buat loudspeaker nak mengamati patah perkataan dia......tapi aku sempat mintak maap...aku ingatkan dia budak2 nakal nak mengusik..tak tau  pulak dia nie sengau.
aku explainlah kat dia yang mak bapak aku kat kg takde..mak bapak aku ada kat KL dengan aku and suruh dia serahkan barang tu lusa.

dia kata lagi "hanti mhak hakak hatang hini, call haya, haya hantar. Tapi halau holeh sebelum hukul 5 hetang yer"

Akupun iyerkan jer..sambil mintak maaf lagi sekali.
Adeh...akupun satu, taknak dengar bebetul....kesian budak tu..mesti dah bersungguh-sungguh dia nak cakap elok-elok dengan aku........aiyaaakkkk

rasa berdosa lak...adehhh

psst- barang apa ya? dari citylink...??
Me Naughty..me Netty

8 comments:

mama tisya said...

sian bdk tu..nasibaik die sms ckp die sengau..ehehe

nureen said...

;)
nureen pon pernah masa nk order makanan kat 1 restron.. siap mintak ckp ulang2 lg sbb x paham

mummy_ayu said...

ha ha ha..sian budak city link tu kena ngan ko....

notti netti said...

Aimi- ha'ah..sian dia bila difikir balik

nureen- eheheheeh susah nak faham kan?

ayu- ahahah ko jangan laahh..bersalah nie...

[-suziey-] said...

huhu aku sedih wei baca n3 ni..sedih sbb msti dia kecik hati.isk aku xleh la..sedih weiiiiiii...kesiannnnn diaaaaaaa....

Sidratul Muntaha said...

aku rasa aku pernh jumpa budak ni kot masa dpt brg dulu.mgm budak ni sengau sikit.tpi sopan santun.
tak baik ko nett.kena belanja budak tu something.
aku pun jdi emo mcm suziey...

notti netti said...

suziey- waaa..jangan le cenggitu..aku malu dah nie wei..dosa lak buat dia cenggitu..uwaaa

SM- waaa...ko pun sama...waaa..tapi aku dah mintak mahap wei kat dia...sob sob sob..uwaaaaa....

fazilzura said...

wakakak aduyaii lawak tui ler, sian mamat tu


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno