Thursday, June 16, 2011

Kotak Kreatif Hasil Kerja Tangan Saya...Ok Tak?

Semalam saya boring......
saya pun capai card board kosong dalam bilik..
then saya tengok kotak contoh
lalu saya pun buat kotak......
untuk suka-suka...as a gift box or nak letak cupcakes......

sila saksikan hasil kerja tangan dari saya....


Nie tengah gigih potong sana-potong sini...

 Haaaa dah siap...ada dua..tapi yang hitam tu dah buat sebelum nie......


Okee..nie pandangan tepi pulak....oke tak?.......tak mahalpun buat semua nie....budget aku:-

cardboard - RM2.90
transparency paper - RM1.00
wrapping paper - RM1.00
gam, gunting - memang dah ado.

so...semuanya tak sampai RM5.00 pun....

aku buat kotak nie, sebab sebelum nie aku pernah beli kotak lebih kurang kotak yang aku buat tu...harga aku beli ialah RM16.90 medium size box.......mahal and rasa sayang nak bagi orang or letak cake.....tu yang aku buat pattern sama bud budget amatlaah murah......

It was fun tau bila hasil yang kita buat tu cantik....(aku rasa cantik)


Haa..kotak nie aku beli kat living cabin okey.....sangat mahaiiii..........
so, aku buat simpan jer..........

psst- bila aku tengok balik kotak2 yang aku buat tu...hmm kalau sehari boleh siap satu kotak, kalau sebulan 30 kotak.....hmm dah boleh buat door gift untuk bakal birthday anak aku nanti tu......eheheheheheheh
Me Naughty..me Netty

5 comments:

mummy_ayu said...

kreatif tu.cantik2..

Nana said...

wah kreatipg la net
beso2 gini xpandai wat
kecik2 tu pandai la
tapi kaedah dia sama je kan

zara zaman said...

Cantik... tapppiiiiii, Net kene pakai penyepet baju sekali ke???...

notti netti said...

ayu- eheheheh

nana- sama jer kekdahnya...

zara- haaah jangan tak tau,....penyepit baju tu banyak kegunaannya tu......bak kata takde maid...guna penyepit baju pun boleh!

fazilzura said...

pe lagi , wat business lew lepas ni


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno